کد خبر: ۹۷۹۶۷۳
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۹
تعداد بازدید: ۳۱۵
شرکت های بین المللی فناوری در انتخابات ریاست جمهوری امریکا نقش فوق العاده ای در پیروزی دونالد ترامپ بازی کردند. از میان آنها، ایلان ماسک ثروتمندترین و مشهورترین مدیر شرکت فناوری بود که توانست این بار یک رئیس جمهور بسازد! اما او چرا و چگونه ترامپ را رئیس جمهور کرد؟

ریسک‌پذیری ترامپ در بوروکراسی دولت امریکا/ ایلان ماسک چگونه رئیس جمهور ساخت؟به گزارش خبرداغ به نقل از خبرآنلاین؛ رسول سلیمی: دونالد ترامپ، چهل‌وهفتمین رییس‌جمهور آمریکا در حال تشکیل کابینه‌ دولت آینده خود است و برای ایلان ماسک نیز نقشی در نظر گرفته است. ترامپ  در گفتگوی اخیر خود با ماریا بارتیرومو اعلام کرد که شاید ترامپ در کابینه او نقش «وزیر کاهش هزینه‌ها» را به عهده بگیرد.

ایلان ماسک، ثروتمندترین فرد جهان و بزرگترین نام در جهان فناوری بود که از ترامپ حمایت کرد. حمایت ماسک، نقطه اوج هفته‌ها حمایت فزاینده دنیای فناوری از دونالد ترامپ بود. پیش از او سرمایه‌گذاران با نفوذ و برخی رهبران جهان فناوری، از جمله مارک اندرسون، حامی مالی سابق حزب دموکرات، و سرمایه‌گذاران بزرگ مارک آندرسن و بن هوروویتز و دوقلوهای وینکلووس، بازیگران دنیای ارزهای دیجیتال، از ترامپ حمایت کردند.

درست زمانی که پیروزی ترامپ تقریباً قطعی شده بود، ماسک در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «مردم آمریکا امشب به دونالد ترامپ مأموریتی شفاف و روشن برای ایجاد تغییر محول کردند» ترامپ نیز در سخنرانی پیروزی خود در مرکز همایش‌های پام بیچ، چند دقیقه‌ای به تمجید از ماسک پرداخت و به فرود موفقیت‌آمیز موشک ساخت شرکت اسپیس‌ایکس، متعلق به ماسک، اشاره کرد.

این در حالی است که حمایت برخی از چهره‌های سرشناس دنیای فناوری از دونالد ترامپ به او کمک کرده بود تا فاصله خود با بایدن در زمینه جمع‌آوری کمک‌های مالی را که چند ماه پیش زیاد شده بود، کاهش دهد. همان زمان روزنامه وال استریت ژورنال گزارش داد که ایلان ماسک متعهد شده ماهانه ۴۵ میلیون دلار به ستاد انتخاباتی ترامپ کمک کند. این کمک ها بی دلیل نبود چرا که رهبران فناوری گفته‌اند که نگران مقابله با ارزهای دیجیتال توسط دولت بایدن و رویکرد محتاطانه دولت نسبت به هوش مصنوعی هستند. ماسک تقریباً بلافاصله پس از ترور ترامپ در باتلر پنسیلوانیا، حمایت خود را از جمهوری‌خواهان اعلام کرد. گویی مطمئن شده بود که ترامپ پیروز انتخابات خواهد بود!

 

خطرپذیری ترامپ در بوروکراسی دولت امریکا/ چرا و چگونه ایلان ماسک رئیس جمهور ساخت؟

چه آنکه ایلان ماسک به عنوان مالک شبکه ایکس(توئیتر سابق)، اقداماتی را برای حمایت از افرادی قرار داد که از ترامپ نیز حمایت می کردند. برخی از کاربران در شبکه اجتماعی ایکس که روزهای خود را به اشتراک‌گذاری محتواهایی می‌گذرانند که شامل اطلاعات غلط انتخاباتی، تصاویر تولید شده توسط هوش مصنوعی و تئوری‌های بی‌اساس توطئه است، گفته‌اند که این شبکه رسانه‌های اجتماعی «هزاران دلار» به آنها می‌دهد.

در همین حال «ایلان ماسک» در کارزارش برای حمایت از «دونالد ترامپ» برنامه ای را به نام «آمریکا پک» مخفف کمیته اقدام سیاسی- مدیریت طراحی کرده بود و در آن به رای‌دهندگان در پنسیلوانیا تنها برای امضا در حمایت از این کارزار مبالغ نقدی پیشنهاد می‌شد.

همچنین هر روز به یک نفر از امضاکنندگان این کارزار در ایالت‌های چرخشی به طور تصادفی یک میلیون دلار جایزه داده می‌شد. کارزاری که رای‌دهندگان در شش ایالت تعیین‌کننده چرخشی، یعنی جورجیا، نوادا، آریزونا، میشیگان، ویسکانسین و کارولینای شمالی را به امضای «کارزاری در حمایت از آزادی بیان و حق داشتن اسلحه» ترغیب می‌کرد.

در این کارزار به کسانی که رای‌دهنده دیگری را به امضای این کارزار دعوت می کردند، مبلغ ۴۷ دلار پرداخت می‌شد. مبالغ بیشتر تا سقف ۱۰۰ دلار برای امضا یا معرفی اشخاص در ایالت پنسیلوانیا در نظر گرفته می‌شد.

 

خطرپذیری ترامپ در بوروکراسی دولت امریکا/ چرا و چگونه ایلان ماسک رئیس جمهور ساخت؟

 

حمایت های ایلان ماسک از ترامپ با انتقاداتی هم همراه بود. در مقابل انتقادها، ماسک اینطور استدلال می‌کرد که دموکرات‌ها و حامیان مالی آن‌ها از طرح‌های مشابهی در گذشته حمایت مالی کرده‌اند. در شبکه اجتماعی ایکس، او پستی را به اشتراک گذاشت که در آن می‌گفت مارک زاکربرگ، رئیس شرکت متا، «در سال ۲۰۲۰ همین کار را کرد»

این استدلال ماسک یادآور کمک۴۰۰ میلیون دلاری مارک زاکربرگ در انتخابات ۲۰۲۰ بود اما این مبلغ به دو سازمان غیرحزبی برای کمک به تدارکات مربوط به برگه‌های رای پستی داده شد و مستقیماً به رای دهندگان داده نشد.

ناظران سیاسی معتقدند نزدیک شدن روسای شرکت های بزرگ فناوری به قدرت سیاسی منحصر به این انتخابات در امریکا نبوده است. ایلان ماسک سالها قبل نیز یک بار برای دست دادن با باراک اوباما شش ساعت در صف ایستاد اما علت متمایل شدن ترامپ به شرکت های فناوری را باید در ریسک پذیری ترامپ برای تغییرات اساسی در بروکراسی دولت امریکا ارزیابی کرد. چه آنکه جی‌دی ونس که از سوی ترامپ به عنوان نامزد معاونت ریاست جمهوری انتخاب شده، تجربه کار در سرمایه‌گذاری‌های کارآفرین را در کارنامه خود دارد و در طول مبارزات انتخاباتی سنا در سال ۲۰۲۲ از حمایت پیتر تیل، رئیس شرکت پی‌پل برخوردار بود.

 فراموش نکنیم پروژه بزرگ ترامپ، «بازگشت به عظمت امریکا است» و این عظمت در تمام حوزه های اقتصادی، نظامی، فرهنگی و سیاسی قابل ارزیابی است که ترامپ مسیر رسیدن به چنین هدفی را نه دولت امریکا بلکه «شرکت های بزرگ فناوری» تشخیص داده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: