کد خبر: ۸۷۹۶۷۷
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۳
تعداد بازدید: ۱۸۴
رئیس جمهور گفت: امام علی به دلیل وحدت امت اسلامی و از هم نپاشیدن نظام اسلامی ۲۵ سال صبر کرد و زمانی که عبادت، عدالت، اخلاق، شهامت، شجاعت، صبر و ایستادگی و تحمل کنار هم قرار می‌گیرد، زیبا می‌شود.

امام علی برای وحدت امت اسلامی و از هم نپاشیدن نظام اسلامی ۲۵ سال صبر کرد/ امیرالمومنین برای مخالفان خود نیز حق آزادی قائل بود/ هیچ قوه‌ای نمی‌تواند برای قوه دیگر تعیین تکلیف کند/ مقام معظم رهبری چند بار توصیه کنند که ادب اسلامی را رعایت کنید؟به گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا، حسن روحانی در جلسه هیأت دولت ضمن تبریک میلاد حضرت علی (ع)، اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های مهم امیرالمومنین «جمع اضداد» است یعنی رحم و اطوفت امیرالمومنین و دستگیری مستمندان، بیچارگان و ایتام با دلاوری‌های میدان جنگ آنچنان مبارزه می‌کرد که وقتی در برابر کودک یتیم روی خاک قرار می‌گرفت و کودک را در آغوش می‌گرفت در ذهن عادی جمع اضداد می‌شود.

رئیس دولت افزود: این حجم از اطوفت و مهربانی با شجاعت مثال زدنی است؛  همچنین عدالت و دقت امیرالمومنین در اموال مردم در بیت‌المال و از طرف دیگر آزادی که امیرالمومنین به همه  حتی مخالفان خود می‌داد، را باید مدنظر داشته باشیم.

وی بیان کرد: حضرت علی در مسجد نماز می‌خواند و عده‌ای با خواندن قرآن نماز او را قطع می‌کردند و به او که خلیفه مسلمانان بود، فحاشی‌ها می‌کردند. مخالفان علم امیرالمومنین را نمی‌توانستد تحمل کنند.

روحانی ادامه داد: امام علی به دلیل وحدت امت اسلامی و از هم نپاشیدن نظام اسلامی ۲۵ سال صبر کرد؛ زمانی که عبادت، عدالت، اخلاق، شهامت، شجاعت، صبر و ایستادگی و تحمل کنار هم قرار می‌گیرد، زیبا می‌شود.

وی گفت: وقتی قرآن می‌خواهد از پیامبر تمجید کند، به اخلاق نیکو و ادب ایشان اشاره می‌کند. امام علی باید الگوی ما باشد که برای وحدت جامعه، حفظ نظام اسلامی و منافع مردم صبر، تحمل و بردباری داشت. کمتر مظلومی مانند مولای متقیان در تاریخ است و حتی از مظلوم‌ترین شخصیت‌های تاریخ بشریت است.

وی افزود: حضرت علی باید الگو، نمونه و راهنمای ما باشد. باید حرکات ما مانند ایشان باشد در غیر این صورت اگر رفتار و اعمال ما متفاوت باشد که درست نیست. او امام متقین و مومنین است نه امام هر فرد؛ همه تلاش ما باید این باشد که حضرت علی در مقام عمل مقتدای ما باشد و پای ما در جای پای او باشد.

رییس دولت دوازدهم به روز پدر اشاره کرد و گفت: هرچند با توجه به شرایط کرونایی، ترجیح آن است که کنار هم آمدن و جمع شدن‌ها نباشد و رسم ادب این است که همجواری فیزیکی نباشیم. پدران عزیز ما مخصوصاً عزیزانی که جان خود را در این یکسال از دست دادند را تکریم می‌کنیم و در برابر همه پدران تعظیم می‌کنیم.

رئیس جمهور گفت: در این ایام به اعتقاد من ما یک مساله بسیار مهمی پیش رو داریم که همه باید توجه کنیم و شخص من به عنوان رئیس جمهور بار بسیار سنگینی احساس می‌کنم. اصل ۱۱۳ بر دوش من سنگینی می‌کند و واقعا میخواهد استخوان ها را بشکند چرا که قانون اساسی رئیس‌جمهور کشور را مسئول اجرای قانون اساسی می داند؛ یعنی هرجای قانون اساسی صدمه ببیند رئیس جمهور باید فریاد بزند. اصل ۱۱۳ کاملا روشن است و احتیاج به تقسیر ندارد؛ رئیس جمهور مسئول اجرای قانون اساسی است که البته از نظارت بالاتر است. چطور در جامعه ببینیم مهمترین اصل قانون اساسی نسبت به قوای سه گانه یعنی اصل ۵۷ که استقلال قوا را مطرح می‌کند با اخلال مواجه می‌شود. هیچ قوه‌ای نمی‌تواند برای قوه دیگر تعیین تکلیف کند و قوای سه گانه از هم استقلال دارند.

وی ادامه داد: در پایان اصل ۵۷ می‌گوید قوا مستقل از یکدیگر هستند؛ قوه مجریه استقلال دارد و اجرا با ما است. قانون در اصل ۶۰ تصریح می‌کند جز در مواردی که بر عهده مقام معظم رهبری است، باقی به عهده رئیس جمهور است. ما نباید این قانون اساسی را به تعطیلی بکشانیم و بگذاریم تخریب شود. حالا اینکه به فردی به نام حسن روحانی توهین می‌کنند مشکلی نیست اما کسی حق ندارد عنوان ریاست جمهوری را تخریب کند مخصوصا اینکه به انتخابات ریاست جمهوی نزدیک می‌شویم. اینطور می‌خواهید مشارکت را افزایش دهید؟ اینطور که رئیس‌جمهوری را انتخاب کنند که از فردا روزش سیبل فحاشی بشود؟

 وی افزود: من می‌ترسم دستی پشت پرده باشد که بخواهد مردم را از انتخاب مایوس کند. بگوید اراده دست ماست نه دست شما. نگذارید چنین فکری توسعه پیدا کند. ما باید خیلی در این شرایط حواسمان جمع باشد. مثل اینکه یادمان رفته که در شرایط جنگ هستیم و تروریسم اقتصادی ادامه دارد و در این شرایط سخت کرونایی تحریم و کرونا از دوطرف برای ما مشکلات درست کرده و توصیه های رهبری را فراموش می‌کنیم. مقام معظم رهبری چند بار توصیه کنند که ادب اسلامی را رعایت کنید. یعنی هر دفعه و هربار ایشان باید این مساله را مطرح کنند؟ نگذاریم مردم ما مایوس شوند.

روحانی گفت:  اداره کشور پیچیدگی‌های فراوانی دارد. اجرای امور کار ساده ای نیست؛ با هیجان و شعار و فریاد نمی شود کشور را رعایت کرد. امروز از هرچیزی مهم‌تر وحدت و اتحاد بین قوا است؛ ما نباید روبروی هم قرار بگیریم و نباید مچ‌گیری کنیم. وحدت ما دشمن را شکست می‌دهد والا نوشتن چیزی روی کاغذ دشمن را شکست نمی‌دهد. نگذاریم مردم مایوس شوند. مگر ما حق داریم با تریبونی که در اختیار داریم با اعصاب مردم بازی کنیم.

وی افزود: یکی از مسائل مهم ما صلح آمیز بودن مساله هسته‌ای ما است؛ پس اگر کاری کردیم که صلح آمیز بودن برنامه ما زیر سوال رفت یعنی راه اشتباه رفتیم. همه دعوای ما در این سال‌ها اتهام عدم صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ما است. با همین اتهام علیه ما قطعنامه صادر کردند و ما را تا مرز جنگ بردند. وظیفه شرعی و اخلاقی و فتوای رهبر ما می‌گوید فعالیت باید صلح آمیز باشد.

وی ادامه داد: ما که می‌خواهیم صلح آمیز عمل کنیم پس چرا باید علامت غیر صلح‌آمیز به دنیا بدهیم؟ ما گفتیم فعالیت ما صلح آمیز است اما دشمن می‌گوید مشکوک است. اینجا نقش نهادهای بین المللی بسیار تاثیرگذار است. آژانس برای این ساخته شده که بگوید فعالیت کدام کشور صلح آمیز است و کدام کشور صلح آمیز نیست. اگر آژانس بگوید فعالیت این کشور صلح‌آمیز است بهانه از دست دشمن گرفته می شود. ما پرونده پی ام دی را بستیم.

رئیس‌جمهور گفت: درست است که امروز سخن گفتن از برجام سخت شده اما ما محکم در برجام هستیم؛ ممکن است تعهدات خود را بنا به دلایلی کاهش داشته باشیم ولی اصل برجام را قبول داریم و از برجام حفاظت می‌کنیم. ما بودیم که آن را حفظ کردیم. اگر ما صبر و تحمل در سه سال جنگ اقتصادی نمی‌کردیم، برجامی باقی نمی‌ماند.  برجام به خاطر صبر و مقاومت ملت ایران زنده است.

وی ادامه داد: آمریکا که از برجام خارج شده و اروپا از ترس به خانه خود رفته بود؛ ما هم می‌توانستیم از آن خارج شویم ولی آن را حفظ کردیم. برای به کرسی نشاندن حرف‌مان و اینکه از صندلی اتهام پایین نشسته و در صندلی مدعی قرار بگیریم باید با آژانس همکاری کنیم. اگر راه همکاری با آژانس تخریب شود، راه و مسیر دیگری باقی نمی‌ماند. آژانس در برابر ترامپ ایستادگی کرد. آنها از نیویورک به وین رفتند ولی موفق نشدند. مدیرکل وقت آژانس را به نیویورک بردند ولی ۱۵ بار گزارش داده شد که ایران به تعهداتش پایبند بوده است. یکی از جاهایی که ترامپ شکست خورد، شکست از آژانس بود.

وی افزود: ترامپ یک سال در برجام بود ولی می‌خواست از طریق آژانس برجام شکست بخورد. آمریکا و برخی دیگران می‌خواستند ایران را محکوم کنند که ایران همکاری نمی‌کند ولی آژانس اعلام کرد که ایران همکاری می‌کند. سه کشور اروپایی که البته خیلی بدهکار به ما هستند می‌خواستند حربه‌ای به دست بیاورند که علیه ایران استفاده کنند. این حربه از آنها گرفته شده است.

روحانی با بیان این که روابط با سازمان ملل برای ما اهمیت دارد، اظهار داشت: این ها مسائل سیاسی مهم است این ها را باید یک کسی فکر کرده باشد مطالعه کرده باشد سیاست و قانون بلد باشد و بگوید اینجوری نیست که آدم همین طوری حرف بزند ما به مقطعی رسیدیم که این مقطع سخت است یک قانونی وضع شده بود ما سر همان موقع حرف هایمان را گفتیم وقتی کاری مجلس انجام داد شد قانون کشور ما طبق قانون اساسی باید اجرا کنیم و اجرا هم کردیم.

وی ادامه داد: از این طرف می خواهیم قانون اجرا کنیم از این طرف قانونی است که اگر درست و حساب شده اجرا نشود همه ساختمان را تخریب می کند قانونش این است که باید پایه ساختمان را محکم کنیم اگر درست اجرا نشود این بلدوزر تمام ساختمان را خراب می کند.

وی افزود: خیلی مراقبت می‌خواست که ما به قانون عمل کنیم اما روابط را با آژانس حفظ کنیم و از این مهم تر به دنیا بگوییم که ما حرکت صلح آمیز انجام می دهیم ممکن بود ما فردا بگوییم که آژانس برود بیرون، خب آژانس می رفت بیرون و فعالیت ما غیر صلح آمیز می شد، ولی قضاوت دنیا این می شود خیلی مهم بود.

روحانی گفت: کار بسیار بزرگی دولت جمهوری اسلامی ایران مثل همیشه انجام داده است این دولت دولت تدبیر و امید است و همه جا باید تدبیر خود را ثابت کند و این جا تدبیر خود را ثابت کرد هم قانون را اجرا کرد و ذره ای از قانون کوتاه  نیامد اگر این قانون صد درصد است ما ۹۹/۹ را اجرایی نکردیم بلکه ۱۰۰ درصد به قانون عمل کردیم و اجرا کردیم.

وی تاکید کرد: ما هنرمندانه و هوشمندانه به گونه ای عمل کردیم که آژانس گفت ایران نمی‌خواهد با من همکاری نکند به نظر من یکی از روزهای بسیار خوب برای دولت تدبیر و امید بود همین هفته یکشنبه دوشنبه و سه شنبه از روزهای ماندنی تاریخ جمهوری اسلامی ایران و دولت تدبیر و امید بود قانون را ما اجرا کردیم به احسن وجه، قانون اجرا شد آرامش در دنیا برقرار شد مگر ما می خواهیم دنیا را بشورانیم علیه خودمان 

رئیس دولت تدبیر و امید گفت: دنیا آرام است ، آرامش دارد نقد می‌کنند از ما ولی انتقادشان نمی تواند تند و تیز باشد کار بسیار بزرگی انجام گرفت و اگر کسی بخواهد این توافق بین دولت ایران و آژانس بین المللی را مخدوش کند بازی در زمین دشمن است و بازی در زمین خودی نیست.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: