به گزارش خبرداغ به نقل از فارس؛ سیداحسان قاضیزاده هاشمی، نماینده مجلس عضو کمیسیون فرهنگی در برنامه تهران ٢٠ که با موضوع دیپلماسی ورزشی و چگونگی دستیابی ایران به جایگاه مناسب در حوزههای گوناگون ورزشی پخش شد، در ابتدا پیرامون شکست تیم ملی کشورمان در مقابل انگلستان گفت: همه مسابقات برد و باخت دارد. اگر بتوانیم از باختها درسهای لازم را بگیریم میتوانیم در مسابقات بعد، روند را اصلاح کنیم. در جلسات مجلس تلاش بر این بود که همه نوع کمک صورت بگیرد که تیم ملی در جام جهانی بدرخشد. عزم مجلس و دولت بر حمایت بوده و هست.
عضو فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی افزود: یک مسابقه سپری شده. دو مسابقه بزرگ دیگر نیز پیشرو داریم و امیدواریم بازیکنان از وحدت تاکتیکی، روحی و روانی بیشتری برخوردار باشند.
قاضیزاده هاشمی درباره امکانات زیرساختی و سطح ما در ورزش و دیپلماسی ورزشی گفت: سرمایهگذاری قطریها در حوزه ورزش را باید نمونه قرار بدهیم. رکورد بلیت فروشی در ادوار جام جهانی در این دوره شکسته شد. نگاه قطر بیش از اینکه جذب توریست باشد، معرفی و برندینگ قطر بود. جزو گرانترین هزینههای جام جهانی خرید حق پخش است.
این نماینده مجلس ادامه داد: مسابقات جام جهانی متوسط ۳میلیارد بیننده در سطح دنیا دارد. جذابیتهای مختلف این ورزش برای کشوری مثل قطر که هیچ جایگاهی در فوتبال نداشته آن را دارای نام و نشانی میکند که آثار سیاسی، اقتصادی، منطقهای و فرهنگی دارد.
وی افزود: رئیس فیفا در اجلاس سران ۲۰ اقتصاد دنیا آنها را در خلال جام جهانی دعوت به صلح جهانی میکند و همتای سران دنیا صحبت از توسعه امر فوتبال به عناون منادی صلح میکند. از آنها میخواهد که اگر جنگی در دنیا در حال وقوع است متوقف بشود. بعضیها میگویند فوتبال در ساحت سیاست و اقتصاد نقشی ندارد. چرا یک کشوری مانند قطر سالها انرژی میگذارد برای اینکه بتواند مسابقات را برگزار بکند؟ ضمن اینکه منافع اقتصادی هم در کنار برگزاری مسابقات به وجود میآید.
قاضیزاده هاشمی در خصوص پیامدهای میزبانی جام جهانی گفت: حمل و نقل هوایی، رشد گردشگری، برخورداری از حامیان مالی، ورودشان به باشگاهی که جزو فعالان اقتصادی در عرصه جهانی هستند و شراکت با فیفاییها از جمله فواید میزبانی جام جهانی برای قطر است. دعوت از مربیان نامآور و جذب پرشکان ورزشی نیز میتواند از دیگر پیامدها باشد. این یک سرمایهگذاری بلند مدت است. ما در کشورمان نیازمند یک توجه ویژه، حداقل در رشتههایی که نام و نشانی داریم، هستیم. واقعا اگر تلاشهای گسترده صورت بگیرد این میتواند ما را تبدیل به مرکزیتی در رشتههایی که صاخب نام هستیم بکند.
هاشمی نیز درباره اینکه در خصوص اینکه دولت و وزارت ورزش میتوانند در ایفای نقش کرسیهای ایرانی در فدراسیونها تاثیرگذار باشند، گفت: الان زمان نقدهای جدی نیست. اجازه بدهید ایام جام جهانی عبور کند و تیم نتیجه بگیرد. فدراسیونها در کرسیهای بینالمللی نمایندگیهایی دارند. طبق قوانین ما وزارت ورزش نمیتواند رئیس فدراسیون را انتخاب بکند؛ مجامع این کار را میکنند.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود: خیلی از فدراسیونها الان با سرپرستی اداره میشود. این که وزارت ورزش از دیپلماسی ورزشی استفاده بکند بخشی از آن مذاکره برای اخذ میزبانی است. بخشی هم امضای قراردادهای اقتصادی است. در واقع دیپلماسی ورزشی رنگین کمانی از پیوند حوزههای مختلف در ورزش است. ارتباطات بینالمللی، تسلط بر حقوق ورزشی، حقوق بینالملل و همچنین زبان دان بودن، یعنی اینکه شما کرسی را به خوبی اداره میکنید.
قاضیزاده نیز گفت: ما همیشه افراد خوب داشتیم، اما افرادی که به نفع خودشان کار میکنند را هم داشتیم. ما میتوانسیتم جایگاه خیلی رفیعی در کمیته المپیک بگیریم. بعضا اقدامات سیاسی متناقض داشتیم. بعضی از نمایندگان در کنفدراسیون آسیایی یا جهانی دنبال تقویت شخص خودشان بودند. من فکر می کنم قدرتهای پولی تاثیرگذار است اما باید از افراد شایسته، لایق، زبان شناس و آشنا به روابط بینالمللی حمایت کنیم تا بتوانند در حوزه ورزش از مردم ایران حمایت کنند.
عضو فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی گفت: باید کارهای پیرامونی به لحاظ روحی، روانی و انگیزشی صورت بگیرد. کارهای زیادی هم صورت گرفته اما شاید جای ابهام زیاد باشد. بعد از مسابقه دیدگاههای مختلفی را شنیدم. دیدگاهها متنوع است. اما الان باید حمایت بکنیم. مجلس اعتبارات ویژه برای حمایت از جام جهانی در بودجه امسال به فدراسیون فوتبال اختصاص داده است.
پایان پیام