در این رابطه آنچه مهم بوده و مسئولیت و ماموریت اصلی مدیریت شهری محسوب میشود، این است که با هماهنگی و همکاری دیگر دستگاهها، ازجمله بهزیستی، پلیس و دیگر سازمانها و دستگاههای دخیل و ذیربط در این رابطه، دست در دست یکدیگر بدهند و این افراد را از سطح جامعه جمعآوری کنند و در ادامه به شکلی برنامهریزی و کار شود که مسیر و زندگی معتادان متجاهر اصلاح شود و از این وضعیت نامناسب خلاص شده و رهایی پیدا کنند.
برای این منظور در گام اول نیاز است که این افراد سلامت خودشان را بهدست بیاورند و اگر دارای خانواده هستند به آغوش خانواده بازگردانده شوند و ترتیبی اتخاذ شود که خانوادهها نیز به مسئولیت و وظایف خود در قبال این افراد عمل کنند تا دوباره شاهد طرد شدن و رها شدن آنها در کوچه و خیابان از سوی خانوادهها نباشیم. اگر هم کسی خانوادهای ندارد یا شرایط خانوادگیاش سالم و مناسب نیست، توسط سازمانهایی مانند بهزیستی مورد حمایت و تحت سرپرستی قرارگیرند و از طریق مراکز کارآفرینی کمک شود تا به جریان عادی و شرایط طبیعی زندگی بازگردند. برخی مراکز به افرادی که درمان شده و ترک اعتیاد کردهاند خدمات ارائه میدهند و پیگیر هستند تا افراد بهبود یافته دوباره به سمت اعتیاد کشیده نشوند؛ این مراکز باید از سوی سازمانهای مختلف حمایت شوند. شهرداری تهران در مناطق مختلف شهر حداکثر همکاری را با این مراکز دارد، اما نیاز است که دیگر سازمانها نیز با آنها ارتباط بگیرند و همکاری خوبی در بخشهای مختلف داشته باشند.
با توجه به اینکه در شهر تهران طبق آمارها بیش از 20هزار معتاد متجاهر وجود دارد، شهرداری تهران تلاش میکند تا دامنه فعالیتها و خدماتش در این زمینه را از اینکه هست، بیشترگسترش دهد. به هرحال این افراد باید به هر نحوی شده جمعآوری و سر و سامان داده شوند.