کد خبر: ۹۷۸۷۹۲
تاریخ انتشار: ۰۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۸
تعداد بازدید: ۱۹۹
رسانه‌های حامی دموکرات‌ها در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا فشارهای نگران‌کننده‌ای برای «سفیدنمایی» طالبان و عادی‌سازی روابط با این گروه اعمال کردند.

دموکرات‌های آمریکایی به دنبال سفیدنمایی طالبان/ پکن هم مراودات اقتصادی با طالبان را گسترش دادبه گزارش خبرداغ به نقل از روزنامه شرق :  مسئول روابط خارجی جبهه مقاومت افغانستان، با اشاره به گزارش اخیر روزنامه نیویورک‌تایمز، نوشته است که اولین‌باری نیست که یک روایت نادرست از طالبان در رسانه غربی منتشر می‌شود، بلکه در سه سال گذشته نیز چنین روایت‌هایی بارها مطرح می‌شد، اما این روایت‌ها با «واقعیت‌های خشن» در افغانستان تحت حاکمیت طالبان تناقض دارد.

اشاره او به گزارش اخیر نیویورک‌تایمز درباره سراج‌الدین حقانی، معاون رهبر طالبان و وزیر کشور حکومت طالبان است. این روزنامه او را یک «دولتمرد عمل‌گرا، یک دیپلمات قابل اعتماد، صدای اعتدال نسبی و نیروی بالقوه برای تغییر» در حکومت طالبان خوانده است.

این رسانه حامی دموکرات‌ها همچنین در گزارش خود تلاش کرده است تا بگوید که دولت آمریکا می‌تواند به سراج‌الدین حقانی و دیگر رهبران طالبان اعتماد و تعامل کند. دولت آمریکا سراج‌الدین حقانی را یک تروریست بین‌المللی معرفی کرده و برای یافتن و بازداشت او ۱۰ میلیون دلار جایزه تعیین کرده بود.

مسئول روابط خارجی جبهه مقاومت با بیان اینکه «افغانستان تحت حاکمیت طالبان، به کانون تروریسم بین‌المللی تبدیل شده است» افزوده است که در چنین شرایطی مردم افغانستان تحت حاکمیت یکی از «ظالم‌ترین» گروه‌ها با اعمال «آپارتاید جنسیتی و قومی» روبه‌رو هستند.

او تلاش‌های رسانه‌ای برای «کم‌اهمیت جلوه‌دادن جنایات طالبان» و «تشویق به تعامل» با این گروه را «شرم‌آور» خواند و تأکید کرد که دولت بعدی ایالات متحده باید مسیر جدیدی را در پیش بگیرد که منافع جامعه جهانی و مردم افغانستان را تأمین کند. دولت بعدی آمریکا نباید تبلیغات نادرست درباره طالبان را بپذیرد و سیاست خود را بر واقعیت‌های تلخ حاکمیت ظالمانه و ترور محور طالبان متمرکز کند. گزارش اخیر نیویورک‌تایمز باعث واکنش انتقادی کاربران افغانستانی و برخی چهره‌های سیاسی در ایکس شده است.

همچنین برخی از هواداران طالبان نیز با اشاره به گزارش نیویورک‌تایمز از سراج‌الدین حقانی ستایش و تمجید کرده‌اند. امرالله صالح از دولتمردان سابق افغانستان دراین‌باره گفته است با وجود اینکه سراج‌الدین حقانی به دلیل فعالیت‌های تروریستی‌اش تحت تعقیب نهادهای امنیتی آمریکاست، نیویورک‌تایمز او را به عنوان یک «قهرمان» معرفی کرده است. جواد ناجی، روزنامه‌نگار نیز دراین‌باره نوشته است که سراج‌الدین حقانی، دومین رهبر قدرتمند طالبان است و پخش برنامه تلویزیون‌ها را در ۱۰ ولایت افغانستان متوقف کرده است.

پیشنهاد تجارت بدون تعرفه

در همین حال چین هم قصد تجارت بدون تعرفه با طالبان را دارد. نماینده چین در افغانستان اعلام کرده که کشورش به طالبان دسترسی بدون تعرفه به بازارهای چین از جمله بخش‌های ساخت‌وساز و انرژی را ارائه می‌کند.

پکن از زمانی‌که طالبان کنترل دوباره افغانستان را در سال ۲۰۲۱ به دست گرفت، به دنبال توسعه روابط خود با این گروه بوده، اما مانند همه دولت‌ها از به رسمیت شناختن رسمی دولت طالبان خودداری کرده است. افغانستان می‌تواند منابع معدنی فراوانی را برای شرکت‌های چینی فراهم کند. در مقابل، فروش ذخایر لیتیوم، مس و آهن افغانستان به شرکت‌های بزرگ باتری‌سازی و ساختمانی چین، به طالبان کمک می‌کند تا اقتصاد خود را که به گزارش سازمان ملل متحد، «سقوط» کرده است، تقویت و جریان درآمدی بسیار مورد نیاز خود را ایجاد کند. ژائو زینگ، سفیر چین در افغانستان با انتشار عکسی از دیدار خود با عبدالکبیر، معاون نخست‌وزیر، نوشت: «چین به افغانستان برای خطوط تعرفه صددرصدی، تعرفه صفردرصدی ارائه خواهد کرد».

بر اساس داده‌های گمرکی چین، افغانستان در سال گذشته ۶۴ میلیون دلار کالا به چین صادر کرده که نزدیک به ۹۰ درصد آن، کاج جلغوزه بوده است. دولت طالبان اعلام کرده که به دنبال جذب سرمایه‌گذاران خارجی است که مایل هستند به تنوع بخشیدن به اقتصاد افغانستان و بهره‌برداری از ثروت معدنی این کشور کمک کنند. داده‌ها نشان می‌دهند که این کشور در سال گذشته هیچ کالایی به چین صادر نکرده است، اما ژائو زینگ از زمان انتصابش به عنوان سفیر پکن در کابل در سپتامبر گذشته، به صورت مرتب عکس‌هایی را از دیدار خود با مقام‌های دولت طالبان که مسئول معادن، نفت، تجارت و ارتباطات منطقه‌ای این دولت هستند، منتشر کرده است.

در حال حاضر چندین شرکت چینی در افغانستان فعالیت می‌کنند، از جمله شرکت متالورژیکال چین با مسئولیت محدود که با دولت طالبان در مورد یک معدن بزرگ مس گفت‌وگو کرده است. در ماه سپتامبر، شی جین‌‎پینگ، رئیس‌جمهوری چین در نشستی که با حضور بیش از ۵۰ رهبر آفریقایی در پکن برگزار شد، گفت از اول دسامبر کالاهایی که از «کشورهای کمتر توسعه‌یافته که روابط دیپلماتیک با چین دارند» وارد اقتصاد ۱۹ تریلیون دلاری کشورش می‌شوند، مشمول تعرفه واردات نخواهند بود.

لین جیان، سخنگوی وزارت خارجه چین روز جمعه تأیید کرد که این سیاست شامل افغانستان نیز خواهد شد. او گفت که این اقدام به تقویت تجارت و همکاری‌های اقتصادی میان پکن و کابل کمک خواهد کرد. در ماه اکتبر سال گذشته، سرپرست وزارت بازرگانی دولت طالبان به رویترز گفت که این دولت می‌خواهد به‌طور رسمی به طرح زیرساختی «کمربند و جاده» شی جین‌‎پینگ بپیوندد. دولت طالبان همچنین از چین خواسته است تا به این دولت اجازه دهد بخشی از کریدور اقتصادی چین و پاکستان باشد، یک پروژه اتصال ۶۲ میلیارد دلاری که منطقه غنی از منابع سین کیانگ چین را به بندر گوادر پاکستان بر کرانه دریای عمان متصل می‌کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: