کد خبر: ۹۹۲۷۶۳
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۰
تعداد بازدید: ۶۸

سیگنالهایی که بین مسکو و واشنگتن ردوبدل می شود، به معنای نزدیک شدن جنگ امریکا و روسیه است؟

درگیری بین ایالات متحده آمریکا و روسیه از اوت سال ۲۰۰۸ آغاز شد؛ زمانی که آمریکا و ناتو با حمایت از جدایی طلبان کوزوو، تمامیت ارضی صربستان، متحد روسیه در بالکان را خدشه دار کرده بودند.
سیگنالهایی که بین مسکو و واشنگتن ردوبدل می شود، به معنای نزدیک شدن جنگ امریکا و روسیه است؟به گزارش خبرداغ به نقل ازخبرآنلاین؛روزنامه اطلاعات نوشت: از طرفی، روسیه از جدایی طلبان اوستیای جنوبی و آبخازیا (دو بخش از خاک گرجستان در شمال و غرب این کشور) پشتیبانی و این دو بخش را از گرجستان جدا و با اشغال نظامی، دولتهای خودخوانده تشکیل داد.

ترامپ سعی بسیار داشته است که جنگ روسیه علیه اوکراین را به هر نحو ممکن پایان دهد. در این راستا ابتدا تلاش کرد که آتش بس برقرار ، سپس مذاکرات بین دو طرف با میانجیگری آمریکا آغاز و در نهایت صلح برقرار شود. اما ترامپ نتوانست به این خواسته خود جامه عمل بپوشد تا خود را به عنوان ناجی صلح در جهان معرفی و نتانیاهو نیز به این افتخار کند که سرانجام کاندیدای مورد نظر او  (تنها دولت مدافع جنایتهای اسرائیل) موفق به دریافت جایزه صلح نوبل شده است.

 
میانجیگری ترامپ بنا به ادعای خودش در جلوگیری از ادامه جنگ بین «پاکستان و هند»، و «تایلند و کامبوج» سبب جلوگیری از جنگ و ایجاد آرامش در جهان شده است، غافل از آنکه جنگ و نسل کشی اسرائیل عیله غزه همچنان ادامه دارد و هیچ افق روشنی بر آن متصور نیست. این بار توجه و تمرکز ترامپ متوجه قفقاز شده است و برای آشتی دادن آذربایجان و ارمنستان و پایان مشاجره بر سر کریدور جعلی زنگه زور در صدد اجاره بهره برداری از آن در یک دوره صد ساله است.

در جنگ روسیه علیه اوکراین، ترامپ نتوانست موافقت پوتین برای آتش بس و مذاکره را جلب کند و این بار ضمن انتقاد شدید از پوتین، به او مهلت ۵۰ روزه داد. معلوم نیست که این مهلت چگونه می تواند روسیه را بر سر میز مذاکره بکشاند.

 
ترامپ روز پنجشنبه ۳۱ جولای تهدید خود را برای اعمال تحریم علیه روسیه به دلیل جنگ در اوکراین تشدید کرد، در حالی که اذعان کرد سلاحی که زمانی بر این باور بود روی همه تاثیر می گذارد - تهدید به نابودی مالی - ممکن است هیچ تاثیری بر ولادیمیر پوتین و روسیه نداشته باشد.

او گفت: «ما تحریم ها را اعمال خواهیم کرد» در حالی که ضرب الاجلی که او این هفته به مسکو داد تا به طور جدی در مذاکرات آتش بس شرکت کند، هنوز به پایان نرسیده بود. وی در مورد روسیه گفت: من فکر می کنم کاری که آنها انجام می دهند منزجر کننده است که ظاهرا به ادامه بمباران اوکراین اشاره داشت.

اظهارات آقای ترامپ پس از آن مطرح شد که مارکو روبیو، وزیر امور خارجه در مصاحبه ای با رادیو فاکس نیوز اذعان کرد که دولت این هفته مذاکرات محرمانه ای با روسیه انجام داده است - «نه با پوتین بلکه با برخی از افراد ارشد پوتین»- و هیچ پیشرفتی در مورد آتش بس نداشته است. این در حالی است که مذاکرات استیو ویتکاف نیز با سران کرملین بی نتیجه ماند.

مقامات دولت ترامپ هیچ دلیلی ارائه نکردند که نشان دهد آخرین تعامل با روسیه مفیدتر خواهد بود و خود آقای ترامپ که معمولا به قدرت تحریم های اقتصادی برای تغییر تصمیمات رهبران خارجی اعتقاد دارد، این هفته برای دومین بار اعتراف کرد که به نظر می رسد آقای پوتین مصون است.

در این شرایط، رهبران «جامعه روسیه» (یک تشکیلات ملی گرای افراطی روسی) جنگ مسکو را ادامه درگیری فرهنگی بین روسیه و غرب می داند که ظاهرا به جنگ لیوونی (۱۵۵۸-۱۵۸۳)[جنگی ۲۵ ساله بین روسیه تزاری با ائتلافی از دانمارک- نروژ، پادشاهی سوئد و اتحادیه لهستان-لیتونی]  باز می گردد. این سازمان ادعا می کند که در آن زمان، «جامعه بین المللی» تلاش کرد تا روسیه را به جنگی طولانی بکشاند تا حاکمیت و دولت خود را از بین ببرد. بر اساس مقاله ای در وب سایت «جامعه روسیه»، غرب نتوانست به اهداف خود دست یابد.

شکست نهایی روسیه نه از مسیر شکست در میدان نبرد، بلکه از تصمیم مسکو برای برقراری آتش بس موقت با غرب بود که به دشمنان روسیه اجازه داد دوباره تجدید قوا کنند. این دیدگاه برای درک طرح های گسترده تر «جامعه روسیه»، یعنی گسترش جنگ علیه اوکراین اساسی است تا بدین ترتیب «غرب جمعی» را به عنوان وسیله ای برای اصلاح اشتباهات گذشته مورد نظر قرار دهد .

آمریکا برای سال ۲۰۲۶ بودجه ای یک تریلیون دلاری(چند برابر بیش از مجموع هزینه های نظامی روسیه و چین بر روی هم) پیش بینی کرده است که نشان دهنده ۱۳ درصد افزایش نسبت به سال جاری است. این امر نشان می دهند که ترامپ برای برقرار صلح می خواهد جنگ راه بیاندازد همانگونه که جنگ تجاوزکارانه ۱۲ روزه علیه تاسیسات هسته ای ایران(بر خلاف کنوانسیونهای بین الملل در منع بمباران سایتهای هسته ای) به راه انداخت  و سایتهای هسته ای را بمباران کرد.

این نشانه خوبی برای آینده جهان نیست. در عین حال در روسیه نیز بر طبل جنگ می کوبند و هیچ افقی برای آتش بس، مذاکره و صلح وجود ندارد. روسیه ۲۰ درصد از خاک اوکراین را در دست دارد، حاضر به پس دادن شبه جزیره کریمه به اوکراین نیست و در طرف دیگر، اوکراین نیز شرط پایان جنگ و برقراری صلح را پس گرفتن همه سرزمینهای اشغالی از جمله «کریمه» اعلام کرده است.  

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، روز جمعه تهدید نادری به تشدید تنش هسته ای کرد و گفت که دستور داده است دو زیردریایی هسته ای در پاسخ به اظهارات تهاجمی دیمیتری مدودف، رئیس جمهوری سابق این کشور و معاون فعلی شورای امنیت، در نزدیکی آب های روسیه مستقر شوند.

دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت روسیه اخیرا در برابر تهدیدهای واشنگتن در زمینه پایان جنگ روسیه علیه اوکراین، آمریکا را به جنگ اتمی تهدید کرده بود. این بار نیز وی این تهدید را تکرار کرده است.  مدودف که در چند روز گذشته به صورت آنلاین با ترامپ مشاجره کرده است، اخیرا پس از اینکه ترامپ به مدودف گفت «مراقب سخنان خود باشد» به قابلیت های حمله هسته ای خودکار و تلافی جویانه روسیه در دوران شوروی اشاره کرد.

 در عین حال ترامپ ادعا کرده است که مدودف هیچ قدرتی برای پرتاب سلاح های هسته ای روسیه ندارد. ترامپ اظهار داشت که قصد دارد تحریم های جدیدی را علیه مسکو اعمال کند و حملات روسیه به اوکراین را «نفرت انگیز» خواند. ترامپ در پیامی قبلی در رسانه های اجتماعی گفت که جنگ اوکراین «هرگز نباید اتفاق می افتاد.»

وی اواخر روز جمعه یکم اوت گفت که زیردریایی های هسته ای تغییر مکان داده شده به روسیه نزدیک تر شده اند. ما همیشه می خواهیم آماده باشیم و بنابراین من دو زیردریایی هسته ای را به منطقه فرستاده ام. من فقط می خواهم مطمئن شوم که سخنان او فقط کلمات هستند و نه چیزی بیشتر از آن.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.