کد خبر: ۹۴۰۸۲۰
تاریخ انتشار: ۰۸ دی ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۸
تعداد بازدید: ۲۸۴
ناتوانی آقایان از توجیه احکام محاربه کاری کرده است که آئین مسلمانی و مرجعیت را هم فراموش یا فدا می‌کنند.

به گزارش خبرداغ به نقل از خبرآنلاین: ناتوانی آقایان از توجیه احکام محاربه کاری کرده است که آئین مسلمانی و مرجعیت را هم فراموش یا فدا می‌کنند.

کامبیز نوروزی، حقوقدان و کارشناس رسانه در کانال تلگرامی خود نوشت:

حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی هیأت مؤتلفه، با تجاوز از حد خودش و حدود حقوق روزنامه‌نگاران و حریم مراجع می‌گوید خبرنگاران نباید نظر مراجع را درباره ی محاربه بپرسند.

 

 

ناتوانی آقایان از توجیه احکام محاربه کاری کرده است که آئین مسلمانی و مرجعیت را هم فراموش یا فدا می‌کنند. سنت مرجعیت این است که هرکس می‌تواند سؤال فقهی‌اش را از مرجع بپرسد و رسم و بلکه وظیفهء مرجع پاسخ دادن است. خبرنگار هم که رکن گردش اطلاعات به طریق اولی چنین حقی دارد که سؤال شرعی از مرجع بپرسد و منتشر کند.

ترس او و امثال و اقران او این است که فتوای فقیهان در مورد محاربه چیزهایی باشد که از نظر فقهی مغایر باشد با احکام قضایی و تفسیر بعضی آقایان قضات در این ایام.

 

 

در این دیدگاه سیاست قدرت مهم است نه فقه. در جرائمی مانند حدود، از جمله محاربه که از فقه به قوانین آمده اند یکی از منابع تفسیر، فتاوای فقها و خصوصا فقهای حاضر است و گه خود قضات هم از مراجع پرسش می‌کنند.

نکته ی جالب اینکه ایشان و امثال او وقتی می‌خواهند اجباری بودن حجاب در عرصه ی عمومی را اثبات کنند به سراغ مراجع می‌روند با این امید که از آنها تأئید بگیرند. اما حالا که نوبت بحث محاربه و نقدها بر برخی احکام است، بدون رعایت شأن فقها و روزنامه‌نگاران، خبرنگاران را از پرسش از مراجع می‌خواهند منع کنند.

 

 

بجای تلاش برای منع غیر حقوقی و غیرفقهی نقد و گفت و شنود قانونی و فقهی فکری به حال ضعف دلایل خود کنید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: