کد خبر: ۹۵۶۷۰۰
تاریخ انتشار: ۰۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۵
تعداد بازدید: ۱۴۲
روزنامه جوان در مطلبی با تاکید بر اهمیت مشارکت در انتخابات، راه حل هایی را در این باره پیشنهاد کرده است.

راه حل های پیشنهادی روزنامه اصولگرا برای افزایش مشارکت در انتخابات /از برگزاری مناظره و کرسی آزاداندیشی تا رفع مشکلات معیشتی و پرهیز از اتهام زنیبه گزارش خبرداغ ، روزنامه جوان در مطلبی با تاکید بر اهمیت مشارکت در انتخابات، راه حل هایی را در این باره پیشنهاد کرده است.

در این مطلب آمده است؛

حضور پر شور مردم ‏پای صندوق رأی نشان ‏دهنده آن است که تعداد بیشتری از مردم در چگونگی رقم‌خوردن سرنوشت خود ‏مشارکت کرده‌اند.

تحقق ‏مشارکت بالا در گرو عواملی است که شور و شعور انتخاباتی را افزایش دهد. افزایش مشارکت باعث ‏افزایش اقتدار و امنیت داخلی و بین‌المللی کشور می‌شود و مجلسی با پشتوانه قوی مردمی تشکیل می‌گردد ‏که به تبع آن قوانین مجلس از مقبولیت بیشتری برخوردار خواهند شد. افزایش کیفیت مشارکت نیز به تشکیل ‏مجلسی با نمایندگانی توانمند و به تبع آن تصویب قوانین با کیفیت منجر می‌شود. ‏اما برای افزایش مشارکت در انتخابات چه باید کرد؟

اجرای برنامه‌هایی مانند برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی در ‏محیط‌های دانشجویی، تریبون آزاد در ‏فضاهای عمومی و اجرای برنامه‌های چالشی مانند مناظره پیرامون مسائل و مشکلات اساسی مردم، در رسانه‎ های ‏عمومی و صدا و سیما با حضور افرادی از طیف‌های مختلف سیاسی و نیز رقابتی شدن انتخابات و فضای تبلیغات ‏انتخاباتی می‌تواند به افزایش شور و ‏هیجان عمومی کمک کند.

برخی دیگر از مؤلفه‌هایی که می‌تواند به افزایش مشارکت مردم در انتخابات کمک نماید عبارت‌اند از:

- ضرورت بازخوانی اهمیت حق رأی در تعیین سرنوشت کشور و مردم و نیز اهمیت بسیار بالای ‏‏مجلس ‏شورای اسلامی به عنوان رکن قانون‌گذار نظام حکمرانی برای تحقق حکمرانی خوب. برای مردم باید ‏‏روشن ‏شود که انتخابات مجلس چه آثاری در سیاست، اقتصاد و اجتماع می‌تواند داشته باشد و تفاوت نماینده ‏‏قوی با ‏نماینده ضعیف بر زندگی مردم چیست. ‏


-آگاه‌سازی مردم نسبت به ‏روند برگزاری انتخابات از پیش ثبت نام تا اعلام ‏نتایج به ویژه ‏شفافیت روند ‏بررسی صلاحیت نامزدها و روشن شدن دلایل تأیید یا رد صلاحیت نامزدها در هیئت‌های اجرایی و نظارت بر ‏انتخابات، این مسئله به افزایش اعتماد عمومی نسبت به مجریان و روند انتخابات می‌انجامد و بهانه را از ‏دشمنان جهت موج‌سواری رسانه‌ای بر بی تأثیر بودن رأی مردم و نا امید کردن آنان از تأثیر حضورشان در ‏پای صندوق رأی می‌گیرد. ‏


‏ - حل مشکلات و نارضایتی‌های معیشتی مردم تأثیر بسزایی در میزان مشارکت عمومی در انتخابات دارد. در ‏ماه‌های باقی ‏مانده تا انتخابات تلاش دولت و مجلس در بازکردن گره‌های معیشتی و عدم اجرای سیاست‌ها و ‏برنامه‌هایی که ‏تأثیر مخرب بر معیشت مردم دارد می‌تواند به افزایش امید و در نتیجه مشارکت بیشتر منجر ‏‏شود. همچنین نامزدها باید به جای پرداختن به مسائل حاشیه‌ای به تبیین مسائل اصلی کشور و برنامه خود برای حل این مسائل ‏بپردازند. ‏


‏- فضای رقابت سالم انتخاباتی نیز می‌تواند به افزایش مشارکت مردم کمک نماید. رعایت اخلاق، رعایت اصول و معیارهای انقلاب و نظام، پایبندی به قانون، سوء استفاده نکردن از بیت‌المال، اسراف نکردن در تبلیغات، حفظ حریم خصوصی افراد، پرهیز از شعارهای دست ‏‏نیافتنی، تأکید بر وفاق ملی و جلوگیری از اختلاف‌افکنی میان گروه‌های مختلف مردم، پرهیز از نفرت پراکنی و اتهام‌زنی از جمله اصول رقابت سالم انتخاباتی است.

به نظر می‌رسد اگر تمام مؤلفه‌های فوق رعایت شود، شاهد انتخاباتی سالم و رقابتی خواهیم بود و مردم ‏‏نیز بیش از گذشته در انتخابات مشارکت ‏خواهند کرد. ‏

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: