در این نامه که یک نسخه آن در تارنمای کمیسیون اسلامی حقوق بشر منتشر شد، خطاب به «اورلاندو فریزر» رئیس کمیسیون خیریه انگلیس آمده است که تحمیل مدیر موقت برای مرکز اسلامی انگلیس تصمیمی با «انگیزه سیاسی» و «در راستای منافع اسلامهراسان است که این مرکز اجتماعی و عبادتگاه را هدف قرار دادهاند.»
این نامه میافزاید: شما به جای اینکه یک داور بیطرف بمانید و در راستای رفع هرگونه کاستی که ممکن است وجود داشته باشد اقدام کنید، رویکردی مغرضانه در پیش گرفتید و از اقدامات تنبیهی استفاده کردید که به طور غیرمنصفانه مؤسسات خیریه مسلمان را مجازات میکند.
نویسندگان این نامه با ابراز نگرانی از دخالت کمیسیون خیریه انگلیس در امور داخلی مراکز دینی تاکید کردند که این موسسه، صلاحیت اظهارنظر درباره کیفیت برنامههای سازمانهای مذهبی را ندارد و «وظیفه هیچ ارگان دولتی هم نیست که به شهروندانش بگوید در مکان های عبادت خود چه می توانند بگویند یا باور داشته باشند.»
در نامه یادشده آمده است که انتصاب مدیر غیر مسلمان برای مرکز اسلامی انگلیس، کسی که از نیازهای معنوی و دینی مردم آگاه نیست نشانه عدم درک کمیسیون خیریه از مطالبات جامعه اسلامی است و اینکه نتوانسته از منافع جامعه مسلمان حمایت کند.
کمیسیون خیریه انگلیس ۲۰ اردیبهشت با صدور بیانیهای خانم «اما مودی» عضو شرکت حقوقی «ومبل باند دیکنسون» را بهعنوان مدیر موقت مرکز اسلامی منصوب کرد. اختیارات او طبق بیانیه صادره فراتر از متولیان مرکز اسلامی تعیین شده و نامبرده موظف است درباره نحوه مدیریت این سازمان بازنگری کند.
این تحول در پی آن صورت میگیرد که کمیسیون خیریه انگلیس، مرکز اسلامی را بدلیل برگزاری مراسم ترحیم برای شهادت ناجوانمردانه سردار قاسم سلیمانی فرمانده فقید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سال ۱۳۹۸ به چالش کشید. کمیسیون خیریه انگلیس آذرماه پارسال، از بازشدن پرونده تحقیقاتی درباره عملکرد مرکز اسلامی خبر داد و اتهاماتی را به مدیریت آن نسبت داد.
رئیس کمیسیون خیریه انگلیس بر همین اساس طی بیانیهای که ۲۰ اردیبهشت منتشر شد ادعا کرد که این اقدام برای حفاظت از جایگاه «خیریه» نزد افکار عمومی صورت گرفته و مدیر موقت تلاش خواهد کرد تا کیفیت مدیریت این سازمان را ارتقاء دهد.
هم زمان تام توگندهات معاون وزیر کشور انگلیس که روابط نزدیکی با گروهک تروریستی منافقین دارد، با انتشار کلیپ ویدیویی از تصمیم کمیسیون خیریه درباره مرکز اسلامی استقبال کرد و با دروغپراکنی درباره برکناری متولیان این سازمان، اتهامات بیاساسی را علیه مرکز اسلامی مطرح کرد.
در همین پیوند نمایندگان نهادهای اسلامی تصریح کردند: اینکه با یک مؤسسه خیریه مسلمان به دلیل عدم انطباق با منافع سیاست خارجی غرب چنین رفتار شود ناعادلانه است. این رفتارها طبیعتاً به اعتراضات علیه کمیسیون خیریه به دلیل آزار و اذیت عمدی و ممانعت از فعالیت مؤسسات خیریه تحت مدیریت مسلمانان میافزاید.
نویسندگان نامه یادشده با بیان اینکه «نتایج چنین اقداماتی توسط کمیسیون خیریه منجر به بیگانگی مسلمانان از عبادتگاه های خود می شود» آمده است: به منظور رعایت انصاف و عدالت، از شما می خواهیم که فوراً در این تصمیم تجدید نظر کنید.
این نامه از سوی نماینده ۳۶ نهاد اسلامی از جمله مسعود شجره رئیس کمیسیون اسلامی حقوق بشر، روشن صالح رئیس تارنمای خبری ستون پنجم، حسین عطایی دبیر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان اروپا، سامر الحیدری موسسه اهلالبیت میشن و احمد فقیه بنیاد قائم امضاء شده است.