به گزارش خبرداغ ، محمدی سیرت استاد دانشگاه امام صادق(ع) در گفتگو با فارس با بیان اینکه در اتفاقات اخیر با دو نوع جمعیت روبرو بودیم گفت: جمعیت اول را میتوان تصویری و جمعیت دوم را حقیقی نامید، البته جمعیت پنهانی را هم به عنوان جمعیت و جریان سوم می توان قلمداد کرد.
وی در ادامه گفت: جمعیت تصویری نه برای فتح خیابان بلکه برای فتح تصویر با همراهی رسانهها آمده است و روی جمعیت پنهان و اذهان تاثیر میگذارد و به هژمونی رسانهای کمک میکند. ما در حال حاضر در تصویریترین اعتراضات تاریخ هستیم، که در واقع اتفاقی نمیافتد اما در تصویر و رسانه ها شاهد فتح خیابانها و سطح زبالهها هستیم که به نوعی میشود گفت؛ این ها برای فتح خیابان نیامدند بلکه برای فتح تصویرها و رسانهها آمدهاند.
محمدی درباره ویژگی های جریان و جمعیت تصویری گفت: تعدادشان کم هست، بسیار خشن هستند و چون تصویر نیازمند سوژه و روایت دراماتیک است، همراه شده با موسیقی و بریدههای دراماتیک و بسیار رکیک.
استاد علوم سیاسی دانشگاه امام صادق افزود: رسانههایی که این تصاویر را ارائه میدهند رسانههای نخبگانی نیستند و زمانی که یک پورن استار به این جنبشها اضافه شده، شاهد هستیم تیتر این رسانهها میشود، آنهم رسانههایی که زمانی خود را دارای پرستیژ میدانستند، که البته امروز این را از دست دادهاند.
محمدی درباره جمعیت و جریانِ مقابل تصویری با تاکید بر اینکه ما با یک حقیقتی روبرو هستیم، گفت: حقیقت جریانهای موجود این است که ما یک جمعیت حقیقی و کف خیابان حقیقی داریم. جمهوری اسلامی این کف خیابان را برده است؛ از پدیده سلام فرمانده تا میهمانی غدیر در تهران و تا کف خیابان تمدن که اربعین بوده و همین کف خیابان چند روز پیش که برای شهدای شاهچراغ (و راهپیمایی میلیونی 13 آبان) در کشور رخ داد.
محمدی سیرت درباره ضعفهای جریان و جمعیت حقیقی گفت: متاسفانه بر خلاف طرف مقابل، ما مسلط به تصویر نیستیم که دلیل این موضوع، عدم هماهنگی و تعدد و تکثر در فراخوانهای انقلابی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق با تاکید بر اینکه اعتراضات نباید تبدیل به ستیزه اجتماعی شود گفت: نباید بگذاریم اتفاقات اخیر تبدیل به دوگانگی شود که طرف مقابل به دنبال آن است. این جریان حقیقی و کف خیابان یعنی مردم مذهبی و انقلابی و ایران دوست و مدافع وطن، نباید خودشان را در تقابل و ستیزه با آن جریان حداقلی و هیجان زده و تصویری ببینند و ما نباید به این دو قطبی غیر واقعی دامن بزنیم و مردم هم نباید این افراد هیجان زده را رقیب خود بدانند چرا که این ها بازیچه و دست مایه رسانههای غربی شدهاند و مورد سواستفاده قرار گرفتهاند.
محمدی درباره ارتباط حادثه تروریستی شاهچراغ و اتفاقات اخیر کشور گفت: در یک جایی این اتفاقات تلاقی دارند و آن هم مسئله امنیت است، یعنی اینکه جریانی چهل روز بدنه سیاسی امنیتی کشور را فرسوده میکند و بدنه نظامی و امنیتی کشور درگیر شده و باعث ضربه خوردن امنیت و بروز این نوع حادثههای تروریستی میشود.
وی در ادامه گفت: اما از طرف دیگر انگیزه این دو جریان (یعنی حادثه تروریستی شاهچراغ و اغتشاشات اخیر) با هم متفاوت است و ما نباید یک انگاری کنیم و این را نباید نادیده بگیریم که بخشی از این جریانِ اعتراض و اغتشاش، یک زمینه اجتماعی و حقیقت اجتماعی دارد ولو اینکه دچار سواستفاده شده و باید مدیریت بشود و با گفتگو و با گفتمان به سمت مسیر درست حرکت کند.
محمدی افزود: اما آن بخش پنهانی که به طور مشخص و علنی می گوید قصدش امنیت و تجزیه ایران و ضربه زدن به ایران است مربوط به حوزه امنیت سخت کشور بوده و نباید ساده انگارانه به آن نگاه کرد و نباید روشن فکرانه آن را تحلیل کرد. بنوعی میشود گفت هیچ ساختار سیاسی در جهان چه در گذشته و چه در امروز در امنیت مردمش با کسی تعارف و تساهل و تسامح ندارد و با مخلان امنیتش سختترین برخورد را میکند. حال با این پیش زمینه بدنه سیاسی کشور باید یک هشدار و توضیحی به آن افرادی که هیجان زده وارد این فضاها شده بدهند و به آنها بگویند که نتیجه کارهایشان، ضربه خوردن امنیت کشور است.
استاد علوم سیاسی دانشگاه امام صادق در پایان گفت: جمهوری اسلامی در فضای امنیت سخت با مشکلی روبرو نیست، و اگر نگاهی به تاریخ بیاندازیم میبینیم که آن میلیشایی 30 هزار نفری منافقین در سال 58 کار به جایی نبرد آنهم در زمانی که کشور ما نه ارتشی داشت و نه نهادهای امنیتی.
پایان پیام/
مردم انتظار دارند انتقام خون شهدای اغتشاشات مورد حمایت آمریکا و مزدورانشان گرفته شود
از سال 1357 تاکنون برای همه مردم دنیا ثابت شده که آمریکا و متحدانش و مزدورانشان از گروهک تروریستی ضد انقلاب و گروهک تروریستی همه جانبه حمایت می کنند و همچنان نیز ادامه می دهند.