کد خبر: ۸۹۱۸۷۶
تاریخ انتشار: ۱۵ تير ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۱
تعداد بازدید: ۴۶۲
با حضور وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی
نخستین بانک سفال و ابزار سنگی با حضور دکتر علی‌اصغر مونسان، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و تنی چند از مسئولان در دفتر پایگاه منظر فرهنگی تاریخی هورامان افتتاح شد.

نخستین بانک سفال و ابزار سنگی کردستان در سنندج افتتاح شدبه‌گزارش خبرداغ به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کردستان، پویا طالب‌نیا مدیر پایگاه منظر فرهنگی‌تاریخی هورامان روز سه‌شنبه ۱۵ تیرماه ۱۴۰۰ در مراسم افتتاح اولین بانک سفال و ابزارسنگی کردستان اظهار گفت: «این مجموعه پس از بررسی و شناسایی ۵۰۰ محوطه باستانی در منطقه هورامان به دست آمده است. در فاز نخست این بانک سفال به صورت فیزیکی ۱۵۰۰ قطعه سفال و ابزار سنگی باستانی جمع‌آوری شده است.» 

او با بیان اینکه این مجموعه در سطح کشور بی‌نظیر است، اضافه کرد: «در فازهای بعدی با تکمیل مطالعات سفال‌ها و ابزارها و راه‌اندازی سامانه متمرکز، مجموعه‌ای کامل در اختیار خواهیم داشت.» 

مدیر پایگاه منظرفرهنگی هورامان با تاکید بر اهمیت این بانک گفت: «بررسی‌های باستان‌شناسان در منطقه هورامان به دلیل ارائه اطلاعات دسته اول از محوطه‌باستانی این منطقه از اهمیت خاصی برخوردار بوده و سفال‌های موجود از نظر گاه‌نگاری متعلق به دوران نوسنگی تا دوران اسلامی و ابزارهای سنگی نیز از دوران پارینه سنگی میانی تا عصر مفرغ هستند.» 

طالب‌نیا از آمادگی کامل برای حضور پژوهشگران و فعالان حوزه باستان‌شناسی در این بانک خبر داد و گفت: «با توجه به اهمیت مطالعات و مجموعه به دست آمده، قطعا این مجموعه مورد استقبال علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.»

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: