به گزارش خبرداغ ، «نیویورکتایمز« در گزارشی نوشت که «دونالد ترامپ» رئیسجمهوری آمریکا پنجشنبه هفته گذشته امکان حمله به تاسیسات هستهای ایران را بررسی کرده و هرگونه حمله بالقوه، روی تاسیسات نطنز متمرکز است.
بر اساس این گزارش، بعد از ارزیابی ترامپ در خصوص امکان هدف قرار دادن تاسیسات هستهای ایران و بررسی سناریوهای مختلف، چندین مشاور و مقام ارشد آمریکایی از جمله «مایک پنس» معاون رئیسجمهوری، «مایک پومپئو» وزیر خارجه، ژنرال «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش و «کریستوفر سی. میلر» سرپرست پنتاگون به ترامپ هشدار دادهاند که چنین اقدامی میتواند آتش درگیریهایی جدیتر، آن هم در حالی که تنها چند هفته به پایان دولت ترامپ باقی مانده است را روشن کند.
"حسن بهشتی پور" تحلیلگر ارشد مسائل بینالملل در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، درباره این گزارش نیویورک تایمز اظهار داشت: این خبر جعلی و عملیات روانی علیه مردم ایران است، چرا که نیویورک، ساز مخالف آقای ترامپ است و شدیدترین حملات و انتقادات را در طول چهار سال گذشته علیه او انجام داده است وقتی آقای ترامپ از فیک نیوزها مینالد مقصودش سه رسانه "نیویورک تایمز"، "واشنگتن پست" و "سی ان ان" هستند، گرچه رسانههای دیگر نیز وجود دارند اما این سه رسانه سیبل حملات قرار دارند.
وی افزود: اصلا معتقد نیستم که هرچه نیویورک تایمز مینویسد دروغ است، اما این خبرها و اخباری مثل این حساب شده و در چارچوب عملیات روانی علیه ایران طراحی شدهاند، نویورکتایمز در حال فضاسازی این موضع است که ایرانیها حواسشان باشد و باید هر طوری که هست حتما با بایدن کنار بیایند، چرا که ترامپ در همین دو ماهی که به اتمام ریاست جمهوریاش باقی مانده نیز به فکر حمله به ایران است.
این کارشناس ارشد مسائل سیاست خارجه با بیان اینکه بامزهتر اینکه گفته میشود افرادی مثل پمپئو، و مایک پنس که همواره تاکید دارند به ایران حمله انجام شود، به ترامپ هشدار دادهاند، گفت: این در حالی است که سفر آقای پمپئو به منطقه برای این بود که بتواند حمله جدیدی علیه ایران را سازماندهی کند؛ چگونه ممکن است چنین آدمی به ترامپ بگوید که به ایران حمله نکند و به او هشدار دهد؟ معمولاً برعکس این اتفاق میافتد افرادی مثل جان بولتون، پمپئو و "جینا هسپل" جزو مشوقان ترامپ برای یک اقدام قاطع نظامی علیه ایران بودند و ترامپ به ادعای خودش زیر بار چنین کاری نرفته است، بنابراین ما دچار این مشکل هستیم که با انتشار این اخبار در داخل کشور به عملیات روانی آنها کمک میکنیم؛ البته متوجه این هستم که اگر ما این کار را نکنیم رسانههای فارسی زبان مخالف جمهوری اسلامی این کار را انجام میدهند.
وی ادامه داد: وقتی نیویورک تایمز مقالهای منتشر میکند حدود ۴۰۰ روزنامه و رسانه دنیا و نه فقط رسانههای فارسی زبان، آن را به زبانهای مختلف بازنشر میدهند، این هم به دلیل این است که یک امپراطوری بزرگ رسانهای و خبری است، اما وقتی میخواهیم چنین خبری و گزارشی را بررسی کنیم باید بر اساس شواهد و فکتهای موجود این کار را انجام دهیم؛ اولین آنها این است که افرادی مثل پمپئو و افراد دیگری که در این گزارش اسم آنها آمده، همیشه مشوق ترامپ به جنگ علیه ایران بودند اما اکنون برعکس آن را القا میکنند.
به گفته بهشتی پور، فاصله حدود ۷۰ روزی که مانده تا رئیس جمهور و دولت بعدی سر کار بیاید یعنی از نوامبر تا ژانویه معروف به «اردک لنگ» است؛ یعنی رئیس جمهور نمیتواند تصمیم درستی بگیرد و تصمیمات خودش را باید با رئیسجمهور منتخب بعدی هماهنگ کند؛ البته طبق قانون حتی تا روز آخر اختیارات ریاست جمهوری را دارد، اما معمول این است که با رئیس جمهور بعدی هماهنگ کند.
وی با بیان اینکه برخی معتقدند که چون ترامپ رئیس جمهور غیر عادی است و حالا که بناست در مسند ریاست جمهوری حضور نداشته باشد، تلاش میکند با این اقدام شرایط بد را برای بایدن سخت کند و او در یک چالش قرار دهد؛ خاطرنشان کرد: این افراد «گز نکرده بریدهاند» چرا که نخست باید ببینیم که شرایط آمریکا اقتضای چنین عملیات را از طرف آقای ترامپ دارد یا نه؛ آمریکا ۲۳۰ هزار کشته ظرف نه ماه گذشته داده و از نظر اقتصادی ۳۰ میلیون بیکار ناشی از کرونا روی دستش مانده است، از نظر روانی نیز یک انشقاق شدیدی بر اساس انتخابات آمریکا که حدود ۷۳ میلیون به ترامپ و چیزی نزدیک به ۷۶ میلیون نفر به بایدن رای دادند، به وجود آمده است، بنابراین باید دید در چنین شرایطی دست به این اقدام میزند؟!
این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی اضافه کرد: از سوی دیگر ترامپ به دلیل اینکه در خرداد ماه گذشته دستور داده بود ارتش با معترضان برخورد کند و وزیر دفاع در مقابل دستور او مقاومت کرده بود وزیر دفاع را برکنار و یک سرپرست برای وزارت دفاع گذاشته است، یعنی در حالتی که یک سرپرست برای وزارتخانه انتخاب کرده ریسک شروع یک جنگ را خواهد پذیرفت؟چطور ممکن است که در حاکمیت آمریکا چنین چیزی را بپذیرند؟ و همه اینها در حالی است که پیشتر رئیس ستاد مشترک ارتش گفته بود ما به قانون اساسی آمریکا قسم خوردهایم و نه به اینکه از یک فرد تبعیت کنیم. چطور ممکن است دیگر مشاوران او چنین مشاورهای را به او دهند؟
وی ادامه داد: حاکمیت آمریکا اجازه چنین کاری را به او نمیدهد چرا که جنگ با ایران یک جنگ محدود نیست و آنها به خوبی میدانند که اگر بخواهند چنین حملهای را انجام دهند یک جنگ فراگیر به وجود میآورد و معادلات به شدت به هم میخورد.
این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه نیویورک تایمز هر چند وقت یکبار چنین اطلاعاتی را برای ایجاد جنگ روانی درز داده و سپس روی آن تحلیلهای مختلف ارائه میدهد، یادآور شد: البته روال اینگونه است که کاخ سفید آن را تکذیب میکند یا در سکوت از آن میگذرند اما هیچ حالتی را ندیدم که کاخ سفید اخباری این چنینی را تایید کند.
وی تاکید کرد: در آمریکا قبل از اینکه حمله نظامی به جایی انجام دهند، چندین ماه قبل فضاسازیهای رسانهای انجام میدهند و به قول ما جبههایها آتش تهیه میریزند، در جبهه پیش از عملیات با خمپاره و توپ مواضع طرف مقابل را به شدت میکوبیدند تا نیروها به هم بریزد روحیهشان خراب شود و کشته وزخمی دهند بعد عملیات زمینی را انجام میدادند. رسانه نیز همینگونه است آنها وقتی میخواهند حمله کنند ابتدا فضاسازی رسانه انجام داده و بعد حمله نظامی را صورت میدهند اما اکنون هیچ فضاسازی علیه ایران انجام نشده است و این اخبار تبلیغات روانی است.البته اگر این موضوع جدی بود هرگز خودمان را فریب نمیدهیم و واقعیت را با مردم در میان میگذاشتیم.