به گزارش خبرداغ به نقل از فارس ، شبکه العربی قطر به نقل از مرندی گزارش داد که ایران، طرفی نبوده است که توافق هستهای را نقض کند و از آن خارج شود.
وی با بیان اینکه تروئیکای اروپایی، مطیع سیاستهای کاخ سفید هستند، تصریح کرد: ایران به خوبی میداند که بدون یک توافق محکم و پایان بخشیدن به اتهامات بیاساس غرب، هر توافقی شکست خواهد خورد.
مرندی در پایان خطاب به تروئیکای اروپایی تأکید کرد که برای حصول توافق، باید از خود جرأت نشان دهند.
اروپا بیش از ایران به دنبال توافق است
وی همچنین به شبکه خبری المیادین گفت: تروئیکای اروپایی و واشنگتن، از مسالمتآمیز بودن برنامه هستهای ایران اطلاع دارند. ایران در پی حصول توافقی است که از طریق آن، از حقوقمان حمایت کند.
مرندی با اشاره به اینکه آمریکاییها و اروپاییها قابل اعتماد نیستند، خاطر نشان کرد: مشخص است که تروئیکای اروپایی نمیخواهند تحقیقات سیاسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی بسته شود. رئیس آژانس هم در صف آمریکاییها و اروپاییها قرار دارد.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: یک مسئول اروپایی در جریان مذاکرات تأکید کرد که مطالبات ایران، به حق است، ولی آمریکاییها کار را به تأخیر میاندازند. ایران آماده امضای توافق است، ولی اروپاییها به خاطر نیاز به گاز، بیشتر به این توافق نیاز دارند.
وی با تأکید بر اینکه هر اندازه توافق به تأخیز بیافتد، با نزدیک شدن به فصل زمستان، مشکلات اروپا هم افزایش مییابد، خاطر نشان کرد: بایدن ضعیف است و با مشکلات داخلی و اقتصادی روبروست. آمریکاییها و اروپاییها باید مواضع خود را تغییر دهند.
او چندی پیش به العربی گفت: آمریکا باید به ایران اطمینان دهد که تاریخ گذشته خود را تکرار نخواهد کرد، زیرا این واشنگتن بود که با نقض تعهدات خود، برجام را پاره کرد. بایدن هم سیاست ترامپ را ادامه میدهد و ما اجازه نمیدهیم گذشته تکرار شود.»
مرندی افزود: «صحبت از پاسخ سازنده برای آنها به این معنی است که ما شرایط آنها را بپذیریم و برای ما به معنای توافق متعادل و قوی است.» او همچنین تأکید کرد که اگر دولت آمریکا صادق باشد، میتوان ظرف دو یا سه روز به توافق رسید.
جمهوری اسلامی ایران روز ۲۴ مرداد اعلام کرد پاسخ و ملاحظات خود در خصوص پیشنهادات اتحادیه اروپا را ارائه داده است. آمریکا نیز پاسخ خودش را به این متن داده است. جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پاسخ ایران و آمریکا، هر دو را «معقول» توصیف کرده است.
پس از آن در تاریخ دوم شهریور ماه «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه از دریافت پاسخ دولت آمریکا به نظرات جمهوری اسلامی ایران برای حل و فصل موضوعات باقیمانده در مذاکرات رفع تحریم از طریق هماهنگ کننده اروپایی گفتوگوها خبر داد و افزود: بررسی دقیق نظرات طرف آمریکایی آغاز شده و ایران پس از تکمیل بررسیها، نظرات خود در این رابطه را به هماهنگ کننده اعلام خواهد کرد.
تحلیلگران میگویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بیمیلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماههای گذشته بوده است.