یک. تنور انتخابات ریاست جمهوری در حال گرم شدن است و مناظرههای انتخاباتی بیتأثیر نیست. بهعکس برخی اظهارنظرها، مناظرههای ریاست جمهوری این دوره نسبت به سالهای ۱۴۰۰، ۹۶ و ۹۲ گام بلندی روبهجلو داشته است.
دو. باید دقت کرد که همچنان دغدغههای اصلی مردم نباید فراموش شود. هرچند سیاست و جامعه بسیار مهماند، اما مشکل اول امروز اقتصاد است. همین چند روز گذشته که همه سرگرم نقد سیاستهای انتخاباتی همدیگر بودهاند، بانک مرکزی ۱۴ همت عملیات بازار آزاد انجام داده و این یعنی موتور خلق تورم هنوز روشن است. درحالیکه موضوع محوری مناظره اول، مهار تورم بوده و همه نامزدها به سیاستهای مدیریت نقدینگی به سمت تولید و جلوگیری از رشد نامعقول آن معتقد بودهاند، فضای واقعی به سمت دیگری رفته است.
سه. همین حالا در بانک مرکزی هم اساتید و اقتصاددانهای برجستهای حاکماند و اینطور نیست که ندانند تورم چگونه و چطور مهار میشود. راهحلهای اغلب چالشهای اقتصادی از همین حالا مشخص است، اما مدیر توانمند و پیگیری میخواهد که این راهحلها را باانضباط اجرا کند.
چهار. این انتخابات مانند ادوار پیشین، آخرین انتخابات نیست. هر کس پیشازاین وعدههای نشدنی داده، بعدا پشیمان شده و جز شرمندگی و سرافکندگی چیزی برایش نمانده است. هر رئیسجمهور و وزیر و نمایندهای هم که اقدامات مؤثر و ماندگار داشته، امروز خوشنام است.
پنج. انتخابات صحنه تشخیص اولویتهاست.
در صحنه انتخابات امروز هر نامزد یک تفکر و یک مفهوم را نمایندگی می کند. الحق و الانصاف، همه سلایق هم در انتخابات نماینده دارند. این ماییم که تعیین خواهیم کرد کدام تفکر باید از تابستان ۱۴۰۳ تا تابستان ۱۴۰۷ در صدر بنشیند.
نویسنده: سیدمحمد بحرینیان