به گزارش خبرداغ به نقل ازخبرآنلاین؛عدم ثبتنام از دانشآموزانی که معدل پایینی دارند یا اخراج آنان از مدارس بهدلیل نمرات ضعیف، رویهای نگرانکننده است که در تابستان سال گذشته شدت بیشتری گرفت و همچنان ادامه دارد.
تسنیم در خبری نوشت:این اقدام که خلاف اصول اولیه تعلیم و تربیت و نیز مقررات مصرّح در آییننامههای آموزش و پرورش است، موجب سردرگمی و دلزدگی دانشآموزان و نگرانی شدید خانوادهها شده است. متأسفانه بسیاری از خانوادهها در مواجهه با این رفتار مدارس، بین اداره آموزش و پرورش منطقه و مدارس سرگردان میمانند و در نهایت ناچار میشوند فرزندان خود را به مدارس غیردولتی بسپارند آن هم تنها بهدلیل نمرات درسی پایین.
برخی مدارس حتی در محدوده سکونت دانشآموزان بهدلیل معدل پایین، از ثبتنام آنان در پایههای ورودی "هفتم و دهم" خودداری میکنند، این در حالی است که طبق مقررات، مدارس دولتی موظفاند همه دانشآموزان را فارغ از سطح تحصیلیشان یا نمره انضباط پذیرش کنند.
در همین زمینه، یکی از والدین از استان فارس میگوید: دخترم را بهخاطر معدل ۱۶.۵ از مدرسه اخراج کردند هیچ مدرسهای هم حاضر به ثبتنامش نیست، دائم بهانه میآورند، نمیدانم واقعاً باید چهکار کنیم.
رضوان حکیمزاده، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، در واکنش به این روند گفت: مدارس حق ندارند دانشآموزانی را که قبلاً در همان مدرسه تحصیل میکردهاند، بهدلیل نمرات ضعیف ثبتنام نکنند. مسئولیت آموزش و یادگیری دانشآموز بهعهده مدرسه است و موظفاند نقاط ضعف او را جبران کنند، اینگونه نیست که فقط دانشآموزان قوی را انتخاب و دیگران را حذف کنند.
وی ادامه داد: در دستورالعمل رسمی ثبتنام مدارس، این موضوع بهصراحت آمده است و مدارس اجازه عدم ثبتنام را بهدلیل نمرات پایین ندارند، متأسفانه برخی مدارس حتی اصول اولیه تربیتی را رعایت نمیکنند و بهجای مواجهه با مسئله، دانشآموز را کنار میگذارند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد: برخی مدارس گمان میکنند غربال دانشآموزان با معدل بالا هنر است، در حالی که مدرسه موفق، مدرسهای است که دانشآموزان را با هر سطحی بپذیرد و در پایان سال تحصیلی شاهد ارتقای وضعیت آنها باشد؛ این است معیار واقعی موفقیت.
وی با ابراز تأسف از برخوردهای سلیقهای برخی مدارس میگوید: آیا مسئولان این مدارس فکر کردهاند که اخراج یک دانشآموز بهدلیل نمره، آن هم در سنین حساس کودکی و نوجوانی، چه فشار روانی و آسیبهای تربیتی جدی به دانشآموز و خانواده وارد میکند؟
به گزارش تسنیم، گزارشهای مشابه از استانهای دیگر نیز حاکی از تکرار چنین رفتارهایی است، حالآنکه وزیر آموزش و پرورش بارها بر لزوم احترام به حقوق دانشآموزان و ممنوعیت عدم ثبتنام اشاره کرده است و این موضوع بهصورت بخشنامه ابلاغ شده است.
با این حال، بهنظر میرسد برای مهار این تخلف گسترده، تنها بخشنامه کافی نیست و نظارت میدانی و برخورد قاطع با متخلفان ضرورت دارد؛ متأسفانه روابط دوستانه و رفاقتی برخی مناطق با مدیران مدارس، به یکی از موانع جدی در احقاق حقوق دانشآموزان و خانوادهها تبدیل شده است؛ روندی ناصواب که در نهایت منجر به آسیب دیدن اعتماد عمومی و کاهش سرمایه اجتماعی در نظام جمهوری اسلامی میشود.