کد خبر: ۹۶۵۷۶۷
تاریخ انتشار: ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۰
تعداد بازدید: ۱۴۳
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا گفت: حک نقش‌ و نگار، جملات و تصویر زنان بی‌حجاب بر سنگ قبر ممنوع است.

تصویر زنان بی‌حجاب بر سنگ قبر ممنوع است/ قبرها از سال آینده سند دار و غیرقابل فروش می‌شوندبه گزارش خبرداغ به نقل از خبرآنلاین، محمدجواد تاجیک، مدیرعامل سازمان بهشت زهرا گفت: عکس بی‌حجاب زن روی سنگ قبر مشکل دارد. قانون اجازه انتشار عکس بی‌حجاب زن را نمی‌دهد و سازمان بهشت زهرا (س) نیز تابع قانون است. در حال حاضر فراوان سنگ قبرهایی با عکس زنان باحجاب وجود دارند که کاری به آنها نداریم. اما موضوع این است که نقش‌ و نگار، جملات و عکس‌های خارج از عرف جامعه بر سنگ قبرها حک شده بود که نباید وجود داشته باشد.

دیده بان ایران در گزارشی نوشت: سازمان بهشت زهرا (س) همیشه با حاشیه‌هایی درگیر بوده است. از شب‌های تاریکی گرفته که برخی برای دفن جادو و جنبل‌ به آنجا می‌روند تا دلتنگی پدران، مادران و همسرانی که دوری از عزیزانشان سخت است. در این میان برخی نیز نذر می‌کنند که شب را در یک قبر بخوابند تا شب اول قبر را حس کنند. حتی دزدی وسایل قبرها و گل‌های پرپر شده هم از مسائلی است که گاه قابل توجه می‌شود و سریع از یاد می‌رود. برخی اوقات هم موضوع ساماندهی قبور و هموار کردن قطعه‌ها مطرح می‎شود. اما فروش قبرها با قیمت‌های نجومی که همیشه از سوی مدیریت شهری انکار ‌شده یکی از موضوعاتی است که مردم همیشه با آن دست به گریبان بودند. با شروع فعالیت مدیریت ششم شهری تهران حک کردن عکس زنان روی سنگ قبرها هم با دیگر مشکلات بین این سازمان و مردم اضافه شد. محمدجواد تاجیک، مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) در گفت‌وگو با دیده‌بان ایران مسائل و حاشیه‌های هزینه‌ساز برای شهرداری را بررسی کرده و به سوالاتی درباره موضوعات مطرح شده پاسخ داد:

چرا حک کردن عکس زن روی سنگ قبر ممنوعیت‌ دارد؟

عکس بی‌حجاب زن روی سنگ قبر مشکل دارد. قانون اجازه انتشار عکس بی‌حجاب زن را نمی‌دهد و سازمان بهشت زهرا (س) نیز تابع قانون است. در حال حاضر فراوان سنگ قبرهایی با عکس زنان باحجاب وجود دارند که کاری به آنها نداریم. اما موضوع این است که نقش‌ و نگار، جملات و عکس‌های خارج از عرف جامعه بر سنگ قبرها حک شده بود که نباید وجود داشته باشد.

شما هم مافیای قبر یا همان کسانی است که قبرها را با قیمت سرسام‌آور می‌فروشند را تکذیب می‌کنید؟

مافیای قبر وجود دارد. من این موضوع را منکر نمی‌شوم. اگر مردم این افراد را شناسایی کردند، حتما به ما معرفی کند تا با آن برخورد می‌کنیم.

چطور با آنها برخورد می‌کنید؟

باید مشخص شود که کارمند بهشت زهرا (س) است یا افرادی خارج از شهرداری. با شکایت از افراد موضوع را از طریق دستگاه قضایی پیگیری می‌کنیم.

تا به حال با کسی برخورد کرده‌اید؟

چنین موضوعی داشتیم که فردی اعلام کرد یکی از کارمندان یا صاحب قبر، یک قبر را با قیمت گزاف و خارج از قواعد اداری سازمان بهشت زهرا (س) جا به جا کرده است. سازمان هم با متخلف برخورد کرده است.

قرار نیست چاره‌ای برای پیشگیری از فروش قبر با قیمت‌های نجومی بیندیشید؟

روال فروش قبرها اینطور بود که سند قبر قابل فروش بود و افراد هر مبلغی که دوست داشتند بابت آن دریافت می‌کردند. چاپخانه دولتی ایران - که اسناد دولتی را به صورت انحصاری چاپ می‌کند - با هماهنگی سازمان بهشت زهرا (س) سند قبر را صادر کند. هنوز هیچ سندی صادر نشده اما توافقات صورت گرفته و ساز و کار ارائه اطلاعات به چاپخانه دولتی ایران اندیشیده شده تا این طرح از ابتدای سال ۱۴۰۳ عملیاتی ‌شود. این سند غیرقابل واگذاری است حتی اگر فردی سند ۱۰قبر را داشته باشد، اجازه واگذاری آن را ندارد. این طرح مانعی بزرگ برای خرید و فروش‌های خارج از عرف می‌شود. سندهای جدید فقط به بستگان درجه یک واگذار می‌شوند. در ضمن اگر کسی قبری را نخواست، بهشت زهرا (س) با قیمت کارشناسی آن را از صاحب قبر می‌خرد و با همان قیمت به افراد دیگر می‌فروشد. در حقیقت سندهای جدید قابلیت واگذاری به افراد دیگر را ندارد و قیمت‌گذاری غیرعرف قبرها نیز از بین می‌رود.

تمهیداتی برای محدودیت دسترسی کارمندان به سامانه بهشت زهرا (س) اندیشیده‌اید؟

سامانه خدمات عروجیان ایراداتی داشت و دسترسی‌ها طوری بود که بستر تخلف و جا به جایی در آن فراهم بود. سامانه کاملا اصلاح شده است و هیچ کس نمی‌تواند بدون اسناد و مدارک قبری را واگذار کند. کارمندان بهشت زهرا (س) این دسترسی را داشتند که به راحتی قبر واگذار کنند اما این دسترسی مسدود شده است.

پس شما ادعا می‌کنید که بازار سیاه و فروش غیرعرف قبر از بین می‌رود؟

با تمام توضیحاتی که دادم، نمی‌گویم که این موضوع دیگر وجود نخواهد داشت اما به حداقل می‌رسد.

گفته می‌شود این جا به جایی قبرها باعث دعوا بین مالکان شده است.

بله. اما در یک سال و نیم اخیر که در بهشت‌زهرا (س) هستم جا به جایی اموات به این دلیل رخ نداده است. اما به دلیل وجود اشکالات در سامانه، شرایط به سمتی می‌رفت که مجبور به این جا به جایی شویم. اما زود متوجه این مشکلات شده و خانواده‎ها را راضی به صلح کردیم.

جا به جایی اموات چه دلیلی رخ داده است؟

جا به جایی اموات با دستور حاکم شرع، مراجع تقلید یا مقام قضایی انجام می‌شود. با مواردی هم مواجه بودیم که به دلیل وجود اشکالاتی فردی را در قبر شخص دیگری دفن کرده بودند که خانواده شکایت کرده و با دستور قضایی اموات جا به جا شده‌اند. این روال یک طبیعی و عادی در بهشت زهرا (س) است که از قبل هم وجود داشته است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: