به گزارش خبرداغ به نقل از فارس، احمد وحیدی وزیر کشور از برنامه دولت برای ساماندهی ۲۰۲ محله کم برخوردار و محروم در یک برنامه زمانی خبر داد و گفت: در این مناطق برای خانههایی که بدون مجوز ساخته شدهاند، سند مالکیت صادر میشود.
وحیدی در همایش طرح توانمندسازی و تحول اجتماع محور ۲۰۲۰ محله کم برخوردار کشور تصریح کرد: طرح تحول محلات و محرومیتزدایی اقدام بسیار بااهمیت و جدی است و این طرح باید با شناسایی و فعال کردن ظرفیتهای داخلی صورت بگیرد.
وزیر کشور با اشاره به اینکه محرومیتزدایی از منظر عدالت پیشگی و رفع تبعیض بسیار حائز اهمیت است، افزود: مسائل اجتماعی ریشه و پایه همه امور است و حتی مسائل فرهنگی به نوعی مرتبط با موضوعات اجتماعی است و برای همین توجه به محرومیتزدایی و رفع فقر میتواند زمینه را برای حل سایر امور و چالشها فراهم سازد.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود به دلایل و زمینههای شکلگیری محلات و مناطق حاشیهنشین در کشور اشاره کرد و گفت: یک دلیل مهم، رشد شتابان شهرها و شکلگیری محله های جدید است که این امر باعث شده بعضا محله های قدیمی کمتر مورد توجه و رسیدگی قرار گیرند.
وی در ادامه گفت: موضوع مهم دیگر، مهاجرت ها به مناطق بزرگ شهری و شکل گیری کانون های حاشیه شهری است. همه ما باید به امور اجتماعی توجه جدی داشته باشیم و وزارت کشور در کنار وظایف سیاسی و امنیتی، در حوزه اجتماعی هم ماموریت دارد و متولی این امر در وزارت کشور سازمان امور اجتماعی کشور است.
وزیر کشور افزود: باید در ساماندهی و ارتقای توان محلات حاشیه نشین کشور صرف نگاه مساعدت و کمک مادی نباشد و نقطه تمرکز بر توانمند سازی محلات باشد.
وحیدی با تاکید بر این واقعیت که محلات را به مثابه یک ظرفیت در نظر بگیریم، گفت: در کنار مشکلات کالبدی، اقتصادی و اجتماعی محلات، ظرفیت های خوب انسانی و فکری هم در محلات وجود دارد که نیازمند توجه جدی است.
خانواده های اصیل و ریشه دار و همچنین حضور خانواده های شهدا در این مناطق از جمله ظرفیت های محلات کشور است که وزیر کشور به آن اشاره کرد و گفت: ساکنین محلات انسان های انقلابی و کشور دوست هستند.
وزیر کشور به چالش مهم سازه های ناپایدار و ساخت و سازهای غیرمجاز در محلات اشاره کرد و گفت: باید با استفاده از ظرفیت نهادهایی نظیر ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره)، کمیته امداد و سایر دستگاهها به ساماندهی این امر در محلات همت گماریم.
وی یادآور شد: در ارتباط با مالکیت خانه هایی که سند ندارند، تلاش بر این است که مشکل مالکیت آنها حل شود. خانههایی مالکان محلات کم برخوردار که بدون اخذ مجوز ساخته شده و فاقد سند مالکیت است، سند دار میشود و به تازگی نیز را آیین نامهای برای مالکیت خانههای بدون سند تدوین شده است که میتواند اثرگذار باشد. در این ارتباط، ابلاغیهای به استانداران و شهرداران در کمک به محرومیتزدایی محلات ارسال شده است.
وحیدی در پایان ابراز امیدواری کرد، این نشست نقطه بسیج جدیدی برای حل مشکل محلات کشور که مورد تاکید مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) و ریاست محترم جمهوری کشور است، باشد و باید با همت جمعی وارد عمل شویم.
* طرح توانمندسازی محلات با جدیت در حال اجرا و پیگیری است
محمد مخبر معاون اول رییس جمهور نیز در این همایش با بیان اینکه یکی از ویژگیهای اصلی طرح توانمندسازی محلات، برخورداری از یک مدل اجرایی مشخص است، افزود: یکی از مشکلات معمول در اجرای طرح های مختلف این است که الگو و چارچوب مشخصی برای حرکت به سمت هدف وجود ندارد اما در طرح توانمند سازی محلات، مدل و طرحی مشخص دنبال می شود که همین امر باعث موفقیت و رسیدن به اهداف مورد نظر خواهد بود.
معاون اول رییس جمهور خاطر نشان کرد: اگر مدلی مشخص و الگویی از پیش تعیین شده برای اجرای طرح ها در اختیار نداشته باشیم همه ظرفیت ها قابل شناسایی نیستند و در نتیجه تحقق اهداف آن طور که انتظار می رود اتفاق نخواهد افتاد.
مخبر جهادی بودن طرح توانمندسازی محلات را از دیگر ویژگی های این طرح برشمرد و خاطر نشان کرد: حرکت جهادی تجربه موفقی است که مهمترین و بارزترین ویژگی آن از خودگذشتگی و عدم توجه به منافع شخصی فعالان جهادی است.
معاون اول رییس جمهور از طرح توانمندسازی محلات به عنوان اقدامی بر زمین مانده یاد کرد و افزود: خوشبختانه این طرح با همت دستگاه ها و نهادهای مختلف با جدیت در حال اجرا و پیگیری است.
وی استعدادیابی را از دیگر ویژگی های طرح توانمندسازی محلات عنوان کرد و گفت: بسیاری از قهرمانان ورزشی و نخبگان کشور از محلات محروم و کم برخوردار بوده اند و این یعنی اگر به جوانان و نیروی انسانی در این محلات توجه کنیم و اگر برای آنها برنامه داشته باشیم هر یک از این افراد می توانند برای کشور افتخار آفرین باشند.
مخبر از رئیس ستاد طرح توانمند سازی محلات خواست موضوع استعدادیابی را باجدیت در دستور کار این ستاد قرار دهد و تاکید کرد: معمولاً استعدادها در حین آموزش به افراد نمایان می شود که لازم است برای کشف استعدادها، به موضوع آموزش در محلات کم برخوردار بیش از پیش توجه شود.
پایان پیام/