به گزارش خبرداغ ، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری خود با خبرنگاران، گفت: در آستانه اربعین حسینی هستیم. ملت ما و ملتهای همسایه در این جغرافیای وسیع اهل بیت، همواره در طول قرون مراسم عزاداری برای سالار شهیدان و اصحاب حسین را با شکوه هرچه بیشتر برگزار کرده اند. سنت عزاداری حسینی، در طول تاریخ یک سنت ایستا و صرفا مناسکی نبوده است.
وی افزود: راهپیمایی میلیونی اربعین را باید جدیدترین مرحله تکاملی این عزاداری دانست. متاسفانه امسال ما به علت شیوع کرونا از برگزاری این مراسم محروم هستیم اما باید این را به مثابه ی یک فرصت برای تحقق حول فلسفه ی قیام امام حسین(ع) و فلسفه ی راهپیمایی اربعین تبدیل کرد.
سخنگوی دولت ادامه داد: آرمان حسینی و دوستی اهل بیت یک امر فرامذهبی است. از باکو و قره باغ و شوشا، ایروان گرفته تا تبریز و اصفهان و کابل و هرات و بیروت تا دمشق و بصره و بغداد و آناتولی، ما یک جغرافیای واحد داریم که خاک آن با حب اهل بیت سرشته شده است.
ربیعی تاکید کرد: گفتمان حسینی برای ما گفتمان و مقاومت در مقابل متجاوزین به تمامیت ارضی و تفاوتهای مذهبی تبدیل کرده است.
** میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی به ۶۰ درصد کاهش یافته است
وی با بیان اینکه کماکان درخواست ما از هموطنان توجه به دستورالعمل های بهداشتی است و جلوگیری از اجتماعات در شرایط کرونایی امروز مهم است، عنوان کرد: کشور هفته سختی را پشت سرگذاشت. علیرغم تاکیدات زیاد، متاسفانه رعایت دستورالعمل های بهداشتی در سطح کشور به ۶۰.۳ (شصت و سه درصد) و در تهران ۴۵ درصد درسیده است.
سخنگوی دولت با اشاره به مصوبات ستاد ملی کرونا برای مقابله با این بیماری، گفت: کمیته نظارت بر پروتکل ها، با توجه به کاهش رعایت دستورالعمل در برخی استانها، برنامه زمانبندی شده ارتقاء رعایت پروتکل ها، استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی تا میزان ۸۰% را از استانها اخذ و جهت تصویب به کمیته امنیتی – اجتماعی و انتظامی ارائه نماید.
ربیعی ادامه داد: در عرصه اقتصادی با توجه به آسیب دیدن گسترده بخش خدمات، به خصوص حوزه گردشگری، سیاستهای حمایتی برای حمایت از این بخش اتخاذ شد و همچنین مقرر شد بازپرداخت تسهیلات بانکی که قبلا دریافت شده است تا پایان سال ۱۳۹۹ امهال شود.
وی با بیان اینکه اجازه داده شد پرداخت حق بیمه سهم کارفرمایی سال ۹۹ و هزینه آب، برق و گاز سال ۹۹ و هزینه های مالیاتی سررسید سال ۹۹ تا پایان امسال مهلت داده شود، گفت: با پرداخت تسهیلات به کسب و کارهای آسیب دیده حوزه گردشگری با محوریت بنگاه موافقت شد.
** امتیاز دولت به صادرکنندگانی که تعهدات ارزی خود را به موقع انجام دهند
سخنگوی دولت با بیان اینکه در شرایط فشار آمریکا بر عدم صادرات نفت یکی از تلاشهای ستاد اقتصادی دولت افزایش صادرات غیرنفتی و تمهید بازگرداندن ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور است، تصریح کرد: به منظور تحقق این امر یکشنبه ستاد اقتصادی دولت تصمیم گرفت، صادر کنندگانی که نسبت به انجام تعهدات ارزی خود به موقع اقدام نمایند حداکثر تا ۲ هفته مالیات بر ارزش افزوده دریافتی از آنها عودت داده خواهد شد.
ربیعی در تشریح این موضوع گفت: در ازای هر درصدی از انجام تعهد ارزی، متناسب با همان میزان از مالیات بر ارزش افزوده مسترد می شود و بانک مرکزی به صورت هفتگی لیست اینگونه صادرات کنندگان را به سازمان مالیاتی ارسال خواهد کرد.
وی افزود: همچنین به منظور تسهیل در فرآیند تجارت و ایجاد امکان رصد آن و به منظور حفظ یکپارچگی و جامعیت اطلاعات سامانه جامع تجارت، و نیز حذف دوباره کاری در فرآیند تجارت، گمرگ جمهوری اسلامی موظف است تبادل اطلاعات با بازرگانان و دستگاههای ذیربط و فرآیند تجارت را صرفا از طرین این سامانه به انجام برساند.
سخنگوی دولت همچنین با اشاره به روز عشایر، گفت: استراتژی این دولت معکوس کردن روند مهاجرت بوده است و حمایتهای دولت در حوزه خدمات زیربنایی مانند گازلولهکشی، راه آسفالته، آب آشامیدنی سالم، مقاومسازی واحدهای مسکونی، خدمات بهداشتی و درمانی و اینترنت باعث شد ین استراتژی ثمربخش باشد.
** ۲۲ هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی در اختیار روستاییان قرار گرفته است
ربیعی ادامه داد: بر همین مبنا برای اشتغال پایدار روستایی، ۲۲ هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی در اختیار روستاییان قرار گرفته است. سرانه درآمد روستائیان پیش از دولت یازدهم منفی نهصدهزار تومان بود که هماکنون به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده است. منابع سهم اشتغال روستایی از پنج درصد به ۳۰ درصد افزایش پیدا کرده است؛ تسهیلات نرخ بیکاری روستایی از ۸.۷ درصد به ۷.۳ درصد کاهش یافته که ۱.۴ درصد کاهش نرخ بیکاری روستایی را رقم زده است که تاثیرات خوبی در تثبیت جمعیت روستایی داشته است.
وی با بیان اینکه در حوزه گازرسانی روستایی بیش از ۸۸ درصد روستاهای کشور به شبکه گازرسانی متصل شدهاند، گفت: اکنون حدود ۹۵ درصد راههای روستایی کشور آسفالت هستند و ۴۵ درصد خانههای روستایی مقاوم سازی شده اند. در حوزه آموزش و پرورش نرخ پوشش پیش دبستانی روستایی از ۳۸ به ۷۱ درصد افزایش یافته و نرخ پوشش دانش آموزان روستایی نیز ۲۳ درصد رشد داشته است. بیش از ۳۲۰۰ مدرسه شبانه روزی در مناطق روستایی ایجاد شده و ۸۰ درصد فعالیت نهضت سوادآموزی در روستاها متوجه زنان است. ۵۰ درصد مدارس آموزش و پرورش و ۳۰ درصد کلاسها در مناطق روستایی تشکیل می شود و سالانه بیش از ۲۵۰ هزار معلم حداقل ۲۰۰ روز در مناطق روستایی حضور دارند.
سخنگوی دولت در تشریح اقدامات انجام شده برای نوسازی مدارس روستایی، گفت: تمام مدارس خشتی و گلی که حدود ۱۰۰۰ کلاس بود جمع آوری شده است و بیش از ۷۸۰۰ پروژه با ۲۷ هزار کلاس روستایی با مساحتی بالغ بر ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار متر مربع به گونه ای که هر روز به طور متوسط ۱۱ کلاس روستایی و در سراسر کشور حدود ۲۹ کلاس درس در این دولت احداث شده است. ۷۶ هزار و ۲۰۰ مدرسه با سرمایهگذاری ۱۸۰ میلیارد تومانی به شبکه هوشمند مدارس دانا متصل شدهاند.
ربیعی ادامه داد: از میان ۳۸ هزار و ۶۷ مدرسۀ روستایی، ۱۳ هزار و ۶۳۶ مدرسه توسط ایرانسل، ۴ هزار و ۴۸۲ مدرسه توسط همراه اول و ۱۹ هزار و ۹۴۹ مدرسه نیز از طریق اینترنت ثابت شرکت مخابرات ایران، به شبکۀ اینترنت دسترسی پیدا کردهاند. تعداد ۳۸ هزار و ۳۳۳ مدرسۀ شهری نیز، از طریق اینترنت ثابت شرکت مخابرات ایران، به شبکۀ اینترنت متصل شدهاند.
وی افزود: از دیگر اقدامات زیرساختی مهم صورت گرفته در این زمینه اتصال ۹۹.۵ درصد جمعیت روستایی به شبکه سراسری برق است و در حوزه آب آشامیدنی سالم و شبکه لوله کشی ۹۰ درصد روستاها به شبکه آبرسانی متصل هستند. همچنین در مدیریت امور روستا ۹۵ درصد روستاهای کشور دارای مدیریت دهیاری هستند که اعتبارات خوبی هم در این حوزه پیش بینی شده است. جمعیت تحت پوشش صندوق مشتمل بر بیمه شدگان و مستمری بگیران از ۱۳۶ هزار و ۶۵۴ نفر در ابتدای فعالیت دولت یازدهم به یک میلیون و ۲۷۸ هزار و ۷۳۹ نفر تا پایان شهریور ماه سال ۱۳۹۹ افزایش یافته که بیانگر رشدی ۹۵ درصدی است. همچنین روز گذشته با حمایت کامل دولت یک میلیون ۴۴۰ هزار بیمه شده به جمعیت این صندوق اضافه خواهند شد. که مجموعه بیمه شدگان حدود ۲میلیون و ۷۰۰ هزار نفر خواهد شد.
** تخلیه مناطق اشغالی توسط ارمنستان مورد تاکید ایران است/ تعرض به خاکمان را تحمل نمیکنیم
سخنگوی دولت در خصوص مناقشه میان آذربایجان و ارمنستان، گفت: به حفظ تمامیت ارضی آذربایجان تاکید داریم. تخلیه مناطق اشغالی آذربایجان مورد تاکید ایران است. دخالت طرفهای ثالث را زیانبار میدانیم. راه حل منطقه را نظامی نمیدانیم و از آسیب رسیدن به جان شهروندانمان در مناطق مرزی نگرانیم و پیگیری می کنیم. خواهان صلح در منطقه هستیم.
وی افزود: مواضع رسمی ایران در سیاست خارجی صرفا از طریق دولت و وزارت خارجه است. ایران درگیری و تعرض در خاک خود را تحمل نمیکند حتی اگر غیرعامدانه باشد. ایران از کنشگران معدود است که روابط بسیار خوبی با دو کشور آذربایجان و ارمنستان دارد تا هر چه زودتر این جنگ پایان یابد.
** ۸ میلیارد دلار توسط تجار وارد چرخه اقتصاد کشور شده است
ربیعی با بیان اینکه ۸ میلیارد دلار از خرداد ماه از سوی تجار وارد چرخه کشور شده است، ادامه داد: سیاست های تشویقی برای بازگرداندن ارز در نظر گرفته شده است. گسترش صادرات بیش از پیش در دستور کار است و کمیته های ویژه ای صادراتی تشکیل شده. تلاش برای بازگرداندن ارزهایمان در خارج از کشور انجام شده است.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی پیرامون برخورد با کسانی که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند، گفت: در حوزه ادارات، اصناف، مشاغل و حمل و نقل، افرادی که پروتکل ها را رعایت نکنند خدمات به آنها ارائه نمی شود. همچنین افرادی که مبتلا شدند و رعایت نمی کنند، تحت اقدامات حقوقی قرار می گیرند؛ درباره این سازوکار شنبه تصمیم گیری نهایی می شود. برای محل های پرتراکم هم که افراد رعایت نکنند، جریمه در نظر گرفته می شود و روز شنبه این موارد جمع بندی می شود. اختیار تعطیلی مراکز را به استان ها واگذار کردیم.
وی همچنین درباره کمبود واکسن آنفولانزا، عنوان کرد: زمان مناسب تزریق واکسن آنفولانزا تا نیمه آذر است که تا پایان مهر ماه ده برابر سال گذشته تزریق رایگان خواهیم داشت. تاکنون به یک میلیون و سیصد هزار نفر از افراد واجد شرایط واکسن تزریق شده است و مابقی هم پوشش داده خواهد شد. صعب العلاج بودن برای دریافت واکسن انفولانزا معیارهایی دارد. واردات بعدی برای افراد بالای ۶۵ سال است.
** توضیح «ربیعی» درباره علت لغو جلسه سران قوا؛ شبیه یک سناریو بود!
ربیعی در مورد لغو جلسه سران قوا توسط رییسجمهور، گفت: اخبار را که رصد میکنم خیلی در شرایط امروز کشور مضر است که به اعضاء و رئیس دولت توهین می شود. ما چنین ادبیاتی در جامعه سیاسی کشور نداشتیم. اگر این توهین به قوه دیگر میشد چه اتفاقی میافتاد. همه ما نقد داریم و نقد میتواند راهگشا باشد اما اخبار در جامعه بسیار مهم است.
سخنگوی دولت ادامه داد: پیشنهاد جلسه را رئیسجمهور داده بودند. زمانی که رئیس مجلس به بیمارستان رفتند، وزیر بهداشت گفتند ایشان به بخشهای کرونایی و بیماران بدحال رفتهاند و کمیته بهداشتی ستاد ملی کرونا توصیه کرد این جلسه به عقب بیفتد. حتی برخی افراد قبل از اتفاق این موضوع آن را پیش بینی کرده بودند و بیشتر شبیه به (یک سناریو) هست.