کد خبر: ۸۶۷۲۰۷
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۳
تعداد بازدید: ۲۱۷
تحلیل‌گر ارشد مسائل خاورمیانه با اشاره به سفر رئیس شورای عالی صلح افغانستان به تهران، چگونگی حضور و کمک ایران به افغانستان را بررسی کرد و گفت: صلح افغانستان، ایران فرهنگی را رواج می‌دهد.

ثبات در افغانستان به نفع ایران است/ ایران می‌تواند با طالبان مذاکره کند/ صلح افغانستان، ایران فرهنگی را رواج می‌دهدبه گزارش خبرداغ، "قاسم محبعلی" تحلیلگر ارشد مسائل خاورمیانه در گفت‌وگو با  ایلنا، درباره سفر عبدالله به ایران و آثار سفر او، اظهار داشت: عبدالله عبدالله در حال حاضر مسئول پیگیری صلح با طالبان است و مذاکرات با طالبان در دوحه قطر اگر نگوییم به بن‌بست رسیده است، بسیار کند پیش می‌رود و طالبان بسیار سخت آمادگی دارد که با دولت افغانستان به توافق برسند؛ آنها به دنبال این هستند که ساختار سیاسی افغانستان را تغییر دهند.

وی ادامه داد: طبیعی است که آقای عبدالله و دولت افغانستان فکر کنند با طرف‌های دیگری که می‌توانند موثر باشند و در پیشبرد این روند همکاری کنند، گفت‌وگو و رایزنی انجام دهند. یکی از این کشورها پاکستان است که نزدیکترین رابطه را با طالبان داشته و از این گروه پشتیبانی می‌کند و به نوعی طالبان به ارتش پاکستان وابسته است.

وی خاطر نشان کرد: در سال‌های اخیر رابطه‌هایی بین ایران و طالبان ایجاد شده است، بنابراین  طبیعی است که دولت افغانستان علاقمند باشد از اهرم‌هایی استفاده کند که می‌توانند به طالبان فشار بیاورند و از آنها بخواهد که به روند صلح کمک کنند.

این کارشناس مسائل شبه‌ قاره درباره آثار مذاکرات صلح و سود آن برای ایران و نیز روابط دوجانبه میان ایران و افغانستان، گفت: ثبات و امنیت افغانستان رابطه مستقیمی با امنیت ملی ایران دارد اگر در افغانستان صلح و ثبات برقرار شود و این کشور توسعه یابد، بخش عمده‌ای از مهاجران افغان حاضر در ایران به کشورشان باز می‌گردند، بازار افغانستان شروع به رشد می‌کند، از این رهگذر ایران تلاش می‌کند هم رابطه تجاری خود را با افغانستان گسترش دهد و هم مسیر ترانزیت ایران منابع سودمندی برای تجارت افغانستان خواهد بود.

وی تصریح کرد: از سوی دیگر افغانستان با ثبات و دموکراتیک و حضور یک دولت برآمده از انتخابات با هماهنگی همه جامعه رنگارنگ و متنوع افغانستان باعث می‌شود صلح برقرار شود و همچنین نفی متقابل برای ایران و همسایگان دیگر افغانستان خواهد داشت.

محبعلی با بیان اینکه افغانستان چه به لحاظ زبانی و چه به لحاظ فرهنگی نزدیکترین کشور به ایران به شمار می‌رود، یادآور شد: طبیعی است ما علاقه‌مند باشیم کشوری که با ایران پیوندهای عمیق زبانی، تاریخی، مذهبی و نژادی دارد در صلح و ثبات و آرامش باشد و همان چیزهایی را که برای خودمان می‌خواهیم برای همسایه‌مان نیز بخواهیم.

وی درباره چگونگی نقش آفرینی ایران در موضوع صلح افغانستان با طالبان در حالی که قدرت در افغانستان بین اشرف غنی و عبدالله عبدالله تقسیم شده گفت: این هم جزئی از مشکلات افغانستان است، متاسفانه افغانستان هنوز نتوانسته در داخل کشور خودش به یک ثبات و استقلال دست یابد و همچنین مذاکرات بیرونی مسئله را آسیب پذیرتر می‌کند؛ بنابراین یک دولت قوی و باثبات در کابل برای اینکه بتواند همه افغانستان را اداره کند و بر همه افغانستان سلطه پیدا کند به نفع ایران است.

این تحلیلگر مسائل منطقه‌ای افزود: با این اتفاق قاچاق مواد مخدر، انسان و کالا متوقف می‌شود و ما باید کمک کنیم در افغانستان و کابل دولت قوی و مستقر و با ثبات به وجود بیاید و این اختلافات از بین برود. باید از افغانستان در شرایط فعلی حمایت کنیم تا افغان‌ها در کنار یکدیگر قرار گیرند و یک افغانستان واحد البته با تنوع دموکراتیک که همه گروه‌های قومی و مذهبی و زبانی بتوانند جایگاه خودشان را در این کشور داشته باشد شگل گیرد.

وی گفت: طبیعتاً صلح و ثبات در این کشور منافع زیادی برای ایران به همراه خواهد داشت،  امنیت در مرزهای شرقی ایران برقرار می‌شود و همچنین باعث گسترش پیوند دو کشور و نیز  گسترش فرهنگ و زبان فارسی و آنچه که به آن ایران فرهنگی اطلاق می شود، خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: