کد خبر: ۹۵۵۸۹۸
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۳
تعداد بازدید: ۲۱۹
حضرت على عليه‌السلام مى‌فرمايند: أَعْجَزُ النَّاسِ مَنْ عَجَزَ عَنِ اكْتِسابِ الإخوَانِ، وَأَعْجَزُ مِنْهُ مَنْ ضَيَّعَ مَنْ ظَفِرَ بِهِ مِنْهُمْ‌؛ ناتوان‌ترين مردم كسى است كه در دوست‌يابى ناتوان باشد، و از او ناتوان‌تر كسى است كه دوستان خود را از دست بدهد.
دولت؛ ناتوان از کسب و حفظ دوستان!به گزارش خبرداغ به نقل از روزنامه رسالت ،حضرت على عليه‌السلام مى‌فرمايند: أَعْجَزُ النَّاسِ مَنْ عَجَزَ عَنِ اكْتِسابِ الإخوَانِ، وَأَعْجَزُ مِنْهُ مَنْ ضَيَّعَ مَنْ ظَفِرَ بِهِ مِنْهُمْ‌؛ ناتوان‌ترين مردم كسى است كه در دوست‌يابى ناتوان باشد، و از او ناتوان‌تر كسى است كه دوستان خود را از دست بدهد.
دو سال از عمر دولت سیزدهم که با حمایت حداکثری مردم انقلابی روی کار آمده، می‌گذرد. نقاط ضعف و قوت فراوانی می‌توان برای این دولت، ردیف کرد اما غرض این نوشته، نصیحت و خیرخواهی برای دولت سیزدهم و شخص رئیس‌جمهور است.
سید ابراهیم رئیسی دو سال است که سکان‌دار اصلی اجرا در کشور است؛ این جایگاه، مملو از قدرت، اختیار، تشکیلات، سرمایه انسانی و امثالهم است و توقع می‌رود که دایره دوستان و حامیان کسی‌که خود را موفق می‌پندارد و معرفی می‌کند روزبه‌روز بیشتر شود نه‌اینکه مطابق مجموع نظرسنجی‌ها محبوبیت این دولت رو به افول برود. این امر برای کسانی‌که بی‌چشمداشت از دولت حمایت کرده‌اند تلخ و سخت است. آب‌شدن سرمایه اجتماعی دولت، به‌نوعی آب‌شدن اعتبار حامیان آنان نیز به‌شمار می‌رود. بنابراین هر کسی دل در گرو انقلاب و جریان انقلابی دارد باید مانع این پس‌رفت و تبعات آن شود.
اما علت این از دست‌دادن‌ها و اختلاف‌ها چیست؟ چرا کسانی‌که تمام‌قد از دولت، حمایت می‌کردند امروز منتقد شده‌اند؟ البته این اتفاق، از زاویه‌ای مبارک است؛ چراکه نشان می‌دهد هواداران و بدنه جریان انقلابی، با مبنا از اشخاص، حمایت یا انتقاد می‌کنند. چراکه در دوستی و حمایت از افراد، شاخص دارند و با هیچ‌کس عقد اخوت نبسته‌اند. امام می‌فرمود: «‏من بارها اعلام کرده‌ام که با هیچ‌کس در هر مرتبه‌ای که باشد عقد اخوت نبسته‌ام.‏‎ ‎‏چارچوب دوستی من در درستی راه هر فرد نهفته است.»
فساد ایده خام و ناپخته یکپارچه‌سازی حاکمیت، خیلی زود برملا شد و این روزها تبعات آن را مشاهده می‌کنیم. دولت پس از وحدت حداکثری در انتخابات و کسب قدرت، خیلی زود رفیقان دیروز را به‌عنوان رقیب خود پنداشت و به‌جای همکاری و برادری، یا پیش بزرگان، گلایه می‌کرد یا اعوان و انصارش را در رسانه رها می‌کرد و سروصدا به‌راه می‌انداخت.
نتیجه هم چیزی جز مقابله به‌ظاهر مسالمت‌آمیز و قانونی قوای دیگر نخواهد شد. اما بی‌شک غایت این تنازعات جز سستی و ازبین‌رفتن شوکت همگان نخواهد بود.«وَلا تَنازَعوا فَتَفشَلوا وَتَذهَبَ ريحُكُم»
اما چرا دولت خیلی زود به اینجا رسید؟
واضح است وقتی حلقه نزدیک به رئیس‌جمهور، از جنس یک حلقه بسته و خاص باشد، بهتر از این وضعیت را نباید توقع کرد. اینان عمر خود را در پنجه‌کشیدن به این و آن صرف کرده‌اند و حالا مگر با یک انتخابات، دچار تحول گفتمانی و شخصیتی می‌شوند؟
البته این دو سال و تحلیل جمیع داده‌ها نشان می‌دهد گویا دولت از این جنس افراد و رفتار، نه‌تنها اعراض ندارد بلکه استقبال هم می‌کند و رسانه‌های اصلی خود را به‌دست آنان می‌سپرد. در نهایت اما ضربه این مشی و مرام را تنها دولت نمی‌خورد بلکه کل جریان انقلاب، آسیب خواهد دید؛ فلذا بر رئیس‌جمهور محترم و دوستانشان فرض است که این روال نامطلوب را اصلاح و جبران کنند تا کماکان به‌زعم خویش توفیق خادمی برایشان باقی بماند.
نویسنده: مسعود پیرهادی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: