کد خبر: ۸۸۱۰۹۶
تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۸
تعداد بازدید: ۳۰۳
وبگاه خبری آمریکایی به نقل از چند مقام ارشد وزارت خارجه این کشور گزارش داد دولت بایدن معتقد است هر اقدام اساسی از سوی واشنگتن در ارتباط با تحریم‌های ایران باید بخشی از روندی باشد که در آن دو طرف اقدام می‌کنند.

بایدن دنبال مذاکره با ایران؛ حتی غیرمستقیم!به گزارش خبرداغ به نقل از فارس ، وبگاه خبری آمریکایی به نقل از چند مقام ارشد وزارت خارجه این کشور گزارش داد دولت بایدن معتقد است هر اقدام اساسی از سوی واشنگتن در ارتباط با تحریم‌های ایران باید بخشی از روندی باشد که در آن دو طرف اقدام می‌کنند.

وبگاه خبری آمریکایی «آکسیوس» به نقل از مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا گزارش داد دولت بایدن در صورتی که گفت‌وگوها میان طرف‌ها برقرار شود و فقط به عنوان بخشی از یک روند متقابل، آمادگی دارد برخی کاهش تحریم‌ها را برای ایران در نظر بگیرد.

بر اساس این گزارش، دولت بایدن همچنان به دنبال یافتن راهی برای آغاز مذاکره با ایران حتی به صورت غیرمستقیم است.

این در حالی است که ایران اخیراً نشست غیررسمی برجامی با حضور آمریکا به عنوان میهمان را رد و اعلام کرد در صورت لغو همه تحریم‌ها از سوی آمریکا، ایران هم به تعهدات کامل خود ذیل برجام بازمی‌گردد.

یکی از این مقام‌های ارشد دولت آمریکا گفت: اقدامات احتمالی آمریکا در ارتباط با تحریم‌ها می‌تواند روی میز باشد اما ما باید با ایران وارد گفت‌وگو شویم، چه به صورت مستقیم و چه غیرمستقیم.

وی افزود: رئیس‌جمهور (بایدن) در خصوص لغو تحریم‌ها اقدامات یکجانبه انجام نخواهد داد. هر اقدام اساسی از سوی آمریکا باید بخشی از روندی باشد که در آن دو طرف اقدام می‌کنند.

به نوشته آکسیوس، «رابرت مالی» نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران در مصاحبه با این رسانه گفته که آمریکا برای ایران روشن کرده است آماده مشارکت در روند دیپلماتیک جدی برای دستیابی به بازگشت متقابل به تعهدات برجامی است.

طبق این گزارش، مالی اظهار داشت: دیدگاه ما این است که مذاکرات مستقیم موثرتر است و کمتر احتمال سوءتفاهم در آن وجود دارد، اما برای ما محتوا مهمتر از قالب است.

به نوشته این وبگاه آمریکایی، یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گفت که دولت بایدن از موضع سخت ایران غافلگیر نشده است.

وی افزود: مقامات دولت ترامپ چند بار درخواست کردند با همتایان ایرانی خود دیدار کنند اما ایران این مسئله را روشن کرد که تا زمانی که آمریکا تحریم‌ها را کاهش ندهد، ملاقاتی در کار نخواهد بود. آن‌ها همچنان بر همان موضع هستند.

این مقام آمریکایی ناشناس در ادامه مدعی شد: موضع دولت بایدن در خصوص تحریم‌ها و این واقعیت که بایدن با عجله به توافق بازنگشته، ایرانی‌ها را متعجب و ناامید کرد. با این حال، موضع آمریکا همین باقی می‌ماند که آمادگی دارد در صورت تعهد کامل ایران به توافق، آن هم اقدام متقابل انجام دهد.

وی در ادامه مدعی شد: و ما آماده مشارکت در دیپلماسی معنادار برای رسیدن به این نقطه هستیم.

به گزارش آکسیوس تیم ایران وزارت خارجه آمریکا به آرامی در حال شکل‌گیری است و مالی، «ریچارد نفیو» کارشناس تسلیحات اتمی و تحریم را به عنوان معاون خود برگزیده است. او عضو تیم مذاکرات آمریکا که به توافق سال ۲۰۱۵ منتهی شد، بوده است. یکی دیگر از اعضای تیم ایرانِ دولت بایدن، «جارت بلانک» است که اجرای توافق هسته‌ای را تحت دولت اوباما هدایت کرد. انتظار می‌رود این تیم گسترده‌تر هم بشود.

در ادامه این مطلب آمده که مالی به آکسیوس گفته که طیف وسیعی از دیدگاه‌ها درباره راهِ پیش‌رو، از مباحث داخلی در دولت آمریکا در خصوص ایران است.

بر اساس این گزارش، زمانی که مذاکرات با ایران از سر گرفته شود، مقامات وزارت خارجه آمریکا معتقدند یکی از موانع، اختلاف تفسیر بین ایران و آمریکا از بازگشت به تعهدات کامل ذیل توافق و این که هر طرفی چه کاری باید انجام دهد، است.

وی گفت: (این مسائل) باید مورد مذاکره قرار بگیرند. به همین خاطر انتظار مذاکراتی سخت را داریم، حتی در صورتی که هر دو طرف بر سر هدف و نقشه راه برای رسیدن به آن هدف توافق داشته باشیم.

جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده است که اقدامات تهران در کاهش تعهدات برجامی خود در چارچوب بند ۳۶ این توافق و در پاسخ به نقض عهد و خلف وعده‌های مکرر واشنگتن و متحدان اروپایی آمریکا صورت گرفته است. ایران همچنین تصریح کرده است که دولت جو بایدن باید ضمن کنار گذاشتن مواضع غیرقانونی آمریکا در خروج از برجام و تداوم پیگیری سیاست فشار حداکثری، تحریم‌های ظالمانه علیه ایران را لغو کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: