بیش از ۲۰۰ دانشگاه آمریکا در یک خیزش ضدفاشیستی جنایات اسرائیل را در سرزمینهای اشغالی محکوم کردند. یک استاد دانشگاه درحالیکه میگفت من یک پروفسور هستم مورد ضرب و شتم گارد دانشگاه قرار گرفت. یازده روز است دانشجویان در دانشگاه ها زیر چادر تحصن زندگی می کنند، هزاران تن بازداشت و صد ها تن مجروح شده اند.
در اروپا بهویژه در فرانسه همین بساط برقرار است. واقعا در دانشگاههای غرب چه میگذرد؟
۱- مدتی است دانشگاهها در آمریکا و اروپا ملتهب است. این التهاب در مراکز آموزش عالی استثنا ندارد.
حرف دانشجویان این است که ماشین جنگی صهیونیستها را در غزه و کرانه باختری متوقف کنید. جنایت علیه بشریت، قتلعام کودکان و زنان بس است. وجدان بشریت، نسلکشی و قتلعام را در هزاره سوم تاب نمیآورد.
مقامات سیاسی آمریکا و اروپا میگویند، این یک پدیده «یهودیستیزی» است. لذا فرمان حکومت نظامی و حمله به دانشگاه را صادر کردند.
۲- این روزها دانشگاههای آمریکا و اروپا به صورت پادگان اداره میشود. گارد وارد دانشگاه شده است. اما دانشجویان تحصن در محوطه را ترک نمیکنند، درگیری تا داخل کلاسها هم پیش رفته، اساتید و دانشجویان پای زندان و کتک هم ایستادهاند.
حراست و سرویسهای امنیت داخلی، همراه نیروهای گارد شدهاند، شوک الکتریکی و باتوم حرف اول را در پادگان دانشگاهها میزند، اما حرف آخر را دانشجویان میزنند آنها فریاد میزنند ما از جنایات غرب در فلسطین اشغالی بیزاریم. ما کشتار جمعی و قتلعام بیگناهان را نمیتوانیم در غزه و کرانه باختری بپذیریم.
۳- خیزش جنبش دانشجویی در دانشگاههای غرب یک پدیده پاک انسانی است. دانشگاههایی که عمدتا توسط بودجه صهیونیستها اداره
می شود اما برخلاف اراده آنها دانشجویان بهویژه رؤسا و اساتید به صحنه سیاسی آمدهاند و برخلاف سیاستهای اعلامی عمل میکنند.
دانشجویان در تحصنها فریاد میزنند پس آزادی اندیشه، آزادی بیان و گردش آزاد اطلاعات که در دروس خود آموزش میدادید چه شد؟
ارزشهای لیبرالی در دانشگاه که تبلیغ و ترویج میکنید چه جایگاهی دارد؟! چرا بر قامت یهودیت لباس صهیونیسم و فاشیسم پوشاندهاید؟
اینها سؤالاتی است که در دانشگاههای غرب مطرح است و پاسخی جز باتوم و بازداشت همراه با ضرب و جرح ندارد!
۴- دانشگاه کلمبیا یکی از کانونهای شورش دانشجویان علیه مظالم صهیونیستها ۲۷۰ سال پیش توسط انگلیسیها تأسیس شده است. این دانشگاه در بخش منهتن نیویورک واقع شده است. بر سر این دانشگاه شعار «در روشناییات، روشنایی را خواهیم دید» نقش بسته است. بیش از ۳۰ هزار دانشجو با چهار هزار اعضای هیئت علمی در این دانشگاه دنبال «روشنایی» هستند. صهیونیستها به شعور همه این جماعت توهین میکنند. آنها میگویند قتلعام هزاران زن و کودک در غزه و زندانی کردن هزاران تن در کرانه باختری برای مقابله با یهودیستیزی است شما دانشجویان و اساتید اشتباه میکنید، برای ظلمت و تاریکی تحصن نکنید!
اخیرا رئیس مجلس نمایندگان برای تشریح این موضع به دانشگاه کلمبیا رفته بود که دانشجویان او را «هو» کردند.
۵- دانشگاه هاروارد، قدیمیترین دانشگاه آمریکاست. تأسیس آن به ۳۸۰ سال پیش در ایالت ماساچوست برمیگردد و از برترین دانشگاههای آمریکا محسوب می شود. رتبه یک را در جهان به خود اختصاص داده است. البته این دانشگاه عضو یک مجتمع دانشگاهی است که از ۸ دانشگاه معتبر جهان که عمدتا در دانشگاههای شمال شرقی ایالات متحده آمریکا واقع شدهاند تشکیل شدهاند. هم این دانشگاه و هم دانشگاه کلمبیا یک دانشگاه خصوصی است و عمدتا از طریق سرمایهداران یهودی پشتیبانی مالی می شوند.
اما هاروارد اکنون کانون بزرگ صهیونیسمستیزی است و جنایات اسرائیل را در سرزمینهای اشغالی برنمیتابد. واکنش دانشجویان و اساتید دانشگاه نسبت به جنایات جنگی اسرائیل درخور تحسین است. آن را میتوان بخشی از وجدان جریحهدار شده بشریت در مورد قتلعام فلسطینیان دانست.
اما مقامات سیاسی آمریکا نهتنها این فهم و ادراک نخبگان خود را در محافل علمی برنمیتابند بلکه برای ادامه نسلکشی بودجههای سنگین برای روغنکاری ماشین جنگی رژیم صهیونیستی در کنگره به تصویب میرسانند.
این دو دانشگاه طرف قرارداد پنتاگون، سیا و وزارت خارجه و محل تئوریپردازی درخصوص حاکمیت سرمایهداری است. دانشجویان و اساتید با خیزش ضدصهیونیستی میگویند ما دیگر حاضر نیستیم نان تئوریهای خود را در خون بیگناهان بزنیم و بخوریم. خونخواری بس است قدری هم به آزادی، انسانیت و شرافت آدمی فکر کنیم!
۶- سیزده سال پیش مقام معظم رهبری در تحلیل جنبش وال استریت و جنبش ۹۹ درصدی فرمودند: «امروز نظام سلطه در یک بن بست کامل است نتیجه آن سالها بعد به نتیجه می رسد. حمایت از اسرائیل را همان یک درصدیها میکنند.»(۱)
و نیز فرمودند: «مردم در اجتماعات نیویورک نشان میدهند که ۹۹ درصد مردم آمریکا علاقهای ندارند که پول و مالیات آنها خرج اسرائیل شود تا این غده سرطانی را سر پا نگه دارند.»(۲)
جنبش دانشجویی در آمریکا و اروپا یک پردهبرداری جدید از جنبش
۹۹ درصدی مردم است. این جنبش حکایت از ورود غرب به بحرانهای تودرتوی سیاسی و اجتماعی دارد.
پینوشت ها:
نویسنده:محمدكاظم انبارلويي
۱و۲- بیانات رهبر انقلاب در جمع مردم کرمانشاه ۲۰/۷/۱۳۹۰