به گزارش خبرداغ به نقل از خانه ملت، محسن پیرهادی، نماینده مردم تهران و عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در حساب کاربری خود در ایکس (توئیتر سابق) نوشت:
ما تنها کشور مهاجرپذیر دنیا نیستیم؛ مهاجرت موضوعی جهانی است و محدود به یک قوم ،کشور یا ملیت نمیشود،موضوعی انسانی، اجتماعی و چند لایه است که باید مدبرانه و به دور از احساسات،هیجانات و جوسازی به آن پرداخت.
در این رشتو به این سوال پاسخ می دهم که ضرورت تشکیل سازمان مهاجرت چیست؟
موضوع مهاجرت بحثی جهانی و دارای قواعد و قوانینی مشخص است.
از تصویب و اجرای قوانین اقامت و مهاجرین در کشور ما قریب به یک قرن می گذرد و امروز آن قوانین دیگر کارایی لازم را ندارند و پاسخگوی نیاز جامعه نیستند، پس بروز رسانی قوانین و رفع خلاهای قانونی و ساختاری گامی ضروری است.
آنچه که امروز سبب شکلگیری برخی گلایهها و نگرانیها از ناحیه مردم شده، علت عدم بروزرسانی قوانین و ساختار اداری متناسب با موضوع، تاخیر در تصمیم گیری و سهل انگاری مسئولین در این حوزه بوده است.
چرا ایجاد سازمان ملی مهاجرت ضروری است ؟
مجموعا ۲۴ دستگاه اجرایی و نهاد در بحث اتباع خارجی تصمیمگیر هستند و تداخل وظایف مانع از مدیریت واحد در پرداختن به این مهم و بروز آسیبهایی در حوزه اجتماعی،امنیتی شدهاست.
سالهای اخیر نسبت به ورود اتباع غیرقانونی سهل انگاری و مماشات شده و این رویکرد نیازمند نظارت است.
تاکنون سامانهای واحد و برخط هویتی برای ارایه خدمات،کنترل و نظارت بر تردد و حضور اتباع خارجی تا امروز نداشتهایم و ایجاد این سامانه به حضور اتباع نظم و نظارت میبخشد،و مانع بروز آسیبهای احتمالی میشود.
ساختار و سیستم اداری امروز پاسخگوی بیش از ۸ میلیون اتباع نیست و حرفهای و تخصصی شدن آن ضروری است. ساماندهی و تجمیع وظایف مربوط به اتباع خارجی-مجاز و غیر مجاز- در قالب سازمان مهاجرت منجر به استفاده درست و متناسب با شرایط روز دنیا از ظرفیت مهاجران درحوزه کار و سرمایه گذاری و دیگر بسترها می شود.
شورای عالیامنیت ملی و وزارت کشور متولی تهیه سند سیاستی و برنامه ریزی در اینباره و پیشنهاد دهنده به مجلس برای تصویب تشکیل سازمان ملی مهاجرت هستند.
توجه به حقوق وکرامت و تکالیف اتباع خارجی وظیفه دینی و انسانی و قانونی همه مااست./
پایان پیام