کد خبر: ۹۴۰۲۴۸
تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۰
تعداد بازدید: ۳۳۶
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: بیماری «اچ.اف.ام.دی» نوعی بیماری مسری پوستی است که در برخی مدارس کرمانشاه شیوع پیدا کرده است.

شیوع یک بیماری پوستی در برخی مدارس این استانبه گزارش خبرداغ به نقل از تسنیم نوشت: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه گفت: بیماری «اچ.اف.ام.دی» نوعی بیماری مسری پوستی است که در برخی مدارس کرمانشاه شیوع پیدا کرده است.

اخیراً در برخی از مدارس استان علائم پوستی در دست، پا ‌و دهان دانش‌آموزان مشاهده شده است و مسئولان دانشگاه علوم پزشکی می‌گویند این بیماری که با عنوان "اچ‌.اف‌.ام‌.دی" شناخته می‌شود پیش از این هم وجود داشته و ارتباطی با آبله میمونی ندارد.

بیماری دست، پا و دهان اچ.اف.ام.دی یک بیماری ویروسی است که با بروز بثورات پوستی و جوش‌های تاولی در ناحیه دست و پا و دهان شناخته می‌شود.

سیاوش وزیری متخصص بیماری‌های عفونی، با اشاره به شیوع بیماری HFMD اظهار داشت: یکی از بیماری‌های ویروسی شایع که امروزه در کشور با آن مواجه هستیم و موارد متعددی در مدارس استان گزارش شده بیماری اچ.اف.ام.دی است.

وزیری با اشاره به اینکه این بیماری ویروسی با توجه به خود محدود بودن نیازی به هیچ درمان دارویی ندارد و واکسیناسیونی نیز برای آن وجود ندارد عنوان کرد: شروع بیماری به صورت تب خفیف همراه با درد خفیف بدن، احساس ضعف، خستگی و بی‌حالی است و به طور معمول بعد از گذشت دو تا ۶ روز بهبود پیدا می‌کند.

وی گفت: افرادی که مبتلا به این بیماری می‌شوند ممکن است بعد از گذشت سه روز ضایعاتی را به صورت تغییر رنگ در کف دست و پا و دهان مشاهده کنند و بعد به تاول‌های کوچکی تبدیل می‌شود.

وزیری با بیان اینکه بعد از گذشت یک هفته تا ۱۰ روز ممکن است برخی از کودکان مبتلا ناخن دست یا پای خود را از دست بدهند افزود: این وضعیت نیز به خوبی قابل ترمیم است و با رویش مجدد ناخن ضایعات به طور کامل بهبود پیدا می‌کند.

وی بیان کرد: این بیماری هیچگونه مرگ و میری ندارد و بسیار خفیف و خودمحدودشونده است و حتی در برخی از کشورها رفت و آمد افراد را محدود نمی‌کنند و نسبت به عدم حضور در مدارس هیچ اصراری ندارند.

وزیری افزود: اما با توجه به اینکه این بیماری از طریق عطسه، سرفه و صحبت کردن منتقل می‌شود و در ترشحات ناحیه حلق و بینی وجود دارد و ممکن است از طریق مدفوع نیز منتقل شود، برخی از متخصصان توصیه می‌کنند مبتلایان بین سه تا پنج روز در مدرسه حاضر نشوند.

وی بیان کرد: در این بیماری اصراری به مصرف داروهای آنتی‌بیوتیک وجود ندارد و توصیه نمی‌شود و فقط با داروهای ضد تب و درد همچون استامینوفن می‌توان علائم را کنترل کرد.

وزیری با اشاره به اینکه در این بیماری به هیچ عنوان نباید از آسپرین استفاده کرد گفت: مواردی گزارش شده که با مصرف آسپرین عارضه خطرناکی به نام "سندروم ری" (سندروم ری یک نوع اختلال است که باعث ایجاد آسیب در مغز و ریه می‌شود) رخ داده است.

این متخصص بیماری‌های عفونی افزود: در مجموع واهمه‌ای از این بیماری نداریم و طغیان آن نیز در روزهای اخیر غیرطبیعی نیست و در تمام دنیا به عنوان یک بیماری خفیف همیشه مشاهده شده و در آینده نیز مشاهده خواهد شد.

ابراهیم شکیبا معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه نیز در این زمینه گفت: شایعه شده این بیماری آبله میمونی یا سرخک است اما متخصصان بررسی‌های لازم را انجام داده‌اند و این صحبت‌ها صرفاً یک شایعه است.

شکیبا گفت: این نوع بیماری وجود دارد اما بیماری ویروسی خودمحدود است و خود به خود رفع می‌شود و دوره بیماری یک هفته تا ۱۰ روز است.

وی افزود: به دانش‌آموزان و والدین توصیه می‌شود در صورت مشاهده علائم از رفتن به مدرسه خودداری کنند زیرا راه انتقال این بیماری از طریق ترشحات بزاق و بثورات است که گاهی به صورت تاول نمایان می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمانشاه بیان کرد: این بیماری مسری است و به سرعت منتقل می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: