به گزارش خبرداغ به نقل از ایسنا، اعلام رای اولیه دادگاه نیلوفر حامدی (۷ سال حبس) و الهه محمدی(۶ سال حبس)، خودداری مجلس از ورود به تنظیمگری صدا و سیما، مغایرت موادی از لایحه عفاف و حجاب با سیاستهای کلی توسط مجمع تشخیص، بازگرداندن لایحه عفاف و حجاب به مجلس توسط شورای نگهبان و دیدار دستاندرکاران کنگره بزرگداشت شش هزار و ۵۵۵ شهید استان لرستان با رهبری از دیگر اخبار مهم این هفته بودند.
شنبه ۲۹ مهر؛ خودداری مجلس از ورود به تنظیمگری صدا و سیما
خودداری مجلس از ورود به موضوع «تنظیمگری صدا و سیما در حوزه صوت و تصویر فراگیر» مهمترین خبر شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۲ بود. در جلسه نوبت عصر این روز صحن مجلس در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران، بند ب و بند الحاقی ۱ ماده ۷۶ این لایحه مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت پس از اظهارات مخالفت و موافق این بند و همچنین اظهارات نماینده کمیسیون تلفیق و نماینده دولت، با تصمیم محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی این بند به رای گذاشته نشد.
رئیس قوه مقننه ضمن ممانعت از ورود به موضوع «تنظیمگری صدا و سیما در حوزه صوت و تصویر فراگیر» در برنامه هفتم توسعه، بر لزوم اجرای مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه تاکید کرد. قالیباف با بیان اینکه «بدون شک مجلس از صداوسیما میخواهد که این بخشها[رسانههای فعال در عرصه صوت و تصویر فراگیر] بدون صاحب باقی نماند و نقش تنظیم گری نیز بر عهده صدا و سیما است»، در پاسخ به اعتراض نمایندهای درباره سازوکار نظارتی صدا و سیما بر این رسانهها تاکید کرد: «این موضوع روشن است و در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز مورد بحث گرفت؛ صدا و سیما میتواند از این مجموعهها شکایت و قوه قضاییه برای آنها حکم صادر کند.»
برگزاری هفدهمین جلسه بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس شورای اسلامی، تصمیم مجلس برای افزایش میزان مالیات محصولات دخانی، اعلام جرم دادستانی تهران علیه سایت «رکنا» به دلیل انتشار خبری مبنی بر افزایش ۴ برابری قیمت داروهای سرطانی نسبت به ماه قبل، پیامهای تسلیت سران قوا به دلیل درگذشت آیتالله فاضل گلپایگانی (زالی) استاد حوزه علمیه و نماینده مجلس خبرگان رهبری و ثبتنام سه هزار و ۹۰۹ نفر برای نامزدی در انتخابات مجلس دوازدهم تا پایان روز سوم از دیگر اخبار مهم این روز بودند.
یکشنبه ۳۰ مهر؛ اعلام رای اولیه دادگاه دو خبرنگار
اعلام رای اولیه دادگاه نیلوفر حامدی و الهه محمدی خبرنگاران روزنامههای شرق و هممیهن مهمترین خبر یکشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۲ بود. طبق رای اولیه دادگاه این دو نفر به ترتیب به ۱۳ و ۱۲ سال حبس محکوم شدند.
بر اساس رای صادره، الهه محمدی به اتهام همکاری با دولت متخاصم آمریکا به تحمل ۶ سال حبس، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور ۵ سال حبس و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به تحمل یک سال حبس محکوم شد که ۶ سال آن قابل اجراست.
نیلوفر حامدی هم به اتهام همکاری با دولت متخاصم آمریکا به تحمل ۷ سال حبس، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور ۵ سال حبس و به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به تحمل یک سال حبس محکوم شد که ۷ سال آن قابل اجراست.
همچنین دادگاه انقلاب اسلامی تهران این دو خبرنگار که در ناآرامیهای پس از مرگ مهسا امینی دستگیر و بازداشت شدند را به دو سال محرومیت از عضویت در احزاب، گروهها، دستهجات سیاسی و فعالیت در فضای مجازی، رسانهها و مطبوعات محکوم کرده است. در رای دادگاه آمده که ایام بازداشت به استناد ماده ۲۷ قانون مجازات اسلامی کسر و محاسبه خواهد شد. احکام صادره حضوری و ظرف ۲۰ روز در دادگاه تجدید نظر تهران قابل اعتراض هستند.
برگزاری هجدهمین جلسه بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس شورای اسلامی، رونمایی از توان جدید پهپاد کرّار (تجهیز به موشک هوا به هوا)، بررسی موضوع مطالبات بازنشستگان و شاغلان آموزش و پرورش و مشکلات این وزارتخانه در تامین معلم در سال جدید تحصیلی مدارس، در جلس غیرعلنی مجلس شورای اسلامی با حضور رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش، میثم لطیفی رئیس سازمان اداری و استخدامی و داوود منظور رئیس برنامه و بودجه، برگزاری مراسم تکریم محمد صادق خیاطیان رئیس سابق و معارفه مصطفی زمانیان رئیس جدید مرکز بررسیهای استراتژیک نهاد ریاست جمهوری و ثبتنام شش هزار و ۵۴۲ نفر برای نامزدی در انتخابات مجلس دوازدهم تا پایان روز چهارم از دیگر اخبار مهم این روز بودند.
دوشنبه ۱ آبان؛ مغایرت موادی از لایحه عفاف و حجاب با سیاستهای کلی
اعلام مغایرت موادی از لایحه عفاف و حجاب با سیاستهای کلی قانونگذاری توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام، مهمترین خبر دوشنبه ۱ آبان ۱۴۰۲ بود. هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام مصوبه مجلس برای لایحه «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» را بررسی کرد و موادی از آن را با سیاستهای کلی نظام قانونگذاری مغایر دانست.
در این جلسه اعضای هیئت عالی نظارت در بررسی مواد ۵۸ و ۵۹ لایحه عفاف و حجاب، نظرات موافق و مخالف خود را با دیدگاه دفتر هیئت عالی نظارت که این مواد را به دلیل به کاربردن برخی واژگان مبهم که برای آنها جرمانگاری شده است، مغایر جزء ۳ بند ۹ سیاستهای کلی نظام قانونگذاری شناخته بود، بیان کردند و واژگان یادشده را دارای ابهام و جرمانگاری آن را مغایر سیاستهای کلی نظام قانونگذاری دانستند.
همچنین تبصره ۲ ماده ۴۷ این مصوبه درباره حدود و ضوابط پوشش مردان در اماکن عمومی از این منظر که برخی الفاظ به کار رفته در آن دارای ابهام است و اطلاق آن به کلیه اماکن عمومی از جمله میادین و باشگاههای ورزشی که الزاماً باید از پوششهای مخصوص استفاده کنند، را در برمیگیرد، رسیدگی شد که پس از اظهارات نماینده مجلس و نماینده دولت و اظهار نظر اعضای هیئت نظارت، از حیث ابهام در حدود پوشش و اطلاق آن، مغایر بندهایی از سیاستهای کلی نظام قانونگذاری دانسته شد.
برگزاری نوزدهمین جلسه بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس شورای اسلامی، تشریح آخرین وضعیت پرونده قتل داریوش مهرجویی و همسرش وحیده محمدیفر توسط رئیس کل دادگستری و دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز، برگزاری جلسه شورایعالی انرژی به ریاست سید ابراهیم رئیسی، دیدارهای جداگانه وزرای امور خارجه آذربایجان، ارمنستان و روسیه با رئیس جمهوری اسلامی ایران پس از نشست «گروه همکاری قفقاز» در تهران، برگزاری نشست سازمانهای بینالمللی مستقر در ایران درباره فلسطین با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی و ثبتنام ۱۰ هزار و ۷۲۴ نفر برای نامزدی در انتخابات مجلس دوازدهم تا پایان روز پنجم، از دیگر اخبار مهم این روز بودند.
سهشنبه ۲ آبان؛ بازگرداندن لایحه عفاف و حجاب به مجلس توسط شورای نگهبان
بازگرداندن لایحه عفاف و حجاب به مجلس توسط شورای نگهبان، مهمترین خبر سهشنبه ۲ آبان ۱۴۰۲ بود. در این روز هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان توضیحاتی درباره لایحه عفاف و حجاب ارائه کرد. روشن نبودن مرزهای ضوابط مصوبه، عدم تعریف برخی تعابیر و اصطلاحات تفسیربردار، ابهام در نسبت برخی از احکام مصوبه با مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، افزایش هزینههای عمومی و کاهش درآمدهای عمومی و تفویض تصویب برخی امور تقنینی به غیر از مجلس از جمله مواردی بود که با ابهام شورای نگهبان مواجه شد و به همین دلیل مصوبه لایحه عفاف و حجاب جهت طی مراحل بعدی به مجلس بازگردانده شد.
برگزاری بیستمین جلسه بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس شورای اسلامی، برگزاری نشست خبری هفتگی مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضاییه و توضیحاتی درباره پرونده قتل داریوش مهرجویی و همسرش وحیده محمدیفر، پرونده فرزندان معاون اول قوه قضاییه و پروندههای حسن روحانی و عباس آخوندی، برگزاری نشست خبری احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و سخنگوی اقتصادی دولت و توضیحات او درباره امضای مصوبه ابطال انتخابات اتاق بازرگانی و ثبتنام ۱۶ هزار و ۹۷۳ نفر برای نامزدی در انتخابات مجلس دوازدهم تا پایان روز ششم، از دیگر اخبار مهم این روز بودند.
چهارشنبه ۳ آبان؛ ثبتنام بیش از ۲۴ هزار نفر برای انتخابات مجلس دوازدهم
ثبتنام ۲۴ هزار و ۸۲۹ نفر برای نامزدی در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، مهمترین خبر هفته بود که چهارشنبه ۳ آبان ۱۴۰۲ و پس از پایان مهلت ثبتنامها اعلام شد. در این روز محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به ثبت نام هفت هزار و ۸۵۶ داوطلب در روز پایانی ثبتنام انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: مهلت ثبتنام ساعت ۱۸ امروز به پایان رسید و ۲۴ هزار و ۸۲۹ نفر برای حضور در این انتخابات ثبت نام کردند.
۸۸ درصد داوطلبان مرد و ۱۲ درصد خانم هستند. ۲۳ درصد داوطلبان سابقه ایثارگری و دو درصد سابقه نمایندگی در دورههای نهم، دهم و یازدهم دارند. ۲۸ درصد داوطلبان در بازه سنی ۳۰ تا ۴۰ سال، ۳۷ درصد در بازه سنی ۴۰ تا ۵۰ سال، ۲۶ درصد در بازه سنی ۵۰ تا ۶۰ سال و و ۹ درصد در بازه سنی ۶۰ تا ۷۵ سال هستند. بیشترین داوطلبان از استانهای البرز، تهران، قم، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری، یزد، اصفهان، قزوین، فارس و گلستان هستند.
از ۲۷ مهر ۱۴۰۲ بررسی سوابق داوطلبان از مراجع پنجگانه شروع شده و تا ۱۰ روز ادامه خواهد داشت و پس از ارسال مدارک به وزارت کشور، بررسی صلاحیت داوطلبان در هیئتهای اجرایی در فاصله روزهای ۴ تا ۱۸ آبان انجام میشود. دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اسفند ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.
دیدار دستاندرکاران کنگره بزرگداشت شش هزار و ۵۵۵ شهید استان لرستان با رهبری و اظهارات حضرت آیتالله خامنهای درباره «مدیریت آمریکا در جنایت علیه غزه»، برگزاری جلسه هیئت دولت به ریاست رئیسی و اظهارات اعضای کابینه در حاشیه جلسه ۳ آبان ۱۴۰۲ هیئت دولت، سفر محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور به قرقیزستان برای شرکت در بیست و دومین نشست شورای نخست وزیران کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای، تصویب انتقال سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از قوه قضاییه به وزارت دادگستری در جریان برگزاری بیستویکمین جلسه بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه در مجلس شورای اسلامی و تبرئه کیوان اماموردی از اتهام افساد فیالارض و اعتراض دادستان تهران به این رای از دیگر اخبار مهم این روز بودند.
انتهای پیام