به گزارش خبرداغ به نقل ازخبرآنلاین؛ «فردریش مرتس» صدراعظم آلمان گفت که با «ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین در مورد امکان آموزش نظامیان اوکراینی برای استفاده از موشکهای کروز تاروس ساخت آلمان صحبت کرده است.
بنا بر گزارش ایسنا، مرتس در پاسخ به سوالی در مورد امکان آموزش نظامیان اوکراینی برای استفاده از موشکهای تاروس به شبکه «آ.ار.د» گفت: «ما هنوز در این مورد توافق نکردهایم. من این موضوع را با زلنسکی و در ائتلاف حاکم در میان گذاشتم. ما هنوز این کار را شروع نکردهایم. این همچنان یک گزینه است.»
صدراعظم آلمان تأکید کرد که استفاده از موشکهای تاروس بسیار دشوار است و آموزش حداقل شش ماه طول خواهد کشید.
مرتس افزود: «یک چیز قطعی است... آلمان طرف جنگ نخواهد بود... همیشه مشخص بوده است که اگر ما تاروس را تأمین کنیم، این سلاح توسط نظامیان اوکراینی استفاده خواهد شد، نه آلمانیها، همانطور که در مورد سایر موشکهای کروز تحویل داده شده توسط فرانسه و بریتانیا اتفاق میافتد.»
در ماه مه، مرتس در یک کنفرانس مطبوعاتی با زلنسکی گفت که آلمان از اوکراین در توسعه سلاحهای دوربرد خود حمایت خواهد کرد. او همچنین گفت که آلمان، بریتانیا، فرانسه و ایالات متحده محدودیتهای حملات به عمق خاک روسیه را لغو کردهاند.
در همین حال «لارس کلینگبیل» معاون صدراعظم آلمان و رهبر حزب سوسیال دموکرات، با مرتس مخالفت کرد و گفت که برلین موضع خود را در مورد تأمین سلاح برای اوکراین تغییر نداده است.
این در حالیست که «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه گفت که مسکو حمله موشکهای تاروس ساخت آلمان به هر تأسیسات روسی را به عنوان پیوستن آلمان به خصومتها در کنار کییف تلقی خواهد کرد.