به گزارش خبرداغ، عبدالعلی رحیمی مظفری در گفتوگو با ایسنا، درباره محورهایی که در تصویب لایحه برنامه هفتم توسعه در حوزه انرژی باید مورد توجه قرار گیرد، بیان کرد: آنچه که امروز متاسفانه در کشور رایج شده است، مسابقه غلط مصرف در حوزه انرژی است. ما دائم به دنبال تولید انرژی بوده و از طرف دیگر میزان مصرف نیز افزایش می یابد در صورتی که ما به طور متوسط ۷/۲ برابر سرانه دنیا انرژی مصرف می کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه باید سیستمی را پیاده کنیم که مصرف انرژی بهینه شود البته که به دنبال محدودیت مردم یا صنایع نیستیم، اظهار کرد: ما قطعا باید به دنبال بهینه سازی مصرف باشیم. بحث حکمرانی واحد انرژی به طوری که بتوانیم به صورت متحد و منسجم موضوع انرژی را دنبال کنیم بسیار مهم است.
وی ادامه داد: موضوع انرژی به وزارتخانه های متعددی باز می گردد؛ درست است که وزارت نفت به عنوان متولی اصلی و در پله دوم وزارت نیرو و سازمان انرژی اتمی به عنوان یکی از متولیان شناخته می شوند اما وزارت غالب مصرف کننده ما، وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
نماینده مردم سروستان در مجلس شورای اسلامی، افزود: وزارت صمت به دلیل کارخانجاتی که پرمصرف بوده و از طرف دیگر به خاطر تولید دستگاه های گاز سوزی که استاندارد نیستند، نقش کلیدی در مصرف انرژی دارد. تولیدات این حوزه مانند بخاری ها، مشعل ها و خودروها به صورت مستقیم و مصالح ساختمانی که امروز تولید کرده و ساختمان های ما را پرمصرف کرده به صورت غیر مستقیم در مصرف انرژی تاثیرگذار هستند.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: وزارت صمت یکی از ستون های اصلی بهینه سازی مصرف انرژی به شمار می رود. ما پیشنهاد ایجاد معاونت راهبردی انرژی ذیل ریاست جمهوری را داریم که بتواند این موضوع را در تمام وزارتخانه ها مدیریت کند.
رحیمی مظفری گفت: ما معتقد هستیم که حتی اگر وزارت نفت و نیرو نیز ادغام شوند، مشکل حل نمی شود. سیستم های حمل و نقل شهری و بین شهری در بهینه سازی مصرف انرژی بسیار مهم است. پارامترهای حمل بار نیز حائز اهمیت است. بحث مصرف در حوزه کشاورزی نیز از دیگر مواردی است که باید مدیریت شود. همه این پارامترها را باید در مدیریت واحد انرژی برای اینکه بتوانیم شدت مصرف انرژی را پایین بیاوریم مورد توجه قرار هیم. ما قطعا به دنبال این هستیم تا در برنامه هفتم توسعه این اهداف دیده شود.
انتهای پیام