کد خبر: ۹۴۵۱۱۲
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۷:۳۹
تعداد بازدید: ۳۳۸
از هفته گذشته اخباری مبنی بر تخریب بافت تاریخی شیراز برای توسعه حرم شاهچراغ و ایجاد راه‌های ارتباطی و اتصال تمام حرم‌های امامزادگان مدفون در پهنه ۳۶۰ هکتاری این بافت در فضای مجازی منتشر شد.

به گزارش خبرداغ به نقل از برترین‌ها: از هفته گذشته اخباری مبنی بر تخریب بافت تاریخی شیراز برای توسعه حرم شاهچراغ و ایجاد راه‌های ارتباطی و اتصال تمام حرم‌های امامزادگان مدفون در پهنه ۳۶۰ هکتاری این بافت در فضای مجازی منتشر شد.

محمدمهدی کلانتری، دبیر پویش ملی نجات بافت تاریخی شیراز و دبیر پویش های اتحادیه انجمن های علمی دانشجویی معماری، مرمت و شهرسازی ایران گفت: راه ارتباطی به طول ۱۰۰۰ متر و عرض نامشخص در شرایطی در حال تملک و تخریب ضرب الاجلی قرار گرفته که هیچ گونه طرح مصوبی در کمیسیون ماده ۵ استان فارس و شورایعالی معماری و شهرسازی کشور ندارد.

می‌خواهند قلب ایران باستان را خون کنند

عکس خام از بافت

می‌خواهند قلب ایران باستان را خون کنند

عکس علامت گذاری شده بافت

می‌خواهند قلب ایران باستان را خون کنند

عکس از تخریب بناهای مسیر ارتباطی امامزاده ابراهیم تا حرم شاهچراغ دوشنبه ۱۷ بهمن ۱۴۰۱

در این میان روزنامه سازندگی در مطلبی از نقش اول این اتفاقات پرده برداشت:

این روزنامه با طرح این پرسش که «نقش سیدرضا رضازاده، همسر انسیه خزعلی در تخریب بافت تاریخی شیراز چیست؟» گزارشی با تیتر «هراس شیراز» منتشر کرده است.

می‌خواهند قلب ایران باستان را خون کنند

در بخشی از این مطلب آمده: معمولاً هیچ شخص یا نهادی نمی‌تواند به این آسانی دست به تخریب گسترده بافت تاریخی شهرهای مهمی مانند شــیراز بزند. چگونگی تحقق این اقــدام مرهون این چهره هاست: نخستین و شاید مهمترین چهره محمدرضا رضازاده است که در گذشته استاندار فارس و اکنون عضو هیات امنا و معاون اجرایی بقعه شاهچراغ است.

 او همسر انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور و پدر حمید رضازاده که پیش از این نامش به علت حضور در کانادا و یک شرکت فیلترشکن و... مطرح شده بود. 

 سیدمحمدرضا رضازاده که از زمان استانداری فارس همکاری خود را با تولیت آستان احمدابن موسی و سیدعلأالدین حسین آغاز کرده است به‌عنوان عضو هیات امنای این دو حرم در تاریخ ۱۴۰۰/۱۰/۰۴ به خبرنگار خبرگزاری فارس چنین می‌گوید: در سفر ریاست‌جمهوری و هیات دولت به استان فارس فرصتی فراهم شد؛ ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در حرم حضرت احمدابن موسی حضور پیدا کرد و آنجا مطالبی که پیرامون طرح اطراف حرم مطرح بود را خدمـت وی توضیح دادیم. وزیر هم وقت گذاشت و از منطقه بین دو حرم بازدید کرد و مشکلات مردم و بلاتکلیفی که چندین سال است آنجا مســتمراً ادامه دارد را از نزدیک مشاهده کرد.

سیدمحمدرضا رضازاده ـ عضو هیأت امناء آستان‌های مقدس در شیراز و مشاور تولیت حرم شاهچراغ ـ درباره اجرای طرح موسوم به ۵۷ هکتار توسعه این حرم، توضیحاتی ارائه کرد.

می‌خواهند قلب ایران باستان را خون کنند

محورهای اظهارات وی در زیر می آید:

*همزمان با سفر استانی هیئت دولت در مهر ۱۴۰۰ به فارس مجددا طرح ۵۷ هکتاری شیراز تحت عنوان «طرح های بر زمین مانده یا طرح های نا تمام» مطرح شد.

*بعد از این سفر حجم عظیمی از مخالفت ها شکل گرفت.

*تخریب بافت تاریخی شیراز از سال ۷۴ شروع شده تاسال ۷۶، ۸ هکتار بصورت ضرب العجل و بدون طرحی انجام شد

* این تخریب ها به اسم بین الحرمین و اتصال دو حرم شاهچراغ و سید علاالدین حسین انجام شده اما هیچ بخشی به حرم اضافه نشده

*پس از یازده سال در مسیر تخریب ها مجتمع تجاری، پارکینگ طبقاتی، سالن اجلاس شورای شهر، هتل و دفتر نمایندگان مجلس ساخته می شود.

*در دولت احمدی نژاد در سال ۸۹ طرح ۵۷ هکتاری در شوای عالی تصویب می شود. در این طرح حجم تخریب ها به شدت بالاست.

*در سال ۹۴ دکتر حناچی به عنوان معاون وزیر راه در دولت روحانی به عنوان اولین اقدام این طرح را لغو میکند.

*شورای عالی در طرح جایگزین توسعه حرم را در شمال شاهچراغی که تخریب شده محدود می کند.

*یکی از افرادی که نقش اساسی در تخریب ها دارد رضازاده است که استاندار فارس بودند و معاون عمرانی شاهچراغ نیز هستند. در زمانهایی که خود تولیت به دنبال توسعه نبود رضا زاده به دنبال آن بود و تخریب ها در زمان استاندار بودن وی انجام شد. الان هم به شدت به دنبال این طرح هستند.

*وزیر کشور هم جزو هیئت امنای شاهچراغ هستند و ۱۰۰ میلیارد تومان تقبل کردند که وزارت کشور برای موضوع پرداخت کند/ در مصوبه دوم حرم شاهچراغ تهیه و تصویب طرح را از شورای عالی به استان تفویض کرده اند.

*یکی از کسانی که به دنبال توسعه است گفت ما الان نیازی به این حجم از ساخت و ساز نداریم اما زمینه سازی ظهور میکنیم، امام زمان طهور کند حرم ها باید گنجایش زیادی داشته باشد.

*سخنگوی شورای شهر شیراز گفته نه تنها بین دو حرم را قرار است گسترش دهیم بلکه حد فاصل شاهچراغ سه طرح دیگری نیز داریم که در حال تملک هستند.

* امروز شیرازی‌های قدیم ساکن قسمت‌هایی از این محدوده، جای خود را به اتباع بیگانه داده‌اند و یا خانه‌هایشان مأمن معتادان و بزهکاران شده است.

*بعضی هم که چه بسا شیراز را همان شیراز برگزاری جشن هنر در ماه مبارک رمضان و شیراز برپایی جشن‌های دو هزار و پانصد ساله می‌پسندند، توجه به ظرفیت والای معنوی سومین حرم اهل بیت(ع) را برنمی‌تابند و مایل نیستند ساماندهی پیرامون حرم‌های مطهر به نتیجه مطلوبی برسد.

در واکنش به این اقدام، امیر جدیدی بیانیه اعتراضی جمعی از کارشناسان میراث فرهنگی و پریناز ایزدیار هم درخواست ثبت بناهای تاریخی در معرض تخریب شیراز را در استوری‌های خود بازنشر کردند.

می‌خواهند قلب ایران باستان را خون کنند

می‌خواهند قلب ایران باستان را خون کنند

سیاوش آریا، فعال میراث فرهنگی در استان فارس می گوید: به دلیل اعتراضات اخیر، استانداری و شهرداری فعلا دست نگه داشته‌‎اند و قصد تخریب بافت تاریخی شیراز را ندارند. احتمالا در ایام نوروز یا قبل از آن برخی خانه‎‌های تاریخی را تخریب کنند.

آریا معتقد است که مسئولان هر دوسال یکبار به تخریب برخی از خانه‌‎های تاریخی و بخشی از بافت تاریخی شیراز می‎پردازند، اما به یکباره این کار را نمی‌‎کنند.

او افزود: از سال ۹۰ هر یکی دوسال یکبار، برخی خانه‎‌ها و بافت تاریخی را تخریب می‎کنند و یکی دوسال بعد به تخریب قسمتی دیگر می‌‎پردازند. اما می‎دانند که اگر به یکباره بافت تاریخی را تخریب کنند، مردم اعتراض خواهند کرد. همانگونه که طرح حرم تا حرم در مشهد اجرا شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: