به گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا،محمد سالاری رئیس شورای مرکزی حزب همبستگی ایران اسلامی با تاکید بر اهمیت انتخابات آینده گفت: انتخابات در ایران همیشه در مرکز توجه جامعه جهانی قرار داشته اما به نظر میرسد این بار به دلیل چگونگی مواجهه دولت آینده با موضوع توافق هستهای و همچنین احتمال قهر مردم با صندوقهای رای به دلیل مشکلات شدید اقتصادی، جامعه بینالملل نگاه ویژهای نه تنها به نتیجه انتخابات بلکه به فرآیند برگزاری آن خواهد داشت.
سالاری تداوم مشارکت حداقلی مردم را پس از مجلس یازدهم پاشنه آشیل انتخابات در ایران دانست و افزود: در چهار دهه گذشته بزرگترین افتخار نظام جمهوری اسلامی و اصلیترین مولفه قدرت آن در حوزههای داخلی و خارجی، حضور گسترده مردم در عرصههای مختلف به ویژه در انتخابات بوده است که متاسفانه به دلایل مختلفی از سال ۹۸ این مهم با چالش جدی مواجه شده است که باید برای آن چاره اندیشی کرد.
عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات ادامه داد: مشکلات شدید اقتصادی، بیتوجهی به مطالبات عمومی، افزایش فساد و ویژهخواری، شکاف میان مسئولان و مردم، گسترش وجوه مختلف بیعدالتی و موارد اینچنینی از مهمترین عواملی است که موجب افزایش بیاعتمادی و سرخوردگی اجتماعی شده و تحقق مشارکت حداکثری را با مشکل مواجه کرده است.
وی تضعیف نهادهای انتخابی را یکی دیگر از مهمترین دلایل رویگردانی مردم از حضور در انتخابات دانست و اظهار داشت: جامعه در صورتی به حضور در پای صندوقهای رای اقبال نشان میدهد که باور داشته باشد تغییرات و اصلاحات مورد نظرش پس از انتخابات و از طریق نهادهای انتخابی محقق میشود، در غیراینصورت نقش خود در اداره کشور را صوری دانسته و طبیعتا از مشارکت رویگردان خواهد شد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به برخی اظهارات کاندیداهای ریاست جمهوری در روز ثبت نام افزود: مهمترین نکته گام اول فرآیند انتخابات، اظهار نارضایتی همه نامزدهای مطرح، از شرایط نامطلوب کنونی بود که این مطلب تکرار و تایید خواسته اصلاحطلبان از زبان اصولگرایان بود مبنی بر نیاز کشور به تغییر و اصلاح رویکردهایی که وضعیت کنونی را ایجاد کرده است.
سالاری ادامه داد: موضوع اصلی این است که گرفتن انگشت اتهام توسط مسببین وضع موجود به سمت یکدیگر نه منصفانه و اخلاقی است و نه مردم انتقاد مسئولانی که سالهاست در مناصب مختلف حضور داشتهاند از یکدیگر را باور میکنند.
وی افزود: شایسته است که نامزدها به جای تکرار برخی رویههای غیراخلاقی گذشته مبتنی بر تخریب و متهم کردن رقیب انتخاباتی، به ارائه برنامه ها و معرفی تیم کارشناسی خود برای حل مشکلات کشور بپردازند و از رفتارهای عوامگرایانه و سوءاستفاده از مشکلات معیشتی مردم بپرهیزند.
سالاری با تاکید بر این نکته که باید از همین ابتدا فضای انتخابات را با اخلاق، قانون و عدالت همراه کرد، گفت: بدون عدالت انتخاباتی و رعایت اخلاق سیاسی، دولت آینده با هر گرایشی که شکل بگیرد، با مشکل مواجه خواهد شد؛ چراکه هم پشتوانه مردمی را از دست میدهد و هم بخشی از حاکمیت و نیروهای سیاسی و نخبگان موثر اجتماعی را برای چهار سال آینده در مقابل خود و نه همراه خود خواهد دید.
وی در پایان یادآور شد: در صورتی که لیست نهایی کاندیداهای انتخابات ریاستجمهوری و شوراهای شهر و روستا شامل نمایندگان واقعی سلایق مختلف اجتماعی باشد و در فرآیند برگزاری انتخابات و ایام تبلیغات نیز عدالت و اخلاق رعایت شود و همه جریانات فکری امکان بهرهمندی از امکانات رسانهای به خصوص رسانه ملی را داشته باشند میتوان امیدوار بود که حضور مردم در پای صندوقهای رای بیش از انتخابات اسفند ۹۸ باشد و مشارکت قابل قبولی شکل بگیرد.