ایمان گودرزی؛ بخشی از دلایلی که موجب شده بدهیهای قابل توجهی در استقلال انباشته شود، به قراردادهای نامناسبی مربوط است که در گذشته و حال با بازیکنانی منعقد شده که بازدهی اندکی در ترکیب این باشگاه داشتهاند. درواقع میتوان تعداد قابل توجهی از بازیکنان را در تاریخ حیات باشگاه استقلال مثال زده که با وجود دریافتیهای قابل توجه، بازدهی مناسب نداشتهاند. اما نگاهی به فهرست بازیکنان فصل پیش نیز بار دیگر پرده از یک ضرر مالی بزرگ برای باشگاه استقلال برمیدارد. زیانی که ناشی از پرداختیهای نسبتاً قابل توجه به برخی بازیکنان است، درحالی که دقایق اندکی برای این باشگاه بازی کردهاند.
در فصلی که گذشت برخی از بازیکنان استقلال که زیر ۱۰ دقیقه برای این تیم به میدان رفتهاند و برخی دیگر که نسبت به مجموع دقایق طول فصل درصد اندکی در ترکیب بودهاند، رقمی بالغ بر۵۰ میلیارد تومان دستمزد دریافت کردهاند. پرداخت این مبلغ قابل توجه هیچ ثمرهای برای باشگاه استقلال نداشته است و صرف نظر از اینکه سرمربی استقلال نیز توجه آنچنانی به این بازیکنان نداشته، دستمزدی که برای برخی از این گروه پیش از شروع فصل تعریف شده با عملکردشان همخوانی ندارد.
جای پرسش جدی وجود دارد که وقتی بازیکنی همچون امیرعلی صادقی در پازل تاکتیکی سرمربی نیست چرا باشگاه استقلال برایش ۱۳ میلیارد تومان دستمزد تعریف میکند؟ آیا پرداخت چنین دستمزدی برای این بازیکن عجیب نیست؟ صادقی هر قدر هم که بازیکن آیندهداری باشد، نباید با چنین دستمزدی در باشگاه استقلال فعالیت کند و مدیران باید پیش از عقد قرارداد حد فنی این بازیکن را به خوبی مورد تجزیه و تحلیل قرار میدادند و بعد از بررسیهای دقیق برای او دستمزد تعیین میکردند.
اوج شگفتی در دستمزد به بازیکنانی که زیر ۱۰ دقیقه برای استقلال بازی کردند به ماجرای عزیزبک آمانوف مربوط میشود که قرارداد فصل پیش او ۳۵۰ هزار دلار بود و حتی یک دقیقه هم در ترکیب استقلال به میدان نرفت و روشن نیست که اساساً چرا آمانوف پیش از شروع فصل مورد تأیید سرمربی یا مدیران قرار گرفته است؟ هیچ بعید نیست حضور این بازیکن با خواست افرادی جز سرمربی در استقلال صورت گرفته باشد تا نتیجهای نامطلوب به بار آید.
به این اسامی توجه کنید:
۱- سبحان خاقانی (صفر دقایق بازی) اصل قرارداد بدون آ پشن ۱ میلیارد تومان (نکته: به طور قطع قرارداد سبحان خاقانی نیز به روز شده)
۲- عزیز بک آمانوف (صفر دقیقه بازی) ۳۵۰ هزار دلار
۳- آرتین مرادی (صفر دقیقه بازی) ۴۰ میلیون تومان
۴- مهدی تسلیمی. (صفر دقایق بازی) مبلغ ۴۰ میلیون تومان
۵- محمدحسین زواری (۴۶ دقیقه بازی) کمتر از ۵/۱ درصد دقایق بازی، مبلغ ۴ میلیارد و هفتصد و پنجاه میلیون تومان
۶-امیرعلی صادقی (۱۲۳ دقیقه بازی) کمتر از ۵ درصد دقایق بازی، مبلغ ۱۳میلیارد تومان
۷- سینا سعیدی فر(۱۳۵ دقیقه بازی) کمتر از۵ درصد دقایق بازی، مبلغ ۳میلیارد تومان
۸-آرمان رضایی (۱۶۹ دقیقه بازی) کمتر از ۵ درصد دقایق بازی، مبلغ ۹میلیارد تومان
با احتساب بازیکن خارجی صفر درصد با دلار جمع هزینه ۸ نفر ۳۷ میلیارد تومان.
با توجه به نوسان قیمت دلار نمیشود رقم دقیقی را برای مجموع دستمزدی که پرداخت شده تعیین کرد اما طبق برآوردی که شده بیش از ۵۰ میلیارد تومان هزینه بازیکنانی شده که دقایق آنچنانی برای استقلال به میدان نرفتهاند. به این جمع میشود حامدی فر را هم اضافه کرد اما مجموع دقایق حضور او با احتساب بازی در جام حذفی بیش از ۲۰۰ دقیقه است و به همین دلیل او از این فهرست خارج شده اما به هرحال مدیران و تصمیم گیران باشگاه استقلال باید توجه ویژهای به توازن دستمزد و مقدار به کارگیری بازیکنان داشته باشند. بازیکنی که از همان ابتدای قرارداد مشخص است جایی در ترکیب ندارد و حتی شانس آنچنانی را هم نمیشود برای حضور تعویضی او درنظر گرفت، نباید قراردادی بیش از ۱۰ میلیارد منعقد کند. در حالی که کل قراردادهای ملوان شامل بازیکن، کادر فنی، پشتیبانی، سرپرست تیم، پزشکی و.... ۲۸ میلیارد تومان میشود. پرداخت بیش از ۵۰ میلیارد تومان به بازیکنانی با بازدهی اندک توجیه پذیر نیست و بدون شک باشگاه استقلال باید مدیریت مناسبی را درآینده به کار بگیرد تا لااقل فصل بعد کلاه سر این باشگاه نرود و پولهای بیحساب در جیب بازیکنانی قرار نگیرد که در حد و اندازه این باشگاه نیستند و به نوعی سیاهی لشکر به حساب میآیند!