به گزارش خبرداغ به نقل از خبرآنلاین، نزدیک به هشت ماه از عمر مجلس یازدهم میگذرد، مجلسی پرحاشیه که باعث نگرانی زیادی شده است، حاشیهسازیهای این مجلس هم از همان اوایل، از حمله به قوه مجریه آغاز شد و ادبیات سیاسی نمایندگان این مجلس به تدریج آنچنان دچار افول شد که برخی آن را به آشنا نبودن بسیاری از آنها به چم و خم کار مجلس نسبت دادند و بسیاری هم آن را به کرُیخوانیهای سیاسی در مقابل جریان رقیب. اما به گفته اکبر ترکان، مشاور پیشین ریاستجمهوری: «اقدامات نمایندگان مجلس یازدهم علیه جمهوریت است.»
او به خبرآنلاین میگوید:« مجلس یازدهم، یک مجلس ده درصدی است از این رو کیفیت آنها پایین است که کاری هم نمیتوان انجام داد.» ترکان تاکید دارد که حاشیهسازیهای مجلس یازدهم به نحوه انتخاب این مجلس باز میگردد. مشروح این گفتگو را بخوانید؛
بیشتر بخوانید:
* آقای ترکان! به نظر میرسد مجلس از کارکرد اصلی خود که نظارت و قانون گذاری با نگاه تخصصی و کارشناسی است خارج شده، این مسئله برای جایگاه پارلمان در کشور ما تا چه حد زیانبار است؟
پاسخ به این سوال را با یک مثال می دهم. درباره طرح اخیر مجلس یعنی قانون انتخابات ریاست جمهوری باید گفت که هر نوع فیلتری بر سر راه انتخاب مردم نادرست است، حال چه شورای نگهبان باشد چه مجمع تشخیص مصلحت نظام باشد، چه بخشهای دیگر. اینکه بگوییم کاندیداهای ریاستجمهوری، برنامههای خود را ارائه دهند و شورای نگهبان آن را بخواند و در صورت تایید شورای نگهبان، آن افراد میتوانند کاندید شود به معنای فیلتر کردن است. چه بسا در آن اعمال نظر سیاسی نیز شود که به صلاح کشور نیست.
*حاشیهسازیهایی که در این مجلس ایجاد شد تا چه حد مانع بررسی کارشناسانه طرحها شده است؟
این حاشیهسازیها به نحوه انتخاب این مجلس باز میگردد در انتخابات مجلس ۹۸، تعداد شرکتکنندگان بسیار کم بود چون انتخابات این مجلس رقابتی نبود یعنی کاندیداهای جناح اصلاحطلب عموما ردصلاحیت شدند و در عین حال جناحهای اصولگرا تاییدصلاحیت شدند. بنابراین آن نمایندگانی که رأی آوردند بین اصولگرا و اصولگرا بوده است نه اینکه بین رقبا، آن هم در فضای رقابتی باشد. تعداد شرکت کنندگان هم کم بوده است و اینها یک مجلس ده درصدی هستند از این رو کیفیت آنها پایین است کاری هم نمیتوان انجام داد.
*ادبیاتی که در این مجلس شنیده می شود و حتی از تریبون باز مجلس مردم دائما در حال شنیدن آن هستند هم گلایه هایی را سبب شده است و آن را در شأن و جایگاه نمایندگان مجلس نمی دانند و ...
ببینید محتوای سخنان نمایندگان مهم است و ادبیات سیاسی آنچنان که باید مهم نیست. در حال حاضر مشکل محتوا این است که آنها تصور میکنند باید جلوی انتخاب مردم یک فیلتری قرار دهند که به مخدوش شدن انتخابات منجر میشود.
اقدامات نمایندگان علیه جمهوریت نظام است. در ۱۲ فروردین ۵۸، رفراندوم برگزار شد امام فرمودند جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم و نه یک کلمه بیش. اینکه ما جمهوریت و اسلامیت را مخدوش کنیم هردو بی ربط است کسانی که میخواهند اسلامیت نظام را کمرنگ کنند از مسیر امام منحرف هستند در عین حال کسانی هم که میخواهند جمهوریت نظام را کمرنگ کنند از مسیر امام منحرف هستند. مسیر امام جمهوری اسلامی است هم جمهوریت و هم اسلامیت. درباره این انتخابهایی که گفته میشود شورای نگهبان بیاید به عنوان فیلتر نقش ایفا کند اینها جمهوریت نظام را کمرنگ میکند و این نادرست است.