به گزارش خبرداغ به نقل از فارس: «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین اتریش گفت درباره چشم انداز احیای توافق هستهای ایران خوشبین بوده اما تاکید کرد که این موضوع برداشت شخصی وی است.
دور اول نشست کمیسیون مشترک برجام که بعدازظهر امروز (سهشنبه) با حضور هیأتهای ایران و گروه ۱+۴ و نماینده اتحادیه اروپا در گرندهتل شهر وین برگزار شد.
در این جلسه حاضران تصمیم به تسریع روند گفتوگوها گرفته و توافق شد فعالیت گروههای کارشناسی در دو حوزه لغو تحریمها و هستهای به صورت فشرده و سریع ادامه یابد.
همچنین تصمیم گرفته شد که گروه کارشناسی سوم با عنوان «گروه کارشناسی ترتیبات اجرایی» با هدف گفتوگو در خصوص ترتیبات عملی مورد نیاز برای اجرایی شدن لغو تحریمها و سپس بازگشت آمریکا به برجام تشکیل شود.
اولیانوف در ادامه سخنانش افزود: «طرفهای برجام حل یکی از مهمترین موانع برای دستیابی به توافق را مدیریت کردند. آنها ایده «برجام پلاس» را کنار گذاشتند».
نماینده روسیه در وین در ادامه گفت: «طرح برجام پلاس نخستین بار توسط آمریکا مطرح شد و هدف آن محدود کردن برنامه موشکی ایران و انتقال موشک به گروههای نظیر حماس بوده که این طرح غیرواقعی و غیر مفید بوده است».
وی اضافه کرد: «همانطور که یک ضربالمثل آمریکایی وجود دارد آنها تلاش دارند تا سه پرنده را فقط با یک سنگ بزنند اما پس از همه محدودیتها، برنامه هستهای ایران بسیار متفاوت از توسعه موشکی و موضوعات امنیت منطقهای است».
«میخائیل اولیانوف» که نماینده روسیه در نشست کمیسیون برجام در وین اتریش است در ادامه سخنانش گفت: «مسکو قصد دارد تا تحت هر شرایطی مانع از دستیابی ایران به بمب هستهای شود».
نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین اتریش اضافه کرد: «بسیار مطلوب خواهد بود که پایان مذاکرات درباره احیای توافق پیش از 21 مه (31 اردیبهشت) باشد».
این دیپلمات روس گفت که شرکای اروپایی روسیه در برنامه جامع اقدام مشترک نیز با این ارزیابی (ضرورت دستیابی به توافق پیش از 21 مه) موافق هستند.
وی یکی دیگر از دلایل ضروت دستیابی به توافق پیش از تاریخ مذکور، در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری ایران یاد کرد.
اولیانوف به توافق اولیه ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی اشاره کرد که بر اساس این توافق، سطح بازرسیهای بازرسی قابل قبول برای آژانس تا 22 ماه مه (1 خرداد) به پایان خواهد رسید.
این دیپلمات روس گفت که گفتوگوهای وین میتواند بدون تماس مستقیم میان ایران و آمریکا نیز با موفقیت همراه باشد.
وی اضافه کرد: «من معتقدم این امکان پذیر است. پس از آنکه برنامه جامع اقدام مشترک احیا شد و آمریکا به توافق بازگشت، گروهها به صورت اتوماتیک گفتوگوهای مستقیم با یکدیگر را آغاز خواهند کرد. از آن زمان دیدارهای منظمی میان کشورهای امضا کننده این توافق برگزار خواهد شد».
گفتوگوهای کنونی برای احیای برجام در وین اتریش در حالی برگزار میشود که ایران تاکید کرده است که به هیچ وجه چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیرمستقیم با آمریکا مذاکره نخواهد کرد.