به گزارش خبرداغ به نقل از خبرآنلاین، چرا اینستاگرام و واتساپ این روزها با بحران فیلترینگ در ایران روبرو شدند؟ این پرسشی است که باقری عضو ناظر مجلس در کمیته محتوای مجرمانه فضای مجازی دلیلش را استنکاف گروه متا وابسته زاکربرگ از امضای تفاهم نامه با ایران می داند. او به ایسنا گفته است:«از نظر من چنانچه اینستاگرام و واتساپ قرارداد و تفاهم نامهای امضا کنند و شروط جمهوری اسلامی ایران را بپذیرند و متعهد به پذیرش مسئولیت شوند، منعی برای فعالیت آنها وجود نخواهد داشت.»
این روزها فیلترینگ واتساپ و اینستاگرام به چالشی بزرگ برای مردم بدل شده است. شورای عالی امنیت کشور به دلیل بحران های امنیتی این اپلیکیشن ها را فیلتر کرده و البته به صورت همزمان دسترسی به پهنای باند بین الملل هم محدود شده است.
این اتفاقات بهانه ای شده در دست طرفداران صیانت تا برخلاف وعده های قدیمی سید ابراهیم رئیسی به دنبال فیلترینگ دائمی این پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی باشند.
در حالی که معیشت میلیون ها نفر در کشور به این اپلیکیشن ها گره خورده، چه بلایی بر سر آنها و کاسبی مردم می آید؟ مهدی باقری عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانهای در پاسخ به این پرسش که آیا قرار است محدوتیتهای اعمالی در دسترسی به نرمافزارهای اینستاگرام و واتساپ همچنان ادامه داشته باشد؟ تاکید کرد:«من از اینکه کسی گفته باشد که بعد از بازگشتن به شرایط عادی قصدی برای جلوگیری از فعالیت این نرم افزارها وجود دارد یا اینکه کسی ادعا کرده باشد که همچنان اجازه فعالیت به این نرم افزارها داده خواهد شد، بی اطلاع هستم؛ در این مورد فعلاً تصمیمگیری نشده است و از هیچ نهاد، کمیسیون، کمیته و فردی نشنیدهام که در این زمینه تصمیمی گرفته باشند.»
باقری در ادامه با تاکید بر اینکه در تصمیمات ملی تمام جوانب باید لحاظ شود، گفت:« نه از طرفی راضی هستیم که به کسب و کار کسی لطمهای وارد شود و نه از طرفی راضی هستیم که به بهانه کسب و کار، اغتشاشگران از فرصت اینترنت استفاده کنند و به جان و مال مردم و بیتالمال لطمه بزنند؛ قطعاً کسی حتی کسب و کارش درگیر فضا مجازی است نیز راضی نیست که بدون هیچ جرمی و بخاطر تحریک اوباش، عزیران و اعضای خانوادهاش کشته شود.»
این عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانهای گفت:«در خصوص اینستاگرام و واتساپ تمامی مسائل وابسته به این است که آیا با ایران همکاری میکنند یا نه؛ نمیشود که به پیامرسانی مثل واتساپ اجازه فعالیت داده شود اما قصد این پیامرسان ابزارسازی و بسترسازی برای آشوبها باشد؛ ما خدمت به مردم را یک طرف مساله میدانیم و از طرف دیگر نمیخواهیم که ابزار دست دشمن را با دست خودمان فراهم کنیم. آنچه که مهم است این است که چنانچه اینستاگرام و واتساپ یا هر نرم افزار دیگری به قوانین جمهوری اسلامی پایبند باشند، قطعاً هیچ مشکلی برای فعالیت در ایران نخواهد بود.»