کد خبر: ۶۵۳۳۵۴
تاریخ انتشار: ۱۹ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۱
تعداد بازدید: ۷۸۰
گزارشهای ستاد مبارزه با موادمخدر نشان می‌دهد حدود 10 درصد معتادان کشور را زنان تشکیل می‌دهند و متاسفانه زنان بیشتر از مردان گرایش به مصرف مواد مخدر صنعتی و داروهای روان گردان دارند، وقتی نسبت و میزان استفاده زنان از مواد محرک جدید بررسی می‌شود، به نظر می‌رسد نسبت زنان معتاد به نسبت مردان معتاد در چند سال اخیر افزایش داشته است.
برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد بیشتر برای زنان متمرکز شودفاطمه فاتحیان، کارشناس امور آسیب‌های اجتماعی زنان در این زمینه گفت: برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد باید بیشتر بر زنان متمرکز باشد و ضرورت دارد برنامه‌های پیشگیری و آگاه‌سازی مردم از سوی همه نهادهای کشور ارائه و اجرا شود.

وی افزود: این برنامه‌ها باید از همه مهم‌تر در کانون‌های پر خطر مانند آرایشگاه‌ها، باشگاه‌های ورزشی و خوابگاه‌های دانشجویی سرمایه گذاری و اجرایی شود، زیرا هم اکنون هیچ نظارتی بر باشگاه‌های بدنسازی صورت نمی‌گیرد و بسیاری از مواد مخدر در این مراکز تهیه و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فاتحیان، با بیان اینکه، نهادهای تربیتی و آموزشی باید بیش از سایر دستگاهها در امر مبارزه اجتماعی با مواد مخدر پیش قدم و فعال تر باشند، ادامه‌داد: گزارش‌های تحقیقاتی و میدانی نشان می‌دهد که در میان دختران دانشجو اعتیاد به مواد مخدر صنعتی و روان گردانها بیش از گذشته شده و ما اقدامات اساسی در راه پیشگیری و کنترل از این معضل را کمتر شاهد هستیم و هشدارها بیشتر در حد ارایه گزارش و حرف است.

این کارشناس امور زنان تاکید کرد: باشگاه‌های ورزشی، آرایشگاه‌های زنانه، میهمانی‌های دوستانه و محل‌هایی که به نحوی مراکزی است برای تجمع و درکنار هم بودن زنان، می‌تواند به مکان‌هایی برای دادن راهنمایی‌های غلط و ویرانگر تبدیل شود و با تجویز انواع داروها و مکمل‌هایی برای لاغر یا چاق شدن، شفافیت پوست و حتی شادابی و انرژی مضاعف، زنان و دختران را به سمت و سوی اعتیاد بکشانند.

وی گفت: داروهای روان‌گردان نیز بعد از مدتی بی‌آنکه مصرف‌کنندگان بدانند آنان را گرفتار اعتیاد می‌کنند. ‏

فاتحیان خاطرنشان کرد: با توجه به رویکرد اساسی ستاد مبارزه با مواد‌مخدر درباره اجتماعی شدن مقابله با اعتیاد و حمایت از صیانت اجتماعی، باید سایر نهادها نیز این ستاد را در جلوگیری از فرو رفتن جوانان بویژه زنان در گرداب مصرف مواد مخدر همراهی کنند.

وی با اشاره به ضرورت آموزش زنان در مدارس و مراکز فرهنگی گفت: نهادهای مهم از جمله آموزش و پرورش و وزارت علوم باید در راه آموزش پیشگیری اولیه از اعتیاد گام‌های مناسبی بردارند.‏

این کارشناس امور آسیبهای اجتماعی زنان می افزاید: مواد مخدر شیمیایی و داروهای روان گردان فرد مصرف کننده را از واقعیت‌های زندگی دور نگه می دارد و کامیابی خیالی و تسکین خاطر موقتی برای کسانی که در صحنه‌های واقعی زندگی موفقیتی به دست نیاورده‌اند می دهد.

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، فاتحیان، سابقه اعتیاد در خانواده، کنجکاوی و حساسیت دوران بلوغ محرومیت در خانه و خانواده، آزادی بیش از حد، کمرنگ بودن ایمان و درک فضائل انسانی و خانواده از هم پاشیده و متزلزل را از عوامل مستعد کننده برای مصرف مواد مخدر دانست و ادامه داد: همه ما وظیفه داریم و مسوول هستیم تا جوانان بویژه دختران را از وجود مواد مخدری که ویرانگر مادران آینده است، آگاه و نباید هیچ کدام از این مسوولیت شانه خالی کنیم.

منبع:ایسنا

انتهای پیام

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: