کد خبر: ۹۰۴۳۰۸
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۹:۴۴
تعداد بازدید: ۳۷۶
رئیس دپارتمان داوری گفت: درباره صحنه‌های اتفاق افتاده در دیدار پرسپولیس مقابل صنعت نفت اظهارنظری نمی‌کنم ولی قطعاً پس از هر بازی نحوه قضاوت داوران را مورد بررسی دقیق قرار می دهیم.

قرار نیست فغانی سر تیم‌ها را ببُرد و از ایران برود!به گزارش خبرداغ به نقل از خبر ورزشی: رئیس دپارتمان داوری گفت: درباره صحنه‌های اتفاق افتاده در دیدار پرسپولیس مقابل صنعت نفت اظهارنظری نمی‌کنم ولی قطعاً پس از هر بازی نحوه قضاوت داوران را مورد بررسی دقیق قرار می دهیم.

در اواسط نیمه دوم دیدار تیم های پرسپولیس و صنعت نفت آبادان ضربه مهاجم پرسپولیس پس از برخورد به تیر افقی و ورود به دروازه به بیرون برگشت اما کمک داور دستور به ادامه بازی داد و در حالی که توپ از خط رد شده بود آن را نپذیرفت. رضا سخندان درباره اتفاقات حاشیه داوری در دیدار پرسپولیس و همچنین ساز و کار استفاده از سیستم VAR فوتبال کشورمان و البته حضور ناگهانی علیرضا فغانی در هفته پنجم لیگ برتر و حاشیه هایی که پس از بازی استقلال رخ داد حرف زد:

در ارتباط با صحنه شوت مهدی‌ عبدی و توپی که به نظر می رسید از خط رد شده چه صحبتی دارید؟

بنده به عنوان عضوی از جامعه داوری فدراسیون فوتبال حق اظهار نظر درباره صحنه‌های رخ داده در مسابقات را ندارم. البته ما هر هفته پس از پایان رقابت ها فیلم ها را می بینیم و نسبت به صحنه های اتفاق افتاده تصمیم‌گیری می‌کنیم، ولی درباره خانواده خودمان اظهارنظری نخواهیم کرد.

حالا که سیستم کمک داور ویدیویی در ایران راه اندازی نشده چرا برای کاهش اشتباهات داوری از داوران کنار دروازه استفاده نمی‌کنید؟

بحث برگزاری مسابقات با ۶ داور در دنیا منسوخ شده و دیگر استفاده نمی‌شود. زمانی هم که ما از حضور ۶ داور استفاده می‌کردیم به خاطر فشارهایی بود که روی کمیته داوران ایجاد می شد. ضمن اینکه انجام مسابقات با ۶ داور نیاز به آموزش دارد. ما باید سیستم VAR را بیاوریم که آن هم یک پروسه طولانی است و مراحل آموزش این روش بین یک تا دو سال به طول خواهد انجامید. خوشبختانه فدراسیون به این کار علاقه مند است و در حال حاضر مسئولان در حال تهیه زیرساخت‌های اجرای این سیستم در فوتبال هستند.

با توجه به اینکه اکثر داوران ایرانی بین المللی هستند واقعاً لازم است که آنها دو سال برای استفاده از سیستم VAR آموزش ببینند؟ یعنی این سیستم تا این اندازه پیچیده است؟

ما در حال حاضر تنها آقای فغانی را در سطح جهانی داریم که دارای لایسنس داوری هستند. البته آقای موعود بنیادی‌فر هم در حال سپری کردن دوره لایسنس هستند اما بقیه آنها فعلاً فقط در سطح آسیا هستند. سیستم VAR قرار بود در جام جهانی ۲۰۱۸ استفاده شود و ما دیدیم که با چه مشکلاتی مواجه شد. فیفا استارت این کار را از المپیک ۲۰۱۶ زد تا به اصطلاح مراحل آزمون و خطای این قضیه پشت سر گذاشته شود. این که داوران بیرونی بدانند چه جاهایی باید در امر قضاوت داور وسط دخالت کنند یا نکنند پروسه مهمی است.

نمی توانیم با قرار دادن یک مانیتور کوچک کنار دست داور چهارم، VAR موقت را به این شکل داشته باشیم؟

ما که قرار نیست از خودمان روش ابداع کنیم. قطعاً با اجرای چنین روشی فیفا به موضوع ورود می‌کند. حرف فیفا در ارتباط با استفاده از سیستم VAR کمک به داوران است در شرایطی که به جذابیت فوتبال لطمه ای وارد نشود. آنها به شدت مخالف کاهش سرعت بازی فوتبال هستند. برای مثال زمانی که آقای فغانی در جام جهانی داور وسط بود داوری که در بخش VAR به او کمک می‌کرد ایرماتوف بود. همیشه کسی را در VAR کنار دست داور وسط می گذارند که در سطح بین‌المللی و عالی باشد. در واقع هم داوران باید یکدیگر را قبول داشته باشند و هم اینکه فیفا تأکید دارد تصمیمات به سرعت اتفاق بیفتند. اگر قرار باشد داور بیرون برای هر موضوعی بازی را متوقف کند آن وقت ذات ورزش فوتبال لطمه می بیند و ممکن است پروسه آنقدر طولانی شود که یک فوتبال ۹۰ دقیقه ای سه ساعت طول بکشد. به همین خاطر برای جلوگیری از کاهش جذابیت فوتبال فیفا اجازه نمی دهد که کنار خط تلویزیون بگذارند و داور برای هر صحنه‌ای از زمین خارج شود و دوباره برگردد.

درباره زمان تجهیز فدراسیون فوتبال به سیستم VAR خبر خوشحال کننده ای برای اهالی فوتبال ندارید؟

بنده اطلاع دقیقی ندارم که خبر خوشحال کننده ای بدهم. اگر خبر جدیدی باشد از سوی روسای فدراسیون اعلام می‌شود. قطعاً داوران علاقه مند هستند تا چه بیشتر جلوی خطای انسانی گرفته شود. در همین صحنه بازی پرسپولیس با توجه به سرعت بالای توپ شاید کمک داور نتوانسته تشخیص بدهد که توپ از خط رد شده یا نه و قطعاً با بودن چنین تجهیزاتی شرایط قضاوت برای داوران هم راحت تر می شود. کسی نمی‌تواند منکر این موضوع شود که اشتباه در امر قضاوت آن هم در ورزشی با سرعت بالا مثل فوتبال وجود ندارد.

چرا هر از گاهی علیرضا فغانی یک مسابقه را در لیگ ایران سوت می‎ زند؟

قطعاً به عنوان یک ایرانی همه ما قبول داریم که علیرضا فغانی در بالاترین سطح داوری بین المللی قرار دارد. او در لیگ استرالیا سوت می زند اما چون در قطر مشغول قضاوت بود و برای تعطیلات به تهران آمده بود، چند روزی فرصت داشت و ما از ایشان تقاضا کردیم تا یک بازی را در ایران قضاوت کند که البته خودشان علاقه‌ای به قضاوت نداشتند و ما از ایشان خواستیم. دلیل دیگر درخواست ما این است که آقای فغانی می‌تواند برای همه داوران فوتبال یک الگو باشد.

این موضوع از سوی طرفداران تیم استقلال به شدت مورد انتقاد قرار گرفته که چرا باید این داور برای آنها سوت می زده؟

هواداران تیم استقلال و یا دیگر اهالی فوتبال باید به این موضوع به دید مثبت نگاه کنند نه اینکه فغانی آمده بود تا سر تیم ما را ببرد و برود. ممکن است در بازی که آقای فغانی قضاوت می‌کند چند حرکت ببینیم که مثل کلاس درس برای داوران جوان تر باشد. هواداران استقلال برداشت درستی از این موضوع نداشتند. هجمه ای هم که علیه ایشان درباره خطای دست اتفاق افتاد مشخص شد که اصلاً هندی رخ نداده بود و تصمیماتشان در طول بازی کاملاً درست بود. ولی متاسفانه در فوتبال ایران همواره حاشیه بیشتر از متن آن است. باز هم می‌گویم که این باعث افتخار ماست که هرازگاهی می توانیم از حضور آقای فغانی در مسابقات مان بهره مند شویم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: