کد خبر: ۹۴۳۸۳۴
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۱
تعداد بازدید: ۲۸۰
بهرامعلی ظاهری مدیرکل محیط زیست استان سمنان از مشاهده ۱۷ یوزپلنگ از ابتدای سال تاکنون در زیستگاه‌های این استان و از جمله در "توران"، مهمترین زیستگاه یوزپلنگ آسیایی در جهان خبر داد. وی در پاسخ به پرسشی در ارتباط با نگرانی‌ها در خصوص جمعیت کم یوزها و از جمله یوزهای ماده گفت: ۶ یوزپلنگ از ۱۷ یوزپلنگ ماده و ۲ یوزپلنگ نر به طور قطعی بوده‌اند.
به گزارش خبرداغ به نقل ازانتخاب، بهرامعلی ظاهری مدیرکل محیط زیست استان سمنان از مشاهده ۱۷ یوزپلنگ از ابتدای سال تاکنون در زیستگاه‌های این استان و از جمله در "توران"، مهمترین زیستگاه یوزپلنگ آسیایی در جهان خبر داد. وی در پاسخ به پرسشی در ارتباط با نگرانی‌ها در خصوص جمعیت کم یوزها و از جمله یوزهای ماده گفت: ۶ یوزپلنگ از ۱۷ یوزپلنگ ماده و ۲ یوزپلنگ نر به طور قطعی بوده‌اند.
 

محیط زیست: از ابتدای سال تاکنون ۱۷ یوزپلنگ در زیستگاه‌های سمنان مشاهده شده‌اند / از این تعداد، ۶ یوز ماده هستند / یوز شناسنامه‌دار «مهشاد» هم دوباره مشاهده شده

ایسنا: مدیرکل محیط زیست استان سمنان از مشاهده ۱۷ یوزپلنگ از ابتدای سال تاکنون در زیستگاه‌های این استان و از جمله در "توران"، مهمترین زیستگاه یوزپلنگ آسیایی در جهان خبر داد.

 
 

بهرامعلی ظاهری اظهار کرد: زیستگاه های استان سمنان از غنی ترین زیستگاه ها برای حیات وحش و از جمله گونه مهم و در خطر انقراض یوزپلنگ آسیایی است.

وی در پاسخ به پرسشی در ارتباط با نگرانی‌ها در خصوص جمعیت کم یوزها و از جمله یوزهای ماده گفت: ۶ یوزپلنگ از ۱۷ یوزپلنگ ماده و ۲ یوزپلنگ نر به طور قطعی بوده‌اند.

وی ادامه داد: جنسیت تعدادی از این یوزها که بخش زیادی از آنها نیز توله بوده‌اند به دلایل مختلف و از جمله کیفیت تصویربرداری و ...قابل تشخیص نبوده و یا ثبت نشده است.

مدیرکل محیط زیست استان سمنان از مشاهده یک یوزپلنگ در زیستگاه توران شاهرود خبر داد و افزود: این یوزپلنگ مشاهده شده یک ماده یوز شناسنامه‌دار است که قبلا مشاهده و اطلاعات آن ثبت و به نام مهشاد نامگذاری شده بود.

ظاهری در ارتباط با مشاهده این ماده یوز خاطرنشان کرد: یوزپلنگ آسیایی "مهشاد" از سوی مأمورین اجرایی پارک ملی توران که به همراه تعدادی از گردشگران موسسه طبیعت تهران مشاهده و تصویر آن ثبت شده است.

وی اضافه کرد: همکاران ما در حین بازدید از پارک توران موفق به مشاهده و تصویر برداری از این ماده یوزپلنگ آسیایی شدند.

مدیرکل محیط زیست استان سمنان تصریح کرد: یوزپلنگ مشاهده شده که در گذشته و پیش از این، مهشاد نامگذاری شده دارای شناسنامه بوده و از توله یوزپلنگی به نام حرب به دنیا آمده است.

وی با بیان اینکه در دو هفته اخیر این دومین گزارش از مشاهده یوزپلنگ آسیایی در شرق استان است یادآوری کرد: اواخر دی‌ماه نیز یک ماده یوز دیگر به همراه سه توله‌اش در حوالی عباس آباد مشاهده و تصویربرداری شده بود.

ظاهری توران را مهمترین و غنی ترین زیستگاه یوزپلنگ آسیایی در ایران و جهان برشمرد و گفت: بیشترین جمعیت یوزپلنگ آسیایی در این زیستگاه مهم قرار دارد.

مدیرکل محیط زیست استان با بیان اینکه در این زیستگاه طعمه های مناسبی برای یوز وجود دارد افزود: مشاهده این خانواده یوز در این فصل یک خبر خوش برای دوستداران حیات وحش و خصوصا این گونه در خطر انقراض است.

محیط زیست: از ابتدای سال تاکنون ۱۷ یوزپلنگ در زیستگاه‌های سمنان مشاهده شده‌اند / از این تعداد، ۶ یوز ماده هستند / یوز شناسنامه‌دار «مهشاد» هم دوباره مشاهده شده

 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: