کد خبر: ۹۹۲۲۱۲
تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۳
تعداد بازدید: ۱۸۱

وال‌استریت ژورنال:سامانه تاد آمریکا نتوانست در برابر موشک‌های ایران مقاوت کند/اگر ایران حمله کند،توانایی مقابله مجدد را نداریم/ذخایر رو به اتمام است

بر اساس گزارش جدید وال استریت ژورنال ذخایر موشکی آمریکا پس از عملیات اخیر این کشور برای حمایت از رژیم اسرائیل در برابر حمله تلافی‌جویانه ایران با «کمبود هشداردهنده‌ای» مواجه شده است.

وال‌استریت ژورنال:سامانه تاد آمریکا نتوانست در برابر موشک‌های ایران مقاوت کند/اگر ایران حمله کند،توانایی مقابله مجدد را نداریم/ذخایر رو به اتمام استبه گزارش خبرداغ به نقل ازخبرآنلاین؛ این روزنامه آمریکایی در گزارشی که روز پنجشنبه منتشر شد، جزئیات حمایت بی‌سابقه واشنگتن از تل‌آویو در جریان حمله تلافی‌جویانه ایران به دنبال جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی در ژوئن را بررسی کرده است.

بر اساس این گزارش، آمریکا با وجود ارسال دو سیستم پیشرفته دفاع موشکی «تاد» یا THAAD (معادل یک سوم کل ذخایر جهانی این سیستم) به منطقه نتوانست از عبور موشک‌های ایرانی جلوگیری کند.

بنا بر گزارش فارس، وال‌استریت‌ژورنال نوشته این کمبود در شرایطی اتفاق افتاده که »دن شاپیرو«، از مقام‌های سابق پنتاگون اعزام سامانه‌های تاد را نشان‌دهنده «تعهد فوق‌العاده» آمریکا برای بکارگیری فناوری و نیروی انسانی خود در جهت امنیت اسرائیل خوانده بود.

 

روزنامه آمریکایی نوشته از هفت سیستم دفاع موشکی «تاد» که آمریکا در اختیار دارد در حال حاضر پنج سیستم در خارج از ایالات متحده مستقر شده‌اند.این وضعیت باعث نگرانی فرماندهان نظامی آمریکا شده از این جهت که برای این سیستم‌ها زمان کافی برای تعمیرات اساسی، نگهداری و آموزش پرسنل وجود ندارد. 

کارشناسان همچنین اشاره کرده‌اند که سامانه چندمیلیارد دلاری دفاعی آمریکا آنگونه که انتظار می‌رفت عمل نکرد، حتی با وجود اینکه واشنگتن به سرعت سیستم‌های موشکی پاتریوت را برای محافظت از رژیم صهیونیستی مستقر کرد.

ول استریت ژورنال تأکید می‌کند حجم حملات موشکی ایران به حدی بود که برنامه‌ریزان آمریکایی حتی به این فکر افتادند که موشک‌های رهگیرسفارش داده شده توسط عربستان سعودی را به سرزمین‌های اشغالی منتقل کنند.

تری فرید، کارشناس مسائل نظامی از دانشگاه جان هاپکینز به این رسانه گفته که رصد و انهدام دقیق همه موشک‌ها کار بسیار دشواری است و سیستم‌های دفاع موشکی معمولاً در چنین شرایطی عملکرد ضعیف‌تری دارند.

روزنامه آمریکایی در بخش دیگری از گزارش خود به بررسی هزینه سنگین این عملیات برای آمریکا پرداخته است.

بر اساس این گزارش، نیروهای آمریکایی بیش از ۱۵۰ موشک رهگیر تاد شلیک کرده‌اند که معادل تقریباً ۲۵ درصد از کل ذخایر پنتاگون از این نوع موشک‌هاست.

این روزنامه نوشت که تنها جایگزینی موشک‌های تاد تا ۲ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت و انجام این کار بیش از یک سال زمان خواهد برد.

همچنین اشاره شده که شرکت لاکهید مارتین، غول دفاعی آمریکایی سازنده این سیستم، سالانه تنها قادر به تولید حدود ۱۰۰ موشک رهگیر است.

این گزارش همچنین افشا کرد که جدا از موشک‌های آمریکایی، ذخایر موشکی رژیم صهیونیستی نیز به سرعت کاهش یافته است. در پایان درگیری‌ها، ذخایر سیستم‌های دفاع موشکی «آرو»، «دیویدز اسلینگ» و «گنبد آهنین» این رژیم در آستانه اتمام کامل بود.

یک مقام آمریکایی اعتراف کرد: «اگر ایران چند موج دیگر از موشک‌های خود را شلیک می‌کرد، تل‌آویو ذخایر موشک‌های آرو ۳ خود را به طور کامل از دست می‌داد.»

نیروی دریایی آمریکا نیز ۸۰ موشک استاندارد-۳ را شلیک کرد. هر کدام از این موشک‌ها بین ۸ تا ۲۵ میلیون دلار قیمت دارند.

گزارش وال‌استریت‌ژورنال حاکی است ناوشکن‌های آمریکایی که قابلیت بارگذاری مجدد موشک‌ها در دریا را نداشتند مجبور شدند در میانه جنگ به بندر بازگردند.

کارشناسان نظامی این نقص را یک ضعف هشداردهنده با پیامدهای گسترده ارزیابی کرده‌اند.

متخصصان آمریکایی هشدار داده‌اند که سیستم دفاع موشکی این کشور برای تهدیدات گسترده آمادگی ندارد.

"تام کاراکو" از مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی واشنگتن گفت: «نگرانی دیگر این است که ایران ممکن است چنین حملاتی را تکرار کند و ما توانایی مقابله مجدد را نداریم.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.