کد خبر: ۹۵۱۷۴۷
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۸
تعداد بازدید: ۲۴۶
به دنبال تاکید کشورهای مختلف جهان مبنی بر ضرورت تشکیل یک حکومت فراگیر در افغانستان، محمد عبدالکبیر مقام ارشد طالبان ادعا کرد حکومت کنونی افغانستان، یک حکومت فراگیر است و از همه اقوام افغانستان، نماینده دارد.

ادعای مقام طالبان: حکومت کنونی افغانستان، حکومتی فراگیر استبه گزارش خبرداغ به نقل از ایرنا: به دنبال تاکید کشورهای مختلف جهان مبنی بر ضرورت تشکیل یک حکومت فراگیر در افغانستان، یک مقام ارشد طالبان ادعا کرد حکومت کنونی افغانستان، یک حکومت فراگیر است و از همه اقوام افغانستان، نماینده دارد.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، «محمد عبدالکبیر»، یکی از مقام های ارشد طالبان که در نشستی با حضور اعضای کابینه و شماری از چهره‌های فرهنگی حامی طالبان در کابل صحبت می‌کرد، گفت: در طالبان مساله پشتون، تاجیک، ازبک، ترکمن، پشه‌ای و غیره اصلاً مطرح نیست.

عبدالکبیر افزود: ببینید اگر در نظام قبلی «عبدالرشید دوستم» بود، در نظام فعلی ما جای دوستم را «عبدالسلام حنفی» گرفته است. اگر کسی از فراگیر بودن حکومت حرف می‌زند، اگر بحث بر سر این است که از هر قوم اینجا نماینده‌ای حضور داشته باشد، به جای دوستم، عبدالسلام حنفی اینجا هست، دوستم با عبدالسلام حنفی نمی‌تواند برابری کند.

وی افزود: وقتی «صلاح‌الدین ربانی» در حکومت گذشته از بدخشان بود، آن حکومت فراگیر بود، ولی حالا که با ما «فصیح‌الدین فطرت» هست، حکومت فراگیر نیست. صلاح الدین ربانی، مقام بالاتری داشت یا فصیح الدین؟ یا احمد مسعود یا کسی دیگر در حکومت گذشته از پنجشیر بود، آن حکومت فراگیر بود ولی «نورالدین عزیزی» از پنجشیر وزیر تجارت ما است و این حکومت فراگیر نیست؟

پیش از این نیز بارها مقامات طالبان بر فراگیر بودن حکومت سرپرست تأکید کرده و دلیل آن را حضور نمایندگان همه اقوام در حکومت خوانده بودند.

حکومت طالبان از سوی هیچ کشوری به رسمیت‌ شناخته نشده است و یکی از شرایط اصلی برای به رسمیت شناختن این حکومت از سوی جامعه بین‌المللی و کشورهای همسایه افغانستان «تشکیل حکومت فراگیر با شرکت نمایندگان اقوام مختلف افغانستان، گروه‌های متعدد سیاسی، زنان، فعالان جامعه مدنی» است.

در حال حاضر تمام اعضای کابینه طالبان را مردان میان‌سال تشکیل می‌دهند که اکثر آن‌ها متعلق به قوم پشتون هستند.

شرایط دیگر جامعه بین‌المللی اجازه کامل تحصیل و کار زنان و رعایت حقوق بشر از سوی امارت اسلامی برای به رسمیت شناختن این حکومت بوده است.

به گزارش ایرنا، جامعه جهانی از طالبان خواهان تشکیل یک حکومت فراگیر و نهادینه سازی دموکراسی در افغانستان است تا این گروه را به عنوان حکومت به رسمیت بشناسد اما از سوی دیگر گروه طالبان جامعه جهانی را متهم به مداخله در امور داخلی خود کرده و می‌گویند که دیگر از خاک افغانستان تهدیدی علیه هیچ کشوری صورت نخواهد گرفت و به هیچ کشوری اجازه مداخله در امور داخلی را نمی‌دهند.

اگرچه نزدیک به ۲۰ ماه است که گروه طالبان قدرت را در افغانستان بدون هیچ مزاحمتی به کنترل خود در آورده است و اعلام ایجاد حکومت موقت در این کشور کرده اند، اما تاکنون هیچ کشوری به طور رسمی طالبان و حکومتشان را به رسمیت نشناخته است.

حکومت طالبان را در دهه ۹۰ میلادی تنها سه کشور پاکستان، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به رسمیت شناخته بودند، اما حکومت فعلی این گروه را تاکنون هیچ کشوری به رسمیت نشناخته است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۷
0
0
ایران در طول 44 سال گذشته از مساله تروریسم بسیار رنج برده است
آقایان وابسته به دولت رئیسی! شما که حاکمیت طالبان را به رسمیت نمی‌شناسید، چرا سفارت افغانستان را به این گروه های تروریستی تحویل داده‌اید؟
و این در حالی است که متأسفانه اولین کشوری در جهان و فقط تنها ایران بود از سال 1400 تاکنون همه جانبه با طالبان جنایتکار همکاری کرده است.
آمریکا می‌کوشد مانع همکاری سایر کشورها با ایران شود.
انگلیس می‌کوشد مانع همکاری سایر کشورها با ایران شود.
اگر سازمان های بین المللی قدرت و توانایی جلوگیری از جنایت آفرینی های آمریکا و انگلیس و فرانسه و آلمان و امارات و ترکیه و اسرائیل و عربستان ومزدورانشان را ندارند بهتر است برای همیشه تعطیل بشوند.
در روزهای اخیر 6 نفر از نیروهای غیرتمند فراجا اعم از کادر و سرباز برای حفظ امنیت کشور در سراوان توسط ‌اشرار به شهادت رسیده‌اند. چرا سلبریتی‌های وطن‌فروش داخلی که برای قاتلین خانه اصفهان سینه چاک می‌کردند در این مورد لال شده‌اند؟
پیشنهادی درباره برخورد با بدعهدی طالبان
به نظر من اگر طالبان تقاضای قانونی و منطقی ایران درباره حقابه رودخانه هیرمند را نپذیرد، باید تمامی مرزهای زمینی و هوایی کشورمان بر روی افغانستان بسته شود و در اسرع وقت مهاجران افغان در سطح کشور جمع‌آوری و به کشورشان، بازگردانده شوند.
مدعیان خارج‌نشین سکوت خود در برابر طالبان را بشکنند
بعضی از هنرمندان و سلبریتی‌های خارج‌نشین که مدعی صدای ملت ایران هستند و برای دفاع از هموطنان خود یقه می‌درند، چرا درباره عدم تامین حقابه ایران از رود هیرمند اقدام نمی‌کنند و علیه طالبان شعار نمی‌دهند و تجمع اعتراضی برپا نمی‌کنند؟ به نظر من مسئولان کشور باید بر طالبان سخت بگیرند و مهاجرت و اقامت اتباع افغانستان در ایران را تا تحقق تأمین حقابه ایران، عملا غیرممکن کنند و اگر به صلاح مملکت است، علیه طالبان تظاهرات پرشماری برگزار کنند تا صدای حق‌طلبی ملت ایران به گوش جهانیان رسانده شود.

عفو بین‌الملل: اقدامات زن‌ستیزانه طالبان، مصداق بارز «جنایت علیه بشریت» است
شنبه ۶ خرداد ۱۴۰۲
عفو بین‌الملل در گزارش تازه‌ خود عملکرد طالبان در قبال زنان افغانستان را مصداق بارز«جنایت علیه بشریت» و آزار جنسیتی مستقیم علیه زنان عنوان کرد.
به گزارش «ایندیپندنت»، در گزارش تازه عفو بین‌الملل آمده است: از سال ۲۰۲۱ به این‌سو، برخلاف وعده‌های اولیه طالبان درمورد احترام به حقوق زنان، محدودیت‌ها علیه زنان روزبه‌روز افزایش یافته است. به گفته این نهاد حقوق بشری، این محدودیت‌ها تمامی مولفه‌های بین‌المللی و معاهده‌هایی که افغانستان عضو آن است، ازجمله پیمان بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، پیمان بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، کنوانسیون حذف همه اشکال تبعیض علیه زنان و کنوانسیون حقوق کودک را نقض می‌کند.

بر اساس گزارش این نهاد، مقاومت زنان در برابر این سیاست‌های محدودکننده، با ارعاب، آزار و اذیت مواجه شده و طالبان افغانستان همه اعتراضات زنان را با خشونت شدید، بازداشت خودسرانه، ناپدید کردن، شکنجه و سایر اعمال ظالمانه و غیرانسانی جواب داده‌ است.

عفو بین‌الملل در این گزارش ۶۲ صفحه‌ای خود که با همکاری کمیسیون بین‌المللی حقوقدانان منتشر کرد، افزوده است: دادستان‌های دادگاه کیفری بین‌المللی باید جنایت علیه بشریت و آزار جنسیتی را در تحقیقات جاری خود درباره وضعیت افغانستان لحاظ کنند. این گزارش همچنین از سایر کشورها می‌خواهد که از صلاحیت جهانی یا سایر ابزارهای قانونی استفاده کنند تا اعضای طالبان را که مظنون به ارتکاب جنایت هستند، تحت قوانین بین‌المللی به دست عدالت بسپارند.

عفو بین‌الملل همچنین جهان را به یکپارچگی در قبال جنایت‌های طالبان علیه زنان افغان فراخواند و اعلام کرد که هیچ‌گونه ستمی علیه زنان قابل‌قبول نیست و زمان آن است که این ستم بر زنان متوقف شود.

دبیر کل عفو بین‌الملل نیز در سخنانی گفت: زنان و دختران افغان قربانی جنایت علیه بشریت آزار و اذیت جنسیتی هستند و شدت این جنایت، پاسخ های بین‌المللی بسیار قوی‌تر از آنچه تاکنون وجود داشته است را می‌طلبد. «اگنس کالامار» تاکید کرد: تنها یک نتیجه قابل قبول وجود دارد و آن اینکه این سیستم ستم و آزار جنسیتی باید برچیده شود.

وی افزود: زنان افغان از زندگی عمومی منع و از دسترسی به آموزش، کار و حرکت آزادانه کاملا محروم شده‌اند و بیشتر آنانی که در مقابل این رویکرد اعتراض یا در مقابل سیاست سرکوب طالبان مقاومت کرده‌اند نیز زندانی، ناپدید یا شکنجه شده‌اند و همه این‌ اعمال مصداق جنایت بین‌المللی است.در همین حال، «بلال بوتو زرداری» وزیر خارجه پاکستان اعلام کرد: طالبان افغانستان به تعهدات خود درباره مبارزه با تروریسم عمل نمی کند.
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: