کد خبر: ۸۸۱۸۵۲
تاریخ انتشار: ۰۵ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۱
تعداد بازدید: ۳۶۸
گزارش الجزیره از واکنش آمریکا به طرح عربستان درمورد یمن؛
به گفته عبدالله الشایجی، استاد علوم سیاسی دانشگاه کویت، سازش دولت جدید آمریکا با حوثی ها، آنها را به سمت افزایش حملاتشان علیه عربستان سعودی و مخالفت با اقدام اخیر سعودی سوق داد.

آیا برجام و پرونده یمن ناخواسته به یکدیگر گره خورده اند؟به گفته دکتر عبدالله الشایجی، استاد علوم سیاسی دانشگاه کویت، سازش دولت جدید آمریکا با حوثی ها، آنها را به سمت افزایش حملاتشان علیه عربستان سعودی و مخالفت با اقدام اخیر سعودی سوق داد.

به گزارش خبرداغ به نقل از انتخاب، در ادامه این مطلب آمده است: الشایجی واکنش آمریکا به اقدام عربستان برای پایان دادن به جنگ یمن را کمتر از انتظار توصیف کرد، چرا که آمریکا هیچ بیانیه ای مبنی بر استقبال از این اقدام صادر نکرد. این در حالی است که سعودیها امتیازهای بی سابقه ای ارائه داده اند که می تواند به بحران یمن پایان دهد، یعنی آنچه که دولت بایدن در رأس اولویتهای خود قرار داده است.

به گفته این استاد دانشگاه کویت، ایران به دنبال آن است تا از بحران یمن بعنوان برگ برنده ای برای مذاکره با ایالات متحده استفاده کند، به نحوی که واشنگتن بخاطر بحران یمن مجبور به پذیرش بازگشت به توافق هسته ای سال 2015 و رفع تمام تحریمها، پیش از شروع مذاکرات شود.

الشایجی تاکید کرد که آسان گیری دولت بایدن در قبال حوثی ها، که با خروج نام آنها از لیست گروه های تروریستی، تعیین نماینده ویژه بحران یمن و توقف صادرات سلاح به عربستان همراه بود، به معنای چراغ سبزی برای افزایش حملات در عمق عربستان سعودی است و همین مساله می تواند تجاوز بیشتر به عربستان را تفسیر کند.

اما محمد الشرقاوی، استاد درگیریهای بین المللی در واشنگتن، از اهمیت عدم صدور بیانیه ای از کاخ سفید در خصوص استقبال از اقدام سعودیها، کاسته و تاکید کرد که استقبال سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده، نشان دهنده موضع این دولت است و همین نکته مثبتی است. علاوه بر اینکه پیش بینی می شود در ادامه بیانیه ویژه ای هم در این باره منتشر شود، تا نشانگر حمایت آمریکا از پایان دادن به بحران یمن باشد.

به گفته الشرقاوی، اگر تهران بخواهد کارت های درگیری خود با ایالات متحده در خصوص دو بحران یمن و پرونده هسته ای را با یکدیگر درآمیزد، خود را در جایگاهی مخالف با حوثی ها می یابد و این مساله به نفع آن نیست.

در این میان، الشایجی این سناریو را بعید دانسته و تاکید کرد حوثی ها از زیر سایه ایران خارج نمی شوند و همچنان به دستورهای آن عمل می کنند و هیچ مخالفتی با استفاده تهران از بحران یمن در راستای امتیاز گیری از آمریکا ندارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
Ali
Turkey
۲۲:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۱/۰۷
0
0
بیشتر نفت چین تامین از خلیج فارسی, بیشتر چین را دوست دارد و پشتیبانی از ایران ..برای این میلیون ها بشکه نفت باید به چین عرضه شود ...ارائه یک متحد قوی برای ایران ..
این مهم است که ناوهای هواپیمابر چینی و زیردریایی آمده به انجام مانورهای در خلیج ایران
Ali
Singapore
۲۰:۰۹ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۴
0
0
این مهم است که به همکاری با هوش چینی به اخراج گروه انگلیسی از عراق .
و بازدید ویژه از وزارت امور خارجه ایران ..برای هوش چینی به پایان می رسد به این نتیجه توافقنامه همکاری برای حذف جوامع انگلیسی از عراق .
از طریق تکنولوژی پیشرفته چینی ... و راندمان بالا از هوش چینی.
Hasan
Singapore
۰۳:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۵
0
0
همان توافق چین با ایران .توافق ایران با آفریقای جنوبی.که گاوهای آفریقایی را به ایران می آورد و اقتصاد و سلامت را تقویت می کند
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: