کد خبر: ۹۷۶۵۲۸
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۵
تعداد بازدید: ۲۹۷
سیاره‌های فراخورشیدی با طیف وسیعی از شرایط محیطی مختلف کشف شده‌اند، ‌اما سیاره WASP-۷۶b یکی از خشن‌ترین آنها با دمای روزانه بیش از ۲۰۰۰ درجه است که بادهایی از آهن نیز در آن می‌وزند.

وزش بادهایی از جنس آهن در سیاره جهنمیبه گزارش خبرداغ به نقل از خبرآنلاین؛ گروهی از محققان دریافته‌اند که سیاره جهنمی WASP-۷۶b حتی عجیب‌تر از آن چیزی است که تصور می‌شد. این سیاره که به شکل کشندی(جزر و مدی) به ستاره میزبان خود قفل شده است، بادهای شدیدی را در سطح خود تجربه می‌کند که حاوی مقادیر بالایی از اتم‌های آهن هستند که از لایه‌های پایینی به بالایی در اطراف جو آن جریان می‌یابند.

به نقل از ایسنا، سیارات فراخورشیدی خارج از منظومه شمسی ما وجود دارند و به دور ستارگان دیگر می‌چرخند. اولین کشف تایید شده آنها در دهه ۱۹۹۰ بود و از آن زمان تاکنون بیش از ۵۲۰۰ مورد کشف شده است. بسیاری از آنها غول‌های گازی مانند مشتری یا زحل هستند و برخی دیگر مانند سیاره زمین، سیاره‌های سنگی کوچک هستند.

با توسعه تلسکوپ‌ها و تکنیک‌های تشخیص پیشرفته‌تر، نه تنها سطح تشخیص ما بهتر می‌شود، بلکه توانایی ما برای کشف این جهان‌های بیگانه نیز افزایش می‌یابد.

یکی از این سیاره‌های فراخورشیدی WASP-۷۶b نام دارد که به تازگی مورد توجه قرار گرفته است. این سیاره یک غول گازی فوق داغ است که ۶۴۰ سال نوری از ما در جهت صورت فلکی ماهی فاصله دارد. این سیاره در سال ۲۰۱۳ کشف شد و دارای مداری است که بسیار نزدیک به ستاره میزبان خود است و تنها در ۱.۸ روز زمینی ستاره خود را دور می‌زند، به این معنی که هر سال در آن کمتر از دو روز زمینی طول می‌کشد.

این نزدیکی به ستاره منجر به دمای شدید این سیاره در طول روزهای آن شده است که دمای آن را به بیش از ۲۰۰۰ درجه سانتی‌گراد می‌رساند. به همین دلیل این گرمای شدید، آهن را تبخیر می‌کند که سپس در شب به مایع تبدیل می‌شود و به صورت بارانی از آهن می‌بارد.

گروهی از ستاره شناسان به همراه تعدادی از محققان دانشگاه ژنو یافته‌های خود را مبنی بر وجود بادهای آهنی شدید در جو WASP-۷۶b در مجله Astronomy & Astrophysics اعلام کردند.

ستاره شناسان از زمان کشف این سیاره بر روی آن تمرکز کرده‌اند تا مکانیسم‌های موجود در جو این دنیای فوق داغ را درک کنند. این واقعا دنیای شگفت انگیزی است و حتی در آوریل گذشته یک رنگین‌کمان در آنجا کشف شد.

این تیم توجه خود را به سمت روز که دمای آن بسیار بالاتر است، معطوف کرد. آنها از طیف‌نگار ESPRESSO استفاده کردند که روی تلسکوپ بسیار بزرگ رصدخانه جنوبی اروپا نصب شده بود. این تلسکوپ به پایداری و وضوح طیفی بالا شناخته می‌شود، بنابراین می‌تواند سطوح فوق‌العاده ظریفی از جزئیات را در یک طیف ستاره‌ای تشخیص دهد.

این تیم با استفاده از تکنیکی به نام طیف‌سنجی انتشاری با وضوح بالا، طیف نور مرئی را مورد مطالعه قرار داد. این رویکرد بر تشخیص خطوط انتشار در یک طیف متکی است و ترکیبات شیمیایی را رمزگشایی می‌کند. در اینجا آنها نشانه شیمیایی آهن را شناسایی کردند و دریافتند که از سطوح پایین‌تر به لایه‌های بالاتر جو این سیاره در حال حرکت است.

مطالعه جو سیاره‌های فراخورشیدی به ما کمک می‌کند تا درک خود را از محدوده محیط‌های این جهان‌های بیگانه بیشتر توسعه دهیم. اکتشافات روی WASP-۷۶b به عنوان یک غول گازی به ما کمک می‌کند تا کمی بیشتر در مورد آب و هوای جهان‌هایی که توسط سطوح شدید تشعشعات ستاره میزبان خود محاصره شده‌اند، بیاموزیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: