کد خبر: ۹۷۴۷۹۷
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۱
تعداد بازدید: ۵۲
صدف حلزون که زمانی نادیده گرفته می‌شد، اکنون به عنوان ابزار قدرتمندی برای کشف اسرار تاریخ آب و هوای سیاره ما ظاهر شده است.

رازهایی که در صدف حلزون پنهان استبه گزارش خبرداغ به نقل از خبرآنلاین؛ در ماه ژوئیه سال ۲۰۲۱، شهر ژنگژو، چین، یک طوفان فاجعه بار باران را تجربه کرد. این طوفان جان بیش از ۳۹۸ نفر را گرفت و میلیاردها دلار خسارت وارد کرد.

به نقل از ایسنا، برخی از محققان بر اساس یک قرن داده، آن را «طوفان یک‌بار در هزاره» نامیدند. برخی این سوال را مطرح کردند که آیا طوفان بارانی ژنگژو نشانه‌ای از یک وضعیت عادی جدید در آب و هوای در حال گرم شدن است یا خیر. اکنون، یک مطالعه جدید سرنخ شگفت انگیزی را برای پاسخ به این سوال نشان داده است و آن صدف حلزون است.

دانشمندان موسسه محیط زیست زمین در چین کشف کرده‌اند که ترکیب ایزوتوپی صدف حلزون شواهدی از این طوفان بارانی را ثبت کرده است.

این به این معنی است که صدف‌های فسیل شده حلزون ممکن است یک سابقه دقیق از رویدادهای شدید بارانی که در گذشته رخ داده‌اند ارائه دهند.

نویسندگان در این مقاله نوشتند: صدف‌های فسیلی حلزون در لایه‌های رسوبی می‌توانند مواد ارزشمندی برای بررسی تغییرات تاریخی طوفان‌های بارانی محلی تحت پس‌زمینه‌های آب و هوایی مختلف باشند.

ایزوتوپ اکسیژن تغییر می‌کند

این اولین بار نیست که از صدف حلزون برای مطالعه سوابق بارندگی استفاده می‌شود. در مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۷، محققان صدف‌های  حلزون‌های زمینی بسیار بزرگی را که یک قرن پیش در هند جمع‌آوری شده بودند، برای بازسازی بارندگی گذشته این کشور بررسی کردند.

در این مطالعه جدید، محققان صدف چهار حلزون زنده را مورد مطالعه قرار دادند.

دو تا از این حلزون‌ها قبل از بارش شدید باران در منطقه ژنگژو صید شدند و دو تای دیگر پس از آن جمع‌آوری شدند.

با تجزیه و تحلیل نسبت ایزوتوپ‌های اکسیژن در صدف آنها، محققان می‌توانند الگوهای بارندگی را که حلزون در طول زندگی خود تجربه کرده است، بازسازی کنند.

این گروه صدف‌های حلزون را تشریح کردند و نسبت دو شکل پایدار اکسیژن (اکسیژن-۱۸ و اکسیژن-۱۶) را تجزیه و تحلیل کردند که به آنها کمک کرد تا یک سابقه روزانه ایجاد کنند.

این نسبت ایزوتوپی یک ابزار استاندارد برای مطالعه اقلیم‌های باستانی است. در این مورد، محققان کاهش شدید نسبت را کشف کردند که آن را به طوفان بارانی ژنگژو مرتبط دانستند.

داده‌های صدف حلزون پیش بینی‌های نظری دانشمندان را در مورد چگونگی تغییر ایزوتوپ‌های آب پس از باران شدید تأیید کرد. این مطالعه نشان داد که صدف حلزون می‌تواند به عنوان سابقه‌ای از بارندگی شدید عمل کند.

سوابق فسیلی حلزون

این مطالعه نشان می‌دهد که با بررسی صدف‌های فسیلی حلزون، محققان می‌توانند به طور بالقوه سابقه رویدادهای شدید بارندگی را که به هزاران سال قبل بازمی‌گردد، بازسازی کنند. این به آنها کمک می‌کند تا بفهمند که تغییرات آب و هوایی چگونه بر این رویدادها در گذشته تأثیر گذاشته است و ما در آینده چه انتظاری باید داشته باشیم.

با کنار هم قرار دادن این معمای آب و هوایی باستانی، دانشمندان می‌توانند مدل‌های آب و هوایی را اصلاح کنند و پیش بینی‌های دقیق‌تری در مورد رویدادهای شدید آب و هوایی در آینده انجام دهند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: