به گزارش خبرداغ به نقل از جماران ،«راشل کیکی» که یک نظافتچی اتاق در هتل است موفق شد در دور دوم انتخابات پارلمانی فرانسه، از دایره هفتم منطقه «وال دی مارن» در فرانسه یک کرسی پارلمان را از آن خود کند.
اتحادیه مردمی اکولوژی و اجتماعی جدید اعلام کرد که راشل کیکی موفق شد از دایره هفتم وال دی مارن وارد پارلمان شود. کیکی توانست با کسب ۵۰.۳۰ درصد از آرا «روکسانا ماراسینیانو» وزیر ورزش سابق را شکست دهد. وزیر ورزش سابق توانست ۴۹.۷۰ درصد از آرا را به دست بیاورد.
راشل کیکی 48 ساله فرانسوی ساحل عاج تبار است و یکی از مهمترین مسائل تبلیغاتی اش این بود که وی یک نظافتچی است و پس از رهبری نبرد 22 ماهه به همراه همکارانش در هتل Ibis Batignolles برای دستیابی به دستمزد بالا و بهبود شرایط کار مشهور شد به طوری که توجه سازمان La France Insoumise را جلب کرد و باعث شد وی را به عنوان یکی از کاندیداهای احزاب چپگرایNupes انتخاب کنند.
این در حالی است که شمارش اولیه آرای دومین دور انتخابات پارلمانی فرانسه حاکی از آن است که ائتلاف طرفداران امانوئل ماکرون رئیس جمهوری فرانسه که «با هم» (Ensemble) نام دارد، اگرچه همچنان در کسب آرای شهروندان پیشتاز بوده اما نتوانسته «اکثریت مطلق» آراء را از آن خود کند.
دو رقیب اصلی آقای رئیس جمهور در این انتخابات، ائتلاف نیروهای چپ و سبزها تحت عنوان «اتحادیه جدید مردمی اکولوژیکی و اجتماعی» (NUPES) به رهبری ژان لوک ملانشون، همچنین حزب راست افراطی «اجتماع ملی» (RN) به رهبری مارین لوپن بودند.
برآوردهای اولیه حاکی از آن است که ائتلاف ماکرون بین ۲۱۵ تا ۲۵۰ کرسی را در اختیار خواهد داشت که بسیار دورتر از عدد ۲۸۹ کرسی اکثریت مطلق از مجموع ۵۷۷ کرسی خواهد بود. چپها و سبزهای عضو «اتحادیه جدید مردمی اکولوژیکی و اجتماعی» نیز با کسب ۱۵۰ تا ۲۰۳ کرسی در مجلس ملی فرانسه، به نیروی اصلی اپوزیسیون تبدیل میشوند.
به نقل از بی اف ام تی وی: در صورت تایید این نتایج، این پرسش مطرح خواهد شد که آیا ماکرون میتواند با کمتر از ۳۰۰ نمایندۀ همفکر در پارلمان، اصلاحاتی را که در جریان کارزار انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۲ وعدۀ آن را داده بود، عملی کند یا خیر؟ وعدههایی همچون کاهش مالیاتها، افزایش سن بازنشستگی و اصلاح برنامه رفاهی.
شمارش اولیه آراء این انتخابات همچنین حاکی از آن است که حزب امانوئل ماکرون و متحدانش، کوچکترین اکثریت را در تاریخ جمهوری پنجم فرانسه به دست آوردهاند؛ به این ترتیب متحدان آقای ماکرون چارهای ندارند جز آنکه برای عملی کردن لوایح خود، پیوسته به دنبال متحدانی در میان دیگر نمایندگان باشند.
دور دوم انتخابات در زمانی برگزار میشود که بسیاری از بخشهای فرانسه با موج بیسابقهای از گرما روبرو بود و گفته میشود که همین موضوع بر میزان مشارکت در این روز نیز تاثیر منفی گذاشته است.