به گزارش خبرداغ به نقل از خبرآنلاین، کودکان در سنین مدرسه باید از هر پنج گروه غذایی شامل: سبزیجات، میوهها، غلات، لبنیات و پروتئین استفاده کنند تا روند رشد و یادگیری در آنها تقویت شود. همچنین دانشآموزان برای بهبود عملکرد ذهنی لازم است مصرف غذاهای شور، چرب و شیرین، غذاهای کم فیبر و نوشیدنیهای حاوی کافئین یا قند زیاد را محدود کنند.
الهه جعفرزاده: یک رژیم غذایی سالم و مناسب، بخصوص برای کودکان و نوجوانان محصل، شامل پنج گروه غذایی اصلی است: سبزیجات، میوه، غلات، لبنیات کم چرب و پروتئین. هر گروه غذایی دارای مواد مغذی مختلفی است که بدن فرد برای رشد و عملکرد صحیح به آنها نیاز دارد. از همین رو ضروری است که فرزند شما طیف وسیعی از غذاها را از هر پنج گروه غذایی مصرف کند تا از فواید آنها بهرهمند شود.
میوه و سبزیجات
میوهها و سبزیجات انرژی، ویتامینها، آنتی اکسیدانها، فیبر و آب موردنیاز بدن را تأمین میکنند. این مواد مغذی از کودک شما در برابر بیماریهای احتمالی مانند بیماری قلبی، سکته مغزی و برخی سرطانها محافظت میکنند. فرزند محصل خود را تشویق کنید تا در هر وعده غذایی و یا میانوعدهها میوههایی اعم از توتها، مرکبات، سیب، انگور و انجیر و سبزیجاتی چون کلم پیچ، اسفناج، ریحان، کاهو، هویج، فلفل سبز و قرمز بخورد.
غلات
غلات شامل نان، ماکارونی، برنج، ذرت، کینوا و جو است. این مواد غذایی به کودکان و نوجوانان انرژی لازم برای رشد و یادگیری را میدهد. غلات با شاخص گلیسمی پایین، مانند ماکارونی و نان سبوسدار، انرژی بیشتر و احساس سیری طولانیتری را با خود به همراه دارند.
لبنیات کم چرب
شیر، پنیر و ماست منابع خوبی از پروتئین و کلسیم هستند. رشد، نمو و قدرت یادگیری دانشآموزان تا حدود زیادی به وعده غذایی صبحانه وابسته است. سعی کنید هر روز انواع مختلفی از لبنیات را در وعده صبحانه برای فرزند خود فراهم کنید.
پروتئین
منابع غنی از پروتئین عبارتند از: گوشت بدون چربی، ماهی، مرغ، تخم مرغ، لوبیا، عدس، نخود و آجیل. این مواد غذایی برای رشد ذهنی و جسمی فرزندان شما مهم هستند. این مواد همچنین حاوی سایر ویتامینها و مواد معدنی مفید مانند آهن، روی، ویتامین B۱۲ و اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. آهن و اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در گوشت قرمز و ماهی برای رشد مغز و یادگیری بسیار اهمیت دارند.
مصرف این غذاها و نوشیدنیها را محدود کنید
فست فود، غذاهای فرآوریشده و تنقلاتی مانند چیپس، پفک، کیک، کلوچه، شکلات و ... مواردی هستند که برای رشد و تقویت مهارتهای ذهنی باید از مصرف آنها بپرهیزید یا حداقل میزان مصرف آنها را به طور جدی کاهش دهید.
این خوراکیها اغلب سرشار از نمک، چربی اشباعشده و قند بالا و فیبر کم هستند. خوردن منظم این غذاها میتواند خطر ابتلا به بیماریهایی مانند چاقی دوران کودکی و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.
در این میان، نوشیدنیهای قندی مانند آب میوه، نوشابه و شیرهای طعمدار هم جزو مواردی هستند که قند زیادی و مواد مغذی کمی دارند و بهتر است مصرف نشوند. مصرف این نوشیدنیها به مرور منجر به افزایش وزن، چاقی و پوسیدگی دندان میشود.
غذاها و نوشیدنیهای حاوی کافئین مانند چای، قهوه و نوشیدنیهای انرژیزا نیز در سنین رشد توصیه نمیشود، زیرا کافئین مانع از جذب کلسیم در بدن میشود.
منبع: raisingchildren