کد خبر: ۸۸۳۲۸۷
تاریخ انتشار: ۲۲ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۳:۵۵
تعداد بازدید: ۲۶۷
معاون اول رییس‌جمهور تأکید کرد؛
معاون اول رییس جمهور تأکید کرد: اولویت جمهوری اسلامی ایران در گسترش مناسبات پس از پایان تحریم‌ها توسعه روابط با کشور‌هایی که در شرایط تحریم و دشواری با دولت ایران همکاری کرده اند. ​

آزادسازی منابع مالی ایران در کره نیازمند اراده سیاسی است/ توقیف کشتی کره جنوبی صرفاً به دلایل فنی و زیست محیطی انجام شدبه گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا، اسحاق جهانگیری بعداز ظهر امروز(یکشنبه) در نشست مشترک با نخست وزیر کره جنوبی، با اشاره به اهمیت توسعه روابط با کشورهای آسیایی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران؛ اظهار امیدواری کرد: سفر نخست وزیر کره جنوبی منجر به رفع موانع توسعه همکاری های فیمابین شود در بخش های مختلف شود.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه کره جنوبی در دو دهه گذشته به یکی از ده شریک عمده تجاری ایران مبدل شده بود، اظهار داشت: در سال ۲۰۱۲ حجم مبادلات دو کشور در حدود ۱۷ میلیارد دلار بود اما در دو و نیم سال گذشته با توجه به سیاست های این کشور ، ضربه فراوانی به جایگاه اقتصادی و سیاسی کره جنوبی در مناسبات فیمابین وارد شد که امیدوارم پس از این سفر بتوانیم به شکل عملی و اجرایی شاهد بازسازی این مناسبات باشیم.

 جهانگیری با اشاره به موضوع آزادسازی منابع مالی ایران در کره جنوب، تصریح کرد: این اتفاق نیازمند اراده سیاسی است که باید در مسئولان این کشور شکل بگیرد. در عین حال ایران از حقوق خود بر پیگیری خسارات ناشی از تأخیر در پرداخت پول های بلوکه شده پافشاری می کند.

معاون اول رییس جمهور با ابراز تأسف از عمل نکردن شرکت های کره ای به تعهدات خود در قبال شرکت های ایرانی و نیز عدم تحقق انتقال یک میلیارد دلار از منابع مالی ایران به بانک های سوئیس برای خرید واکسن کرونا با وجود قول مقامات کره جنوبی، گفت: در سال ۲۰۱۶ و هنگام سفر رییس جمهور وقت کره جنوبی به ایران موافقتنامه های دوجانبه بسیاری میان مقامات دو کشور امضا شد که متأسفانه با پیروی سئول از تحریم های آمریکا همه آن اسناد بی نتیجه مانده است.

جهانگیری سپس آزادسازی کشتی توقیف شده کره ای به دلیل ایجاد آلودگی های زیست محیطی در خلیج فارس را یادآور شد و گفت: همانطور که بارها عنوان شده است توقیف این کشتی صرفاً به دلایل فنی انجام شد. ایران بزرگترین کشور ساحل خلیج فارس و دریای عمان است و نمی تواند نسبت به تخلفات دریایی به ویژه تخریب محیط زیست بی تفاوت باشد.

معاون اول رییس جمهور گفت: ایران معتقد است امنیت خلیج فارس صرفاً باید با همکاری کشورهای حاشیه آن تأمین شود.

جهانگیری همچنین از موضع کره جنوبی در محکومیت ترور شهید فخری زاده قدردانی کرد و گفت: ما معتقد هستیم می توانیم در عرصه های بین المللی نظیر حقوق بشر و آژانس بین المللی انرژی هسته ای همکاری های بیشتری داشته باشیم.

معاون اول رییس جمهور در عین حال ایران از موضع مقامات کره جنوبی در چهل و ششمین اجلاس حقوق بشر در ژنو علیه ایران انتقاد کرد و گفت: چنین قطعنامه هایی دارای ماهیت سیاسی است وانتظار داشتیم مقامات سئول از آن حمایت نمی کردند.قطعا این قطعنامه با اهداف سیاسی تهیه شده است و بازتاب دهنده موضوع حقوق بشر در ایران نیست.

جهانگیری با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران با هر ابتکاری برای توسعه روابط دوجانبه موافق است، گفت: کره جنوبی باید برای توسعه مناسبات حسن نیت واقعی از خود نشان دهد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: