به گزارش خبرداغ به نقل از تسنیم: وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه با شبکه "تیارتی" درباره سیاستهای منطقهای و بینالمللی جمهوری اسلامی ایران به گفتگو پرداخت.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتگو با شبکه "تیارتی" درباره مسائل اخیر به وجود آمده در خصوص فوت مهسا امینی گفت: در ماههای گذشته اتفاقاتی در پی فوت یک دختر ایرانی رخ داد که فوت این دختر همه ما را متاثر کرد. مردم ایران هم که به شدت تحت تاثیر عواطف هستند و رسانههای خارجی و فضای مجازی هم اطلاعات بزرگ نمایی شدهای را در خصوص چگونگی فوت این دختر منتشر میکردند، باعث شدند که تظاهرات مسالمت آمیزی در ایران شکل بگیرد.
وی ادامه داد: با مداخلات خارجی، تظاهرات مسالمت آمیز به سرعت وارد فاز خشونت شد و متاسفانه بعضی از رسانهها از مرکزیت لندن و برخی دیگر کشورها تحریک کردند زنان و جوانان را به اغتشاش، آشوب، کشتن پلیس. این تحریکات خارجی تا جایی ادامه پیدا کرد که داعش عملیاتی را در برخی از شهرهای ایران در این فضا اجرا کرد و تعدادی از هموطنان من شهید و مجروح شدند. مردم ایران خیلی زود پی بردند که طرف خارجی چه اقداماتی دارند انجام میدهند، چه هدفی را در ایران دنبال میکنند لذا ظرفشان را از ترور و اغتشاش جدا کردند و الان همه چیز در مسیر طبیعی و درست خودش در ایران قرار دارد.
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین درباره سیاستهای غرب گفت: غرب سیاست استاندار دوگانه را دنبال میکند. چه کسی به راستی باور میکند که فوت یک دختر در ایرن تا این حد واکنش در غرب داشته باشد. اگر دبل استاندارد در سیاست کشورهای غربی حاکم نبود چرا در خصوص کشته شدن خانم شیرین ابوعاقله خبرنگار زن، مسیحی و فلسطینی توسط نیروهای رژیم اشغالگر اسرائیل هیچ واکنش تندی را در غرب شاهد نبودیم؟ پس این یک بازی و طراحی سیاسی با هدف تضعیف کردن ایران بود.
وی درباره نقش کشورهای غربی در تحریک و آشوب در ایران گفت: ببینید آمریکاییها و به طور مشخص آلمان، فرانسه و انگلیس سعی کردند تحریک بکنند و اغتشاش را در ایران دامن بزنند. آنها دنبال اهداف سیاسی خودشان بودند. بخشی از هدفشان تضعیف و بی ثبات سازی ایران بود. بخشی از هدفشان امتیازگیری در میز مذاکرات برجام از جمهوری اسلامی ایران بود. اما خیلی زود متوجه شدند آنچه که به آن دامن میزنند نمیتواند برای آنها دستاوردی داشته باشد.
امیرعبداللهیان در خصوص نقش و سیاستهای ایران در قبال روابط ترکیه و سوریه توضیح داد: ماهها قبل وقتی که در ترکیه سخن از این در میان بود که ترکیه قصد دارد عملیات نظامی را در داخل خاک سوریه و در مناطق مرزی انجام دهد، من سفری را به آنکارا داشتم. در آن سفر ایران این مسئله را دنبال میکرد که ترکیه و سوریه بر گفتگو و راه حل سیاسی تمرکز پیدا کنند. خرسندیم که آن تلاشها منجر به این شد که عملیات نظامی در مناطق مرزی دو کشور شکل نگیرد. در ادامه آن مسیر، جمهوری اسلامی ایران همواره از نزدیکی روابط دمشق و آنکارا استقبال کرد تا اینکه امروز ما شاهد پیشرفتهایی در این مسئله هستیم.
وی ادامه داد: من این هفته در دمشق و در آنکارا با آقای بشار اسد و آقای اردوغان و وزرای خارجه دو کشور گفتگوهای مهمی داشتیم. هدف ما این بود که ببینیم چه راه حلی وجود دارد تا روابط نیرومندتری بین ترکیه و سوریه برقرار بشود، طرفین نگرانیهایشان کاهش پیدا کند. با طرف روس هم در تماس و مشورت مستمر و مستقیم هستیم. من در ماه سپتامبر در نیویورک در نشست سه جانبه وزرای خارجه ترکیه و ایران و روسیه ایدهای را از طرف ایران مطرح کردم مبنی بر اینکه اکنون زمان آن فرا رسیده که سوریه به عنوان موضوع فرمت آستانه به جمع ما بپیوندد. بخشی از این ایده تحقق پیدا کرد. در گفتگوهایی که در سطح امنیتی و نظامی بین ترکیه و سوریه انجام شده ما به جمع بندی و ایدههای بهتری دست پیدا کردیم که این مشورتها و نقش موثر ایران و روسیه در کمک به ترکیه و سوریه برای برون رفت از این چالش بیش از گذشته تقویت شود.
وزیر امور خارجه کشورمان درباره جنگ اوکراین اظهار کرد: جنگ اوکراین یک وضعیت پیچیدهای را تجربه میکند. برخی از اندیشکدههای روابط بینالملل در غرب معتقدند که جنگ اوکراین مبدا جدید تاریخ روابط بینالملل است. خب جمهوری اسلامی ایران موضعش از ابتدای این جنگ کاملا روشن است و در عالیترین سطح ما این را مورد تاکید قرار دادیم. ما مخالف جنگ هستیم. بر راه حل سیاسی تمرکز داریم. ضمن اینکه اقدامات تحریک کننده ناتو و برخی از کشورهای غربی را عامل اساسی و یک عامل مهم این جنگ میدانیم. تلاشهای زیادی را در این مدت بین اوکراین و مسکو چه در سطح وزرای خارجه، چه در سطح رئیس جمهور کشور داشتیم و امیدواریم که هرچه زودتر اوکراین به مرحله صلح برسد و جنگ در این کشور پایان بیابد.
وی ادامه داد: ما سیاست دوگانه نداریم. همانطوری که مخالف جنگ در عراق، سوریه، یمن، فلسطین و افغانستان بودیم و هستیم، مخالف جنگ و آوارگی در اوکراین هستیم. از طرف دیگر ما حاکمیت و تمامیت ارضی کشورها را در چارچوب حقوق بینالملل به رسمیت شناختیم. به همین دلیل علیرغم روابط ممتاز تهران و مسکو ما جدا شدن کریمه از اوکراین را به رسمیت نشناختیم، ما جدا شدن لوهانسک و دونسک را از اوکراین به رسمیت نشناختیم. به دلیل اینکه بر اصول ثابت خودمان در سیاست خارجی تاکید داریم. وقتی میگوییم جنگ در اوکراین راه حل نیست این را به عنوان یک سیاست اصولی بهش باور داریم و بر آن تکیه میکنیم.
رئیس دستگاه سیاست خارجی درباره مذاکرات برجام و تعهدشکنی آمریکا اظهار داشت: ما تاکنون چند مرحله تا گامهای پایانی توافق نزدیک شدیم اما در این مراحل گاهی اوقات طرف آمریکایی ایدهها یا بهانههایی را مطرح میکرد. از جمله در اوج اغتشاشات در ایران از یک طرف آمریکاییها به ما پیام میدادند که ما آماده برداشتن گامهای نهایی توافق هستیم و از طرف دیگر به تظاهرکنندگان پیام میدادند در ایران که اولویت برای ما برجام نیست بلکه وضعیت در ایران و اغتشاشات در ایران است که من همان موقع اعلام کردم آمریکا باید نسبت خودش را با پیامهایی که از کانال رسمی به ما میدهد و حرفهای متعارضی که در رسانه بیان میکند، مشخص بکند.
وی ادامه داد: به هرحال الان ما در نقطه قرار داریم که آمریکاییها از مجرای دیپلماتیک همچنان از ضرورت رسیدن به توافق صحبت میکنند و ما برای رسیدن به نقطه پایانی توافق بدون پیش شرط آمادگی داریم در چارچوب گفتگوهایی که در گذشته انجام شده گام نهایی برداشته شود. اما بدون پیش شرط و با یک نگاه واقع بینانه و رعایت حقوق و منافع ملی ایران.
امیرعبداللهیان در آخر تاکید کرد: به هر حال ما بر مسیر دیپلماسی پایبندیم. معتقدیم که مذاکره برای مذاکره مفید نیست اما مذاکره برای اینکه همه طرفهای به نتیجه مطلوب برسند میتواند مفید باشد.
درپاسخ به دبیرکل سازمان ملل متحد.
درپاسخ به نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد.
درپاسخ به نماینده انگلیس در سازمان ملل متحد.
درپاسخ به نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد.
درپاسخ به نماینده وحشی رژیم جعلی صهیونیستی درسازمان ملل متحد
درپاسخ به رسانه های آمریکایی، اسرائیلی، انگلیسی، فرانسوی
درپاسخ دیوان کیفری بین المللی خیانتکار
درپاسخ به رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد خیانتکار
درپاسخ به دبیرکل سازمان ملل متحد خیانتکار
درپاسخ به رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد خیانتکار
درپاسخ به رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خیانتکار
درپاسخ به نماینده بی ادب آمریکا درسازمان ملل متحد خیانتکار
درپاسخ سازمان ملل عفو بین الملل خیانتکار
درپاسخ به مدعیان دروغین حقوق بشر خیانتکار
درپاسخ به مقامات انگلیس جنایتکار و خیانتکار
درپاسخ به مقامات فرانسه جنایتکار و خیانتکار
درپاسخ به کنگره آمریکا جنایتکار و خیانتکار
درپاسخ به سنای آمریکا جنایتکار و خیانتکار
درپاسخ به کاخ سفید ضد بشریت
درپاسخ مجلس نمایند گان آمریکا جنایتکار و خیانتکار
درپاسخ به ترامپ نجس وحشی، بی ادب، بی فرهنگ و بی شخصیت به اصطلاح رئیس جمهورآمریکا جنایتکار و خیانتکارضد علیه مظلومان، مسلمانان و کل بشریت!
درپاسخ دونالد ترامپ نجس وحشی، بی ادب، بی فرهنگ و بی شخصیت رئیس جمهور آمریکا جنایتکار! دهانت را ببند و به مشکلات مردم آمریکا رسیدگی کن
درپاسخ به مایک پمپئو نجس وحشی، بی ادب، بی فرهنگ و بی شخصیت وزیرامور خارجه آمریکا جنایتکار چرا درمورد هزاران نفر در کالیفرنیا بی خانمان خفه خون گرفتن!
اعتراف رسمی ائتلاف تحت رهبری آمریکا به قتلعام 1300 غیر نظامی در سوریه و عراق
ائتلاف تحت رهبری آمریکا طی بیانیهای رسما اعتراف کرد که از سال 2014 تاکنون، بیش از 1300 غیرنظامی را در عراق و سوریه به قتل رسانده است.
ائتلاف تحت رهبری آمریکا علیه داعش دیروز با صدور بیانیهای، رسما اعتراف کرد که جنگندهها و نظامیان این ائتلاف از سال 2014 تاکنون، بیش از 1300 غیرنظامی را در عراق و سوریه به قتل رساندهاند. هر چند بر اساس گزارش منابع عراقی و سوری، شمار غیر نظامیانی که قربانی حملات ائتلاف شدهاند، بسیار بیشتر از تعداد ذکر شده است، ولی این آمار که رقم بالایی است، را خود ائتلاف مذکور رسما منتشر کرده است.
«دوناتلا رویرا» یکی از مشاوران ارشد سازمان عفو بینالملل، ائتلاف بینالمللی تحت رهبری آمریکا را به دلیل انکار تعداد واقعی تلفات غیرنظامیان در عراق و سوریه، مورد انتقاد قرار داد. جنگندههای آمریکایی بیشتر از همه ، در شهرهای «موصل» عراق و «رقه » سوریه مرتکب جنایت علیه بشریت شدهاند.
درپاسخ به رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد.
درپاسخ به دبیرکل سازمان ملل متحد.
درپاسخ به نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد.
درپاسخ به نماینده انگلیس در سازمان ملل متحد.
درپاسخ به نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد.
درپاسخ به نماینده وحشی رژیم جعلی صهیونیستی درسازمان ملل متحد
درپاسخ به رسانه های آمریکایی، اسرائیلی، انگلیسی، فرانسوی
درپاسخ دیوان کیفری بین المللی خیانتکار
درپاسخ به رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد خیانتکار
درپاسخ به دبیرکل سازمان ملل متحد خیانتکار
درپاسخ به رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد خیانتکار
درپاسخ به رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خیانتکار
درپاسخ به نماینده بی ادب آمریکا درسازمان ملل متحد خیانتکار
درپاسخ سازمان ملل عفو بین الملل خیانتکار
درپاسخ به مدعیان دروغین حقوق بشر خیانتکار
درپاسخ به مقامات انگلیس جنایتکار و خیانتکار
درپاسخ به مقامات فرانسه جنایتکار و خیانتکار
درپاسخ به کنگره آمریکا جنایتکار و خیانتکار
درپاسخ به سنای آمریکا جنایتکار و خیانتکار
درپاسخ به کاخ سفید ضد بشریت
درپاسخ مجلس نمایند گان آمریکا جنایتکار و خیانتکار
کشته و زخمی شدن 50 زن و کودک افغان در حمله پهپادهای آمریکایی به «شیندند»
در پی حمله پهپادی آمریکا به شهرستان «شیندند» استان «هرات»، 50 غیر نظامی، از جمله شماری زن و کودک، جان خود را از دست دادند.
پهپادهای آمریکایی پنجشنبه منطقه «پای کشک» شهرستان شیندند را هدف حمله قراردادند، که تلفات زیادی به غیر نظامیان وارد شد. « صالح محمد» یکی از شهروندان هرات، به خبرگزاری فارس گفت: در این حمله، منازل مسکونی شهروندان تخریب و بیش از 50 غیر نظامی از جمله کودک، زن، مرد و افراد سالخورده زیادی کشته و زخمی شدند. آمریکا این حمله را با هدف مبارزه علیه طالبان انجام داده است. وی با اشاره به اینکه «طالبان» یک پروژه آمریکایی است و در جنگ علیه طالبان، معمولا غیر نظامیان و یا نیروهای دولتی افغانستان کشته میشوند افزود: « حکومت(کابل) تاکنون نتوانسته عملیات خودسرانه نیروهای آمریکایی را کنترل کند و جلوی آنها را بگیرد.» زخمیهای این حمله، که به بیمارستان هرات منتقل شدهاند گفتند، چهار پهپاد، روستای «پایکشک» شهرستان شیندند را با خاک یکسان و تلفات زیادی هم به غیر نظامیان وارد کردند. مردم افغانستان آمریکاییها را مقصر اصلی جنگ میدانند و خواستار خروج هر چه سریعتر اشغالگران آمریکایی از افغانستان هستند. دکتر «احمد توابهاشمی» پزشک بخش اورژانس بیمارستان هرات گفت:«پس از بمباران شهرستان شیندند، دهها تن توسط آمبولانسها به این بیمارستان منتقل شدند و تعدادی از آنها تاکنون درمان شدهاند.» «مسعود کرخی» نماینده مردم هرات در پارلمان افغانستان هم با ابراز نگرانی و محکومیت عملیات شبانه نیروهای آمریکایی در مناطق مختلف ولایت هرات گفت:« همه ساله شاهد عملیات خودسرانه نیروهای آمریکایی در افغانستان بهخصوص در هرات هستیم که بدون در جریان گذاشتن مقامهای امنیتی در افغانستان صورت میگیرد و به جای هدف قراردادن دشمنان، به شهروندان افغان تلفاتی وارد میشود و حکومت افغانستان نیز تاکنون برای جلوگیری از این حملات اقدامی صورت نداده است.» «عبدالقیوم رحیمی» والی هرات، نیز وقوع بمباران هوایی از سوی هواپیماهای بدون سرنشین را تایید کرد و گفت که تحقیقات کامل از سوی نیروهای ویژه امنیتی در شیندند جریان دارد و گزارش کامل این رویداد، در اختیار رسانهها قرار خواهدگرفت.
و این درحالی است که اروپا جنایتکار خودش حامی اصلی تروریسم، القاعده، داعش، تکفیری ها و سایر گروه های تروریستی بوده است.
و این در حالی است که کشورهای اروپایی جنایتکار همراه با چند کشور جنایتکار به رهبری آمریکا جنایتکار و در سایه سکوت بی شرمانه سازمان های به بین المللی خیانتکار از سال 1357 تاکنون از گروهک تروریستی ضد انقلاب و گروهک تروریستی منافقین و سایر گروه های تروریستی همه جانبه حمایت می کنند و همچنان نیز ادامه می دهند.
پارلمان اروپایی جنایتکار از سال 2003 تاکنون شریک جرم تجاوزات، جنایات وحشیانه، وحشی گری و غیرانسانی آمریکا و متحدانش در جنگ عراق و لیبی بوده است.
پارلمان اروپایی جنایتکار از سال 2011 تاکنون شریک جرم تجاوزات، جنایات وحشیانه، وحشی گری و غیرانسانی آمریکا و متحدانش در جنگ سوریه بوده است.
پارلمان اروپایی جنایتکار از سال 2015 تاکنون شریک جرم تجاوزات، جنایات وحشیانه، وحشی گری و غیرانسانی عربستان سعودی و متحدانش در جنگ یمن بوده است.
چرا ایران از سال 2011 تاکنون با استناد به کتاب خاطرات خانم کلینتون و اظهارات ترامپ در دوره تبلیغات انتخابات مبنی بر ایجاد و حمایت از گروهکهای تکفیری داعش به مجامع بینالمللی شکایت نمیکند؟ هرچند شاید ترتیب اثر ندهند ولی باید ملتهای دنیا بدانند که این ادعای مبارزه با تروریسم توسط غربیها به سخره گرفتن جهان است چرا که سردمداران تروریسم دولتی شیطان بزرگ و رژیم صهیونیستی و همقطاران آنهایند نه جمهوری اسلامی. چطور آنها با توسل به مسائل دروغ توسط دادگاههای خود، جمهوری اسلامی را متهم و تقاضای خسارت میکنند!
حمله ناموفق پهپادی به یکی از صنایع دفاعی ایران در اصفهان 100 درصد فقط به خاطر ناتوانی، کوتاهی و سکوت دولت، مسئولین و نمایندگان مجلس بوده است.
امیرعبداللهیان هم مانند ظریف به ایران اهانت و خیانت کرده است.
عملیات اصفهان کار اوکراین و اسرائیل بود؟! +فیلم
11 بهمن 1401 ساعت 8:06
بنا به اطلاعیه وزارت دفاع، هیچ آسیب جدی به ساختمان مورد حمله وارد نشده و هر سه ریزپرنده ساقط شدهاند.
گروه سیاسی جهان نیوز: شامگاه شنبه هشت بهمن، صدای انفجاری در یکی از مناطق اصفهان شنیده شد و بهدنبال آن روابط عمومی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در اطلاعیهای خبر از حمله ناموفق سه ریزپرنده به یکی از مجتمعهای کارگاهی این مجموعه داد.
رسانههای ضدانقلاب طبق روال معمول سعی در بزرگنمایی این حادثه دارند. در حالی که بنا به اطلاعیه وزارت دفاع، هیچ آسیب جدی به ساختمان مورد حمله وارد نشده و هر سه ریزپرنده ساقط شدهاند.
بنابر اطلاعیه مذکور، این حمله هیچ تلفات جانی نداشته و فقط آسیبی جزئی به سقف کارگاه وارد شده است.
گزارش ویدئویی جهان نیوز درباره این موضوع را خواهید دید:
دانلود فیلم
دخالت و مداخله اسرائیل جنایتکار در امور داخلی ایران 100 درصد فقط به خاطر ناتوانی، کوتاهی و سکوت دولت، مسئولین و نمایندگان مجلس بوده است.
الهام علیاف بی ادب رئیسجمهور جمهوری آذربایجان جنایتکار از سال 2011 تاکنون شریک جرم تجاوزات، جنایات وحشیانه، وحشی گری وغیرانسانی ترکیه جنایتکار و اسرائیل جنایتکار در جنگ سوریه بوده است.
الهام علیاف بی ادب رئیسجمهور جمهوری آذربایجان جنایتکار از سال 2011 تاکنون شریک جرم تجاوزات، جنایات وحشیانه، وحشی گری وغیرانسانی ترکیه جنایتکار و اسرائیل جنایتکار در جنگ سوریه بوده است.
الهام علیاف بی ادب رئیسجمهور جمهوری آذربایجان جنایتکار از سال 2011 تاکنون شریک جرم تجاوزات، جنایات وحشیانه، وحشی گری وغیرانسانی ترکیه جنایتکار و اسرائیل جنایتکار در جنگ سوریه بوده است.
مصمم به تقویت همکاری با شرکای منطقهای برای مقابله با تهران هستیم/ نگرانی ما به برنامه هستهای ایران محدود نمیشود
ادعای بیاساس وزیر خارجه فرانسه:
مصمم به تقویت همکاری با شرکای منطقهای برای مقابله با تهران هستیم/ نگرانی ما به برنامه هستهای ایران محدود نمیشود
و این در حالی است که فرانسه جنایتکار از سال 1332 تاکنون در امور داخلی ایران دخالت و مداخله می کند و همچنان نیز ادامه می دهد.
فرانسه جنایتکار از سال 1357 تاکنون از گروهک تروریستی ضد انقلاب و گروهک تروریستی منافقین همه جانبه حمایت می کند و همچنان نیز ادامه می دهد.
طرف آمریکایی همچنان پیگیر مذاکره و گفتوگو با ایران است/ ایران دیگر نباید با حامیان اصلی گروهک تروریستی ضد انقلاب، گروهک تروریستی منافقین و صدام مذاکره و گفت وگو و همکاری کند.
طرف آمریکایی همچنان پیگیر مذاکره و گفتوگو با ایران است/ ایران دیگر نباید با دشمنان ملت ایران و دشمنان حکومت نظام جمهوری اسلامی مذاکره و گفت وگو و همکاری کند.
طرف آمریکایی همچنان پیگیر مذاکره و گفتوگو با ایران است/ ایران دیگر نباید با حامیان اصلی اغتشاشگران مذاکره و گفت وگو و همکاری کند.
طرف آمریکایی همچنان پیگیر مذاکره و گفتوگو با ایران است/ ایران دیگر نباید با حامیان اصلی تروریسم، القاعده، داعش، تکفیری ها و سایر گروه تروریستی مذاکره و گفت وگو و همکاری کند.
اروپا جنایتکار از سال 1945 تاکنون از ناتوانی، کوتاهی و سکوت سازمان های بین المللی سوء استفاده کرده است و سوء استفاده می کند.
فرانسه جنایتکار به علت همکاری با جنایتکاران باید مجازات شود.
فرانسه جنایتکار از سال 1332 تاکنون ثابت کرد که دشمن تاریخی ملت ایران بوده است. فرانسه جنایتکار همراه با چند کشور جنایتکار دیگر و به رهبری آمریکا جنایتکار از مرداد ماه سال 1332 تاکنون در امور داخلی ایران دخالت و مداخله می کند و همچنان نیز ادامه می دهد.
حمایت آمریکا جنایتکار از اقدامات خرابکارانه اسراییل جنایتکار در ایران برای آمریکایی ها جنایتکار و هم صهیونیست ها جنایتکار گران تمام خواهد شد وگران تمام می شود.
فرانسه جنایتکار مشکلات داخلی خودش را حل کند. امروز برای همه مردم ایران ثابت شده که متاسفانه گفتوگو و مذاکره و دیپلماسی 100درصد فقط عامل اصلی مشکلات مردم و کشور بوده است و از سال 1392 تاکنون هم نتیجه و جواب نداده است.
اعتراف روزنامه فرانسوی: اسرائیل به تروریست ها در سوریه حقوق می دهد. اسرائیل در جولان اشغالی سوریه حامی داعش است. دولت فرانسه حامی جنایات جنگی اسرائیل در سوریه است.
فرانسه متاسفانه هنوز هم درک نمی کند، نمی داند، نمی فهمد و توجه نمی کند آمریکا جنایتکار در سال 97 به صورت غیر قانونی از برجام خارج شده است.
مذاکره ایران با فرانسه و مزدورانشان از همان ابتدا غلط و اشتباه بوده است و مقصر اصلی هم 100 درصد فقط دولت حسن بوده است.
باید جنایت فرانسه جنایتکار را به دنیا معرفی کنیم.
ملت ایران از سال 1332 تاکنون همیشه در مقابل زیاده خواهیهای فرانسه جنایتکار و مزدورانشان ایستادگی کرده است و همچنان نیز ادامه می دهد.
اگر سازمان های بین المللی قدرت و توانایی جلوگیری از جنایت آفرینی های آمریکا و انگلیس و فرانسه و آلمان و امارات و ترکیه و اسرائیل و عربستان ومزدورانشان را ندارند بهتر است برای همیشه تعطیل بشوند.
داعش از سال 2011 تاکنون با هدایت آمریکا، انگلیس و اسرائیل و با کمک مالی عربستان سعودی و امارات دست به اقدامات تروریستی می زند و همچنان نیز ادامه می دهد. از سال 1918 تاکنون در هر جای دنیا جنایتی رخ می دهد دست اسرائیل جنایتکار در کار است.
بهترین گرینه و پاسخ ملت ایران به دخالت و مداخله اسرائیل و متحدانش در امور ایران فقط لغو برجام و مذاکرات وین و ساخت بمب اتمی است.
از نظر من اسرائیل جنایتکار سگ دست نشانده آمریکا جنایتکار همراه با چند کشور جنایتکار دیگر از سال 1918 تاکنون بزرگترین عامل بیثباتی در منطقه خاورمیانه و جهان بوده است.
شرم آور و تاسف بار است که اسرائیل جنایتکار از سال 1918 تاکنون در فلسطین جنایت می کند و آدم می کشد بنت: ایران بزرگترین تهدید علیه اسرائیل است.
و این درحالی است که اسرائیل جنایتکار بزرگترین تهدید علیه ایران، منطقه خاورمیانه و جهان بوده است. اسرائیل جنایتکار همراه با چند کشور جنایتکار دیگر از سال 1945 تاکنون عامل اصلی جنگ، بی ثباتی، پیدایش و رشد تروریسم در سراسر منطقه خاورمیانه و جهان بوده است.
فرانسه جنایتکار از سال 1332 تاکنون بزرگترین تهدید علیه ایران است.
هفت حامی اصلی تروریسم، القاعده، داعش، تکفیری ها و سایر گروه های تروریستی را بشناسید 1 - آمریکا جنایتکار 2 - انگلیس جنایتکار 3 - فرانسه جنایتکار 4 - عربستان سعودی جنایتکار 5 - امارات جنایتکار 6 - ترکیه جنایتکار 7 - اسرائیل جنایتکار
فرانسه کشوری است که ازسال 2001 تاکنون همراه با چند کشوردیگر از تروریسم درسراسرمنطقه خاورمیانه و جهان درسایه سکوت سازمان های بین المللی کمک، حمایت و پشتیبانی میکند وهمچنان نیزادامه می دهد.
در پاسخ به سران بی ادب کشورهای غربی جنایتکار سگ دست نشانده رژیم کودک کش صهیونیستی
و این در حالی است که کشورهای غربی جنایتکار از سال 2015 تاکنون به تعهدات خود در توافق هسته ای و برجام و هم لغو تحریم های غیر قانونی عمل نکردند چرا؟
اروپا جنایتکار از سال 2015 تاکنون به تعهدات خود در برجام عمل نکرده است چرا؟
آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان درباره برنامه هستهای ایران، متهم هستند، نه مدعی
آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان از سال 2015 تاکنون توافق هسته ای و برجام را نقض کردند.
مذاکره ایران با آمریکا و هم کشورهای اروپایی وغیره در باره صلح آمیز هسته ای از همان ابتدا غلط و اشتباه بوده است آمریکا و کشورهای اروپایی حق صلاحیت مذاکره در باره سلاح هسته ای ندارند چون به خاطر که خودشان سلاح هسته ای و انواع سلاح های ممنوعه و بمب های ممنوعه در اختیار دارند پس مذاکره ایران با آمریکا و کشورهای اروپایی از همان ابتدا غلط و اشتباه بوده است.
آمریکا تحریمهای جدیدی را علیه ایران اعمال کرد، همان نتیجه مذاکره، توافق هسته ای، برجام و مذاکرات وین است و هم اعتماد دولتمردان و مسئولین به آمریکا جنایتکار بوده است.
درگیری در عراق و پیدایش داعش، نتیجه سیاست های آمریکا است.
درگیری در سوریه و پیدایش داعش، نتیجه سیاست های آمریکا است.
تروریسم داعش مورد حمایت آمریکا و متحدانش و تحریم مدعیان حقوق بشر، باعث تشدید فاجعه زلزله در سوریه شده است.
شورای امنیت سازمان ملل متحد از سال ۱۹۴۵ تاکنون شریک تجاوزات، جنایات وحشیانه، وحشی گری وغیرانسانی آمریکا و متحدانش در سراسر منطقه خاورمیانه و جهان بوده است.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد از سال ۱۹۴۵ تاکنون شریک تجاوزات، جنایات وحشیانه، وحشی گری وغیرانسانی آمریکا و متحدانش در سراسر منطقه خاورمیانه و جهان بوده است.
شنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۱ – ۱۶:۴۳
متاسفانه مذاکره از سال ۱۳۹۲ تاکنون به نفع مردم ایران و کشور ایران نبوده است.
متاسفانه برجام از سال ۱۳۹۴ تاکنون به نفع مردم ایران و کشور ایران نبوده است.
ما به هیچ وجه نباید به آمریکا و کشورهای اروپایی و مزدورانشان اعتماد کنیم.
مشکل برجام هم از سال ۱۳۹۴ تاکنون ثابت شده که دیگر از طریق مذاکرات وین وغیره حل نخواهد شد و حل نمی شود
۰۱:۴۱ ۱۴۰۱-۱۱-۱۷
رژیم صهیونیستی به اوکراین گنبد آهنین میدهد؟ پس سوال اینجاست که چرا آمریکا جنایتکار و کشورهای اروپایی جنایتکار رژیم صهیونیستی را تحریم نمی کنند؟!
حمایت بی شرمانه جمهوری آذربایجان جنایتکار از اسرائیل جنایتکار حمایت از تروریسم، القاعده، داعش، تکفیری ها و سایر گروه های تروریستی است چون به خاطر که از سال ۲۰۱۱ تاکنون برای همه مردم دنیا ثابت شده که اسرائیل جنایتکار از همه گروه های تروریستی در سوریه، عراق، منطقه خاورمیانه و جهان همه جانبه کمک، حمایت و پشتیبانی می کند و همچنان نیز ادامه می دهد.
وزارت خارجه جمهوری آذربایجان جنایتکار دیگر نمی تواند بر تجاوزات، جنایات وحشیانه، وحشی گری وغیرانسانی آمریکا، کشورهای غربی، عربستان سعودی، امارات، ترکیه و اسرائیل سرپوش بگذارد.
شکست غرب در اوکراین تنها راه و سریعترین راه برای دستیابی به صلح است.
خط و نشان ایران برای کره جنوبی درباره پول های بلوکه شده تهران/ و این در حالی است که متاسفانه مذاکره و برجام تاکنون به نفع مردم ایران و کشور ایران نبوده است.
حضور آمریکا و کشورهای اروپایی در منطقه خاورمیانه همان به خاطر اهانت ها، خیانت های و جنایت های عربستان سعودی، امارات، بحرین و اسرائیل بوده است.
آمریکا و کشورهای اروپایی به همراه داعش و سایر گروه های تروریستی و با کمک های مالی عربستان سعودی، امارات، بحرین و اسرائیل در سوریه، عراق و منطقه خاورمیانه جنایت می کنند، آدم می کشند و هم دست به اقدامات تروریستی می زنند.
سکوت حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در در باره دخالت و مداخله آمریکا، کشورهای اروپایی، جمهوری آذربایجان، ترکیه و اسرائیل و مزدورانشان در امور داخلی ایران شرم آور و تاسف است.
۲۳:۳۷ – ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
آمریکا از همان ابتدا به درخواست عربستان سعودی، امارات، بحرین و اسرائیل و مزدورانشان ایران را تحریم و تهدید می کند و همچنان نیز ادامه می دهد.
۲۳:۳۹ – ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
مسئولین خیانتکار هنوز هم به دنبال مذاکره، گفت وگو و همکاری با عربستان سعودی جنایتکار در عراق هستند چرا؟
۲۳:۴۳ – ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
فرمانده ارتش بحرین برای ایران خط و نشان کشید/ سوال اینجاست که پس چرا دولت، مسئولان و نمایندگان مجلس وغیره سکوت می کنند چرا؟
مجلس شورای اسلامی باید رسما لغو برجام را به مردم ایران و جهان اعلام کند
برجام از سال 1394 تاکنون ثابت کرد که عامل اصلی مشکلات مردم و کشور بوده است برجام دیگر به درد مردم و کشور نمی خورد.
کارنامه سیاه آمریکا در تروریسم هواپیمایی
۳۳ سال پیش در چنین روزی ناو «یواساس وینسنس» هنگام گشتزنی در آبهای سرزمینی ایران، یک فروند هواپیمای مسافربری ایران با ۲۹۰ مسافر را سرنگون کرد.
جهت پرس -
33 سال پیش در چنین روزی (3 جولای 1988 مصادف با 12 تیرماه سال 1367) ناو «یواساس وینسنس» هنگام گشتزنی در آبهای سرزمینی ایران، یک فروند هواپیمای مسافربری ایران با 290 مسافر را سرنگون کرد.
ایالات متحده، ابتدا از پذیرفتن مسئولیت این حادثه سرباز زد، بعد ادعا کرد وینسنس در آبهای بینالمللی بوده و در نهایت هم ادعا کرد که هواپیمای ایرباس ایران در حال کاهش تهدیدآمیز ارتفاع به سمت ناو بوده است. ایالات متحده بعداً اعتراف کرد که این ادعاها هر دو نادرست هستند و ضمن «ابراز تأسف عمیق» 61.8 میلیون دلار به خانوادههای قربانیان غرامت داد.
دولت آمریکا پس از این اقدام، نه تنها مسئولیت آن را به عهده نگرفت، بلکه هیچکدام از خدمه ناو وینسنس را تحت پیگرد قرار نداد و حتی به «ویل راجرز»، فرمانده این ناو جنگی در پایان خدمتش، مدال افتخار اهدا کرد. این، اما تنها اقدام ضد ایرانی واشنگتن، بعد از شلیک به هواپیمای ایران نبود.
«کمپین زمستان» برای جاسوسی از ایرانیها
به عنوان مثال، حدود 2 سال پیش اسنادی منتشر شد که نشان میدادند «افبیآی» در روزهای بعد از سرنگونی هواپیمای ایرانی برنامهای به نام «کمپین زمستان» راهاندازی کرد که هدف آن زیر نظر گرفتن ایرانیها و گروههای ایرانی در ایالات متحده بود که این کمپین بعداً گسترش یافت و تمامی گروههای مسلمان در آمریکا را در برگرفت.
اسناد «افبیآی» که تاریخ شروع آنها از 4 جولای 1988، یعنی تنها یک روز بعد از سرنگونی هواپیمای ایرانی است، «کمپین زمستان» را تلاشی برای جلوگیری از اقدام تلافیجویانه از سوی ایران در واکنش به سرنگونی پرواز 655 توصیف میکند. در این اسناد بارها خواسته شده ایرانیها و گروههای ایرانی که اقدام به انجام فعالیتهایی کاملاً قانونی مانند شرکت در اعتراضات یا عضویت در سازمانهای سیاسی و مذهبی کردهاند تحت نظارت قرار گیرند.
بخشهای زیادی از این اسناد، سانسور شدهاند، اما جزئیات موجود در این اسناد به اندازهای هست که بتوان از آنها اطلاعات کافی درباره عملیاتهای تجسس افبیآی در هفتههای بعد از سرنگونی پرواز 655 انجام داد.
افبیآی روز 5 جولای 1988 پیامی به دفاتر خود و کاردارهای حقوقی خود در خارج از مرزهای آمریکا ارسال کرده. مدیر افبیآی در این پیام به دفاتر این سازمان در شهرهای اصلی آمریکا دستور داده «تجسس فیزیکی، بازرسیهای محلی و غیره» را از گروهها و افراد ایرانی به عمل آورند. در این سند آمده است: «این تدابیر تا زمان صدور اطلاعیه بعدی از سوی دفتر مرکزی افبیآی لازمالاجرا خواهند بود.»
همکاری انگلیس-آمریکا برای لاپوشانی جنایت
بعد دیگر ماجرا، مستنداتی است که از همکاری آمریکا با انگلیس برای سرپوش گذاشتن بر سرنگونی هواپیمای مسافربری ایران منتشر شده است. اسناد محرمانه نشان میدهند «رونالد ریگان»، رئیس جمهور وقت آمریکا و «مارگارت تاچر»، نخست وزیر انگلیس طی نامهنگاری با یکدیگر تأکید کردهاند که باید ایران را مسئول این حادثه به افکار عمومی معرفی کرد. آنها در این نامهها تأکید کردهاند که بایستی گفته شود آمریکا برای دفاع از خود اقدام به سرنگونی این هواپیما کرده است.
در یک تلکس محرمانه به تاریخ 13 جولای به صراحت این نکته ذکر شده که خطی که در افکار عمومی باید دنبال شود این است که عمل شلیک موشک «بعد از حمله ایرانیها» انجام شده و اینکه ناو وینسس به یک هواپیمای نامعلوم هشدار صادر کرده اما بعد از عدم دریافت پاسخ در راستای حمایت از خود اقدام به شلیک به سمت آن کرده است.
مطابق اسناد به دست آمده، «مارگارت تاچر» در نامه محرمانهای به تاریخ 26 جولای ضمن حمایت از آمریکاییها و شماتت ایران، مینویسد که این حادثه نتایج خوبی به همراه داشته است. تاچر به ریگان مینویسد: «این اتفاق دستکم به مقامات ایران نیاز پایان دادن به درگیریهای در منطقه خلیج [فارس] را گوشزد میکند.»
قبل از این نامه در یک تلکس محرمانه به تاریخ 13 جولای که آن هم از وزارت خارجه انگلیس به سفارت این کشور در آمریکا ارسال شده به صراحت این نکته ذکر شده که خطی که در افکار عمومی باید دنبال شود این است که عمل شلیک موشک از ناو «وینسنس»، «بعد از حمله ایرانیها» انجام شده و اینکه این ناو به یک هواپیمای نامعلوم هشدار صادر کرده اما بعد از عدم دریافت پاسخ به قصد دفاع از خود اقدام به شلیک به سمت آن کرده است.
اما بخش دیگری از همین یادداشت محرمانه به صراحت نشان میدهد که انگلیسیها هم در آن زمان به روایت آمریکاییها شک داشتهاند: «ابهامها و سردرگمیهای فراوانی وجود دارد. برخی از جزئیاتی که آمریکایی در روایت اولیه از ماجرا ارائه کردهاند بعداً اصلاح شدهاند. به عنوان مثال، حالا معلوم شده که بر خلاف ادعاهای اولیه آمریکا ایرباس ایرانی در حال پرواز در دالان هوایی تجاری خود بوده و پرواز مورد نظر مطابق برنامه اعلامشده قبلی انجام شده است.»
در ادامه سند مزبور آمده است: «درباره این ادعای آمریکاییها مبنی بر اینکه تجهیزات وارسی الکترونیکی وینسنس علائم مربوط به هواپیمای نظامی دریافت کرده و اینکه آیا رزمناو مورد نظر تلاش کرده با فرکانسهای رادیویی مناسب با هواپیمای ایرانی تماس حاصل کند هم تردید وجود دارد.»
یادداشت مورد نظر تصریح میکند که انگلیس به قصد حمایت از آمریکا انتقادها را به جان خریده است: «اکثر کشورهای دیگر همدردی کردند اما این تنها انگلیس بود که به حق آمریکا برای دفاع از خود اشاره کرد و بنابراین از طرف ایران و سایر کشورها مورد انتقاد واقع شد.»
دیگر تروریسمهای هواپیمایی در کارنامه آمریکا
شلیک به پرواز شماره 655 تنها تروریسم هواپیمایی موجود در کارنامه آمریکا نیست و این کشور چندین بار برای پیشبرد اهداف سیاست خارجیاش برای اقدامات مشابه دستکم برنامهریزی کرده است. به عنوان مثال، مطابق اسناد از رده محرمانه خارج شده، پنتاگون در سال 1962 برای آنکه بتواند بهانهای برای جنگ با دولت کوبا پیدا کند این پیشنهاد را مطرح کرد که در عملیاتی موسوم به «نورثوودز»، خودش یک هواپیمای حامل مسافران غیرنظامی آمریکا را ساقط کرده و سپس دولت کوبا را به ارتکاب این جنایت متهم کند.
به عنوان مثال، مطابق اسناد از رده محرمانه خارج شده، پنتاگون در سال 1962 برای آنکه بتواند بهانهای برای جنگ با دولت کوبا پیدا کند این پیشنهاد را مطرح کرد که در عملیاتی موسوم به «نورثوودز»، خودش یک هواپیمای حامل مسافران غیرنظامی آمریکا را ساقط کرده و سپس دولت کوبا را به ارتکاب این جنایت متهم کند.
در این عملیات که البته به دلیل مخالفت «جان افکندی»، رئیسجمهوری وقت آمریکا اجرایی نشد، ستاد مشترک ارتش آمریکا این پیشنهاد را مطرح کرده بود که هواپیمایی حامل «گروهی از دانشجویان آمریکایی» در یک صحنهسازی هدف قرار گرفته و سپس دولت کوبا با حملات تبلیغاتی عامل بیثباتی و تروریسم در نیمکره غربی معرفی شود.
عملیات «نرثوودز» هرگز اجرا نشد، اما واشنگتن سالها بعد بالاخره با هدایت یک عملیات تروریستی علیه هواپیمای مسافربری این کشور به دولت آن هشدار داد.
4 اکتبر سال 1976 پرواز شماره 455 هواپیمایی کوبا با انفجار دو بمب ساعتی سقوط کرد و تمامی 73 سرنشین آن جان باختند. دو مخالف دولت کوبا که تحت حمایت سازمان سیا بودند به نامهای «پوسادا» و «اورلاندو باش» عاملان اصلی این حمله معرفی شدند و سالها بعد یعنی در سال 2005 اسناد از طبقهبندی خارج شده از نقش سازمان سیا در طراحی این عملیات پرده برداشتند.
در 11 آوریل سال 1955 هم یک هواپیمای مسافربری خطوط هوایی هند با انفجار یک بمب ساعتی در دریای جنوبی چین سقوط کرد و بر اثر آن 16 نفر کشته شدند. نتایج تحقیقات درباره سقوط این هواپیما در آن زمان فاش کرد هدف از انجام این عملیات تروریستی ترور «چو انلای»، نخستوزیر وقت چین بود که قرار بود مسافر این پرواز باشد اما در لحظات آخر برنامه سفرش را تغییر داد.
دولت چین پس از انجام تحقیقات، سازمان سیا که در آن زمان ترور نخستوزیر این کشور را در دستور کار قرار داده بود را به انجام این عملیات تروریستی متهم کرد.
غیر از این موارد، دولت آمریکا یک بار دیگر هم در سال 2003 تلاش کرده بود با همدستی انگلیس صدام حسین، دیکتاتور اسبق و معدوم عراق را به شلیک به سمت یک هواپیمای جاسوسی آمریکا که همانند هواپیماهای سازمان ملل رنگآمیزی شده بود تحریک کند.
یادداشتی فاش شده از ملاقات بین جورج دبلیو بوش، رئیسجمهور اسبق آمریکا با تونی بلر، نخستوزیر وقت انگلیس نشان میدهد که آنها برای فراهم کردن مقدمات جنگ از این طریق تلاش کردهاند. مطابق این یادداشت «بوش» در این دیدار گفته است: «آمریکا در حال بررسی این است که یک هواپیمای شناسایی U2 که مانند هواپیماهای سازمان ملل رنگآمیزی شده را با اسکورت یک جنگنده بر فراز عراق به پرواز درآورد. اگر صدام این هواپیما را بزند، قطعنامه سازمان ملل را نقض کرده است.»
این یادداشت حاکی است که در این نشست که در تاریخ 31 ژانویه سال 2003 انجام شده تصمیم حمله به عراق کاملاً گرفته شده بود و این در حالی بود که دولت انگلیس در تلاش بود تا با صدور یک قطعنامه دوم علیه عراق جنگ با این کشور را مشروع جلوه دهد.
علاوه بر این، برخی شواهد حاکی از آن هستند که یکی از هواپیماهای ساقطشده در روز 11 سپتامبر 2001 با شلیک موشک ارتش آمریکا ساقط شده است.
روز 11 سپتامبر سال 2001، چهار اتفاق به وقوع پیوست؛ ساعت 08:46 صبح بهوقت نیویورک ابتدا پرواز شماره 11 «امریکن ایرلاینز» به برج شمالی ساختمان تجارت جهانی در منطقه منهتن برخورد کرد. ساعت 09:03 دقیقه، پرواز شماره 175 شرکت «یونایتد» به ضلع جنوبی ساختمان تجارت جهانی برخورد کرد. ساعت 09:37 گفته شد که پرواز شماره 77 «امریکن ایرلاینز» به ضلع غربی ساختمان پنتاگون برخورد کرده است و در نهایت، ادعا شد که ساعت 10:03 صبح، پرواز شماره 93 خطوط هوایی «یونایتد» در منطقهای در ایالت «پنسیلوانیا» به زمین برخورد کرده و تمامی مسافران آن کشته شدهاند.
در روایتهای رسمی آمریکا ادعا میشود از میان این هواپیماها پرواز 93 «یونایتدایرلاینز» تنها هواپیمایی بوده که به هدف از قبل تعیینشدهاش که ساختمان کنگره آمریکا بوده برخورد نکرده است. در گزارشهای رسمی آمریکا درباره این پرواز اینطور ادعا شده که مسافران هواپیما بعد از آنکه هواپیماربایان، کنترل هواپیما را در دست گرفتند با اعضای خانوادهشان تماس گرفته و اخبار برخورد دو هواپیمای دیگر به برجهای تجارت جهانی را شنیدند، در نتیجه، مسافران و کادر پرواز با هواپیمارباها درگیر و باعث شدند هواپیما در منطقه شانکسویل سقوط کند.
با این حال، همانند سایر حوادث بحثانگیز 11 سپتامبر، این روایت رسمی هم با آشکار شدن شواهدی در تضاد با آن با چالشهایی جدی مواجه شده مورد تردید قرار گرفت. نخستین فرضیه در این مورد این بود که هواپیما با شلیک موشک ساقط شده است.
«ری گریفین» و «آلکس جونز» دو نفر از محققان 11 سپتامبر نخستین کسانی بودهاند که این فرضیه را مطرح کردند. طبق استدلال آنها، قطعات بزرگی از هواپیما، از جمله موتور آن بهقدری دورتر از نقطه سقوط پرت شده بودند که فرضیه سقوط عادی را منتفی میکنند. دهها محقق دیگر با نگاه از زوایای تخصصی مختلف، روایت این دو محقق را تأیید کردهاند.
الکس جونز میگوید در سقوطهای معمولی لاشه هواپیما معمولاً در ناحیهای کوچک پراکنده میشوند، این در حالی است که درباره پرواز شماره 93 این اتفاق رخ نداده و برخی از قطعات بسیار بزرگ هواپیما مثل موتور مایلها آنطرفتر پیدا شدهاند، علاوه بر این لاشه هواپیما به تکههای بسیار ریز متلاشی شده بود. طبق استدلال محققان 11 سپتامبر، این نشانهها تنها با فرضیه ساقط شدن هواپیما بر اثر شلیک موشک جور در میآید.
پایگاه ایندیپندنت، سال 2012 در گزارشی با عنوان رازهای پرواز 93 نوشت: «پراکنده شدن لاشه هواپیما در منطقهای وسیع، یکی از دلایلی است که نشان میدهد قبل از سقوط، نوعی انفجار در هواپیما صورت گرفته است. پرواز 93 در حال حمل نامههایی بهوزن 7500 پوند به کالیفرنیا بوده. نامهها و سایر کاغذهای موجود در این هواپیما 8 مایل (13 کیلومتر) آنطرفتر از محل سقوط پیدا شدهاند. بخشی از یکی از موتورهای هواپیما که 1 تُن وزن داشته 2000 یارد آنطرفتر پیدا شده است. این، تنها قطعه بزرگی بوده که از این هواپیما مانده و بقیه هواپیما به قطعاتی کوچکتر از 2 اینچ متلاشی شده است. بقیه قسمتهای هواپیما 2 مایل آنطرفتر در نزدیکی شهرکی بهنام "ایندین لیک" پیدا شده است.»
فوریه 2004، یک سرهنگ بازنشسته ارتش آمریکا بهنام «دان گرندپری» در یک مصاحبه رادیویی گفت نام فردی را هم که به این هواپیما شلیک کرده میشناسد. او گفت: «پرواز 93 توسط گارد هوایی داکوتای شمالی سرنگون شد. من خلبانی را که دو موشک برای سرنگون کردن هواپیما شلیک کرد میشناسم». برخی رسانههای آمریکا بعداً بهنقل از همین سرهنگ بازنشسته نوشتند سرگرد «ریک گیبنی» با شلیک موشک حرارتیاب «سایدوایندر» این هواپیمای مسافربری را ساقط کرده است.
رسانههای آمریکا و گزارش شاهدان عینی دیگر نشانههای مؤید فرضیه سرنگونی این بوئینگ 757 هستند. رسانههای آمریکا در آن زمان گزارش دادند شاهدان عینی گفتهاند دو جنگنده اف16 آمریکا را در حال تعقیب هواپیمایی که در شانکسویل سقوط کرده دیدهاند. برخی از دیگر شاهدان عینی گفتهاند بهفاصله کوتاهی بعد از سقوط هواپیما «یک جت سفید» را در حال پرواز با ارتفاع کم بر فراز آن دیدهاند، علاوه بر این، شاهدان عینی گفتهاند قبل از سقوط هواپیما صدای انفجار شنیدهاند. شبکه تلویزیونی «سیبیاس» اندکی قبل از سقوط پرواز 93 گفته بود که دو جنگنده اف16 در تعقیب این هواپیما هستند.
دولت آمریکا اما بدون توضیح درباره این شواهد و نشانههای بسیار فراوان دیگر درباره احتمال سرنگونی این هواپیما تلاش کرد روی روایتی حماسی و میهنپرستانه برای تبیین سرنوشت این هواپیما متمرکز شود و تلاش کرد آن را بهعنوان تنها حقیقت موجود در افکار عمومی مردم آمریکا بکارد. این روایت از این قرار بود که مسافران هواپیمای ربودهشده بعد از آنکه از طریق تلفنهایشان متوجه شدند که آمریکا تحت حمله قرار گرفته و هواپیمارباها دو پرواز دیگر را به برجهای دوقلوی تجارت جهانی کوبیدند به این نتیجه رسیدند که اگر نمیتوانند جان خودشان را نجات دهند دستکم میتوانند به اقدامی قهرمانانه دست بزنند و تروریستها را در رسیدن به هدفشان ناکام بگذارند، به همین دلیل، بهسمت کابین خلبان هجوم بردند و بعد از کشتن یکی از تروریستها، تروریست دیگری را که در حال کنترل هواپیما بود وادار کردند هواپیما را در همانجا سرنگون کند.
کارنامه سیاه آمریکا در تروریسم هواپیمایی
۳۳ سال پیش در چنین روزی ناو «یواساس وینسنس» هنگام گشتزنی در آبهای سرزمینی ایران، یک فروند هواپیمای مسافربری ایران با ۲۹۰ مسافر را سرنگون کرد.
جهت پرس -
33 سال پیش در چنین روزی (3 جولای 1988 مصادف با 12 تیرماه سال 1367) ناو «یواساس وینسنس» هنگام گشتزنی در آبهای سرزمینی ایران، یک فروند هواپیمای مسافربری ایران با 290 مسافر را سرنگون کرد.
ایالات متحده، ابتدا از پذیرفتن مسئولیت این حادثه سرباز زد، بعد ادعا کرد وینسنس در آبهای بینالمللی بوده و در نهایت هم ادعا کرد که هواپیمای ایرباس ایران در حال کاهش تهدیدآمیز ارتفاع به سمت ناو بوده است. ایالات متحده بعداً اعتراف کرد که این ادعاها هر دو نادرست هستند و ضمن «ابراز تأسف عمیق» 61.8 میلیون دلار به خانوادههای قربانیان غرامت داد.
دولت آمریکا پس از این اقدام، نه تنها مسئولیت آن را به عهده نگرفت، بلکه هیچکدام از خدمه ناو وینسنس را تحت پیگرد قرار نداد و حتی به «ویل راجرز»، فرمانده این ناو جنگی در پایان خدمتش، مدال افتخار اهدا کرد. این، اما تنها اقدام ضد ایرانی واشنگتن، بعد از شلیک به هواپیمای ایران نبود.
«کمپین زمستان» برای جاسوسی از ایرانیها
به عنوان مثال، حدود 2 سال پیش اسنادی منتشر شد که نشان میدادند «افبیآی» در روزهای بعد از سرنگونی هواپیمای ایرانی برنامهای به نام «کمپین زمستان» راهاندازی کرد که هدف آن زیر نظر گرفتن ایرانیها و گروههای ایرانی در ایالات متحده بود که این کمپین بعداً گسترش یافت و تمامی گروههای مسلمان در آمریکا را در برگرفت.
اسناد «افبیآی» که تاریخ شروع آنها از 4 جولای 1988، یعنی تنها یک روز بعد از سرنگونی هواپیمای ایرانی است، «کمپین زمستان» را تلاشی برای جلوگیری از اقدام تلافیجویانه از سوی ایران در واکنش به سرنگونی پرواز 655 توصیف میکند. در این اسناد بارها خواسته شده ایرانیها و گروههای ایرانی که اقدام به انجام فعالیتهایی کاملاً قانونی مانند شرکت در اعتراضات یا عضویت در سازمانهای سیاسی و مذهبی کردهاند تحت نظارت قرار گیرند.
بخشهای زیادی از این اسناد، سانسور شدهاند، اما جزئیات موجود در این اسناد به اندازهای هست که بتوان از آنها اطلاعات کافی درباره عملیاتهای تجسس افبیآی در هفتههای بعد از سرنگونی پرواز 655 انجام داد.
افبیآی روز 5 جولای 1988 پیامی به دفاتر خود و کاردارهای حقوقی خود در خارج از مرزهای آمریکا ارسال کرده. مدیر افبیآی در این پیام به دفاتر این سازمان در شهرهای اصلی آمریکا دستور داده «تجسس فیزیکی، بازرسیهای محلی و غیره» را از گروهها و افراد ایرانی به عمل آورند. در این سند آمده است: «این تدابیر تا زمان صدور اطلاعیه بعدی از سوی دفتر مرکزی افبیآی لازمالاجرا خواهند بود.»
همکاری انگلیس-آمریکا برای لاپوشانی جنایت
بعد دیگر ماجرا، مستنداتی است که از همکاری آمریکا با انگلیس برای سرپوش گذاشتن بر سرنگونی هواپیمای مسافربری ایران منتشر شده است. اسناد محرمانه نشان میدهند «رونالد ریگان»، رئیس جمهور وقت آمریکا و «مارگارت تاچر»، نخست وزیر انگلیس طی نامهنگاری با یکدیگر تأکید کردهاند که باید ایران را مسئول این حادثه به افکار عمومی معرفی کرد. آنها در این نامهها تأکید کردهاند که بایستی گفته شود آمریکا برای دفاع از خود اقدام به سرنگونی این هواپیما کرده است.
در یک تلکس محرمانه به تاریخ 13 جولای به صراحت این نکته ذکر شده که خطی که در افکار عمومی باید دنبال شود این است که عمل شلیک موشک «بعد از حمله ایرانیها» انجام شده و اینکه ناو وینسس به یک هواپیمای نامعلوم هشدار صادر کرده اما بعد از عدم دریافت پاسخ در راستای حمایت از خود اقدام به شلیک به سمت آن کرده است.
مطابق اسناد به دست آمده، «مارگارت تاچر» در نامه محرمانهای به تاریخ 26 جولای ضمن حمایت از آمریکاییها و شماتت ایران، مینویسد که این حادثه نتایج خوبی به همراه داشته است. تاچر به ریگان مینویسد: «این اتفاق دستکم به مقامات ایران نیاز پایان دادن به درگیریهای در منطقه خلیج [فارس] را گوشزد میکند.»
قبل از این نامه در یک تلکس محرمانه به تاریخ 13 جولای که آن هم از وزارت خارجه انگلیس به سفارت این کشور در آمریکا ارسال شده به صراحت این نکته ذکر شده که خطی که در افکار عمومی باید دنبال شود این است که عمل شلیک موشک از ناو «وینسنس»، «بعد از حمله ایرانیها» انجام شده و اینکه این ناو به یک هواپیمای نامعلوم هشدار صادر کرده اما بعد از عدم دریافت پاسخ به قصد دفاع از خود اقدام به شلیک به سمت آن کرده است.
اما بخش دیگری از همین یادداشت محرمانه به صراحت نشان میدهد که انگلیسیها هم در آن زمان به روایت آمریکاییها شک داشتهاند: «ابهامها و سردرگمیهای فراوانی وجود دارد. برخی از جزئیاتی که آمریکایی در روایت اولیه از ماجرا ارائه کردهاند بعداً اصلاح شدهاند. به عنوان مثال، حالا معلوم شده که بر خلاف ادعاهای اولیه آمریکا ایرباس ایرانی در حال پرواز در دالان هوایی تجاری خود بوده و پرواز مورد نظر مطابق برنامه اعلامشده قبلی انجام شده است.»
در ادامه سند مزبور آمده است: «درباره این ادعای آمریکاییها مبنی بر اینکه تجهیزات وارسی الکترونیکی وینسنس علائم مربوط به هواپیمای نظامی دریافت کرده و اینکه آیا رزمناو مورد نظر تلاش کرده با فرکانسهای رادیویی مناسب با هواپیمای ایرانی تماس حاصل کند هم تردید وجود دارد.»
یادداشت مورد نظر تصریح میکند که انگلیس به قصد حمایت از آمریکا انتقادها را به جان خریده است: «اکثر کشورهای دیگر همدردی کردند اما این تنها انگلیس بود که به حق آمریکا برای دفاع از خود اشاره کرد و بنابراین از طرف ایران و سایر کشورها مورد انتقاد واقع شد.»
دیگر تروریسمهای هواپیمایی در کارنامه آمریکا
شلیک به پرواز شماره 655 تنها تروریسم هواپیمایی موجود در کارنامه آمریکا نیست و این کشور چندین بار برای پیشبرد اهداف سیاست خارجیاش برای اقدامات مشابه دستکم برنامهریزی کرده است. به عنوان مثال، مطابق اسناد از رده محرمانه خارج شده، پنتاگون در سال 1962 برای آنکه بتواند بهانهای برای جنگ با دولت کوبا پیدا کند این پیشنهاد را مطرح کرد که در عملیاتی موسوم به «نورثوودز»، خودش یک هواپیمای حامل مسافران غیرنظامی آمریکا را ساقط کرده و سپس دولت کوبا را به ارتکاب این جنایت متهم کند.
به عنوان مثال، مطابق اسناد از رده محرمانه خارج شده، پنتاگون در سال 1962 برای آنکه بتواند بهانهای برای جنگ با دولت کوبا پیدا کند این پیشنهاد را مطرح کرد که در عملیاتی موسوم به «نورثوودز»، خودش یک هواپیمای حامل مسافران غیرنظامی آمریکا را ساقط کرده و سپس دولت کوبا را به ارتکاب این جنایت متهم کند.
در این عملیات که البته به دلیل مخالفت «جان افکندی»، رئیسجمهوری وقت آمریکا اجرایی نشد، ستاد مشترک ارتش آمریکا این پیشنهاد را مطرح کرده بود که هواپیمایی حامل «گروهی از دانشجویان آمریکایی» در یک صحنهسازی هدف قرار گرفته و سپس دولت کوبا با حملات تبلیغاتی عامل بیثباتی و تروریسم در نیمکره غربی معرفی شود.
عملیات «نرثوودز» هرگز اجرا نشد، اما واشنگتن سالها بعد بالاخره با هدایت یک عملیات تروریستی علیه هواپیمای مسافربری این کشور به دولت آن هشدار داد.
4 اکتبر سال 1976 پرواز شماره 455 هواپیمایی کوبا با انفجار دو بمب ساعتی سقوط کرد و تمامی 73 سرنشین آن جان باختند. دو مخالف دولت کوبا که تحت حمایت سازمان سیا بودند به نامهای «پوسادا» و «اورلاندو باش» عاملان اصلی این حمله معرفی شدند و سالها بعد یعنی در سال 2005 اسناد از طبقهبندی خارج شده از نقش سازمان سیا در طراحی این عملیات پرده برداشتند.
در 11 آوریل سال 1955 هم یک هواپیمای مسا