به گزارش خبرداغ به نقل از انتخاب ، چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر در حالی آغاز میشود که از سوی برخی از هنرمندان تحریم شده است. در میان 24 فیلم این دوره از جشنواره، تنها شش فیلم متعلق به بخش خصوصی بوده و باقی آنها وابسته به نهادها، ارگانها و سازمانهاست. همچنین شش فیلم هم محتوای جنگ و دفاع مقدس را دارد. از سوی دیگر حضور فیلماولیها و آثاری که از زمان تولید تا کنون در سکوت خبری کار خود را پیش برده و چندان اطلاعاتی از آنها موجود نبود، در این جشنواره به چشم میآید.
بیست و چهار فیلم چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر، یک هفته مانده به آغاز جشنواره اعلام شد.
از این 24 فیلم تنها شش فیلم متعلق به بخش خصوصی است و باقی آنها وابسته به نهادهای خاص است.
سازمان فارابی با داشتن 9 فیلم رکوردار بیشترین فیلم در جشنواره است. «جنگ پرتقال»، «سینما متروپل» «بعد از رفتن»، «روایت ناتمام سیما»، «شماره 10»، «هوک»، «گلهای باوارده»، «کت چرمی» و «کاپیتان» از فیلمهای ساخته شده با بودجه این سازمان هستند. افزون بر این موارد، فیلم «بهشت تبهکاران» به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی نیز با سرمایهگذاری این سازمان در بخش رزرو قرار دارد.
یکی از چهرههای نام آشنا در میان تهیهکنندگان این 9 فیلم، مجیدرضا بالا، تهیهکننده فیلم «روایت ناتمام سیما» است. او معاون فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی و معاون امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است.
سازمان اوج با دو فیلم «سرهنگ ثریا» به کارگردانی لیلا عاج و تهیهکنندگی جلیل شعبانی و «غریب» به کارگردانی محمد حسین لطیفی و تهیهکنندگی حامد عنقا به جشنوار فیلم فجر آمده است. لازم به ذکر است که هردو این تهیهکنندگان پیشتر هم سابقه همکاری با این سازمان را داشتهاند.
فیلم «در آغوش درخت» به کارگردانی بابک پاشا و تهیهکنندگی محمدرضا مصباح از تولیدات حوزه هنری است. دومین فیلم تولیدی حوزه هنری در جشنواره امسال هم «عطرآلود» به کارگردانی هادی مقدم دوست و تهیهکنندگی یوسف منصوری است. لازم به ذکر است که منصوری، داماد علی اصغر پور محمدی مدیراسبق شبکه سه و البته معاون اسبق سیماست. او سابقه تهیهکنندگی برنامه «هفت» در دوره بهروز افخمی و برنامه «ماه من» با اجرای نجم الدین شریعتی را در کارنامه خود دارد. حوزه هنری همچنین فیلم «اخت الرضا» را در بخش رزرو این دوره جشنواره دارد.
انیمیشن «بچه زرنگ» به کارگردانی هادی محمدیان، بهنود نکویی و محمدجواد جنتی محصول مشترک کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.
فیلم «وابل» به کارگردانی تورج اصلانی و تهیهکنندگی سپهر سیفی محصول مشترک ایران، عراق و سوریه است.
بنیاد فرهنگی روایت نیز با فیلم سینمایی «اتاقک گلی» به کارگردانی محمد عسگری و تهیهکنندگی داوود صبوری در چهل و یکمین جشنواره فیلم فجر حضور خواهد داشت.
نیروی پدافند هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با فیلم «های پاور»، به کارگردانی هادی محمدپور و مهدی عظیمی و اباذر جوکار به عنوان تهیهکنندگان این فیلم، در جشنواره امسال حضور دارد.
شش فیلم بخش خصوصی هم شامل «استاد»، «پرونده باز است»، «یادگار جنوب»، «آنها مرا دوست دوست داشتند»، «هفت بهار نارنج» و «چرا گریه نمیکنی؟» است. همچنین سیدرضا محقق، با تهیه دو فیلم «چرا گریه نمیکنی» و «آه سرد»، پرکارترین تهیهکننده این دوره از جشنواره است که گفته میشود وی داماد عدل هاشمیپور نماینده پیشین مجلس است.
افزون بر سهم کوچک بخش خصوصی و حضور پررنگ نهادها، سازمانها و ارگانها، از دیگر نکاتی که در جشنواره فیلم فجر امسال به چشم میخورد، حضور فیلماولیها و همچنین نبود اطلاعات زیاد درباره فیلمهای جشنواره است. کمااینکه برخی آثار ناشناختهای محسوب میشوند که در سکوت خبری کار خود را پیش بردهاند.
از لحاظ محتوا و مضمون هم دفاع مقدس حضور چشمگیری در فیلمهای این دوره از جشنواره دارد. «گلهای باوارده»، «سینما متروپل»، «غریب»، «اتاقک گلی»، «های پاور» و «شماره ده گریخت» از جمله فیلمهایی به شمار میآیند که جنگ و دفاع مقدس را روایت میکنند. همچنین فیلم «سرهنگ ثریا» هم به حضور سازمان مجاهدین خلق در پادگان اشرف میپردازد.