به گزارش خبرداغ به نقل از ایلنا ، تاکنون واکنشهای بینالمللی به فعال کردن سازوکار ماشه منفی بوده است و اعضای برجام و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا داشتن حق آمریکا برای فعال ساختن مکانیزم ماشه را رد کردهاند. بر این مبنا که آمریکا با خروج از برجام دیگر عضوی از آن نیست و اعضای برجام از تلاش برای نابودی برجام نمیتوانند حمایت کنند.
از سوی دیگر برخی معتقدند تلاش دولت ترامپ برای فعالسازی مکانیسم ماشه میتواند باعث شود که ایران از برجام خارج و این توافق به طور کامل نابود شود و در این شرایط حتی اگر «جو بایدن» هم انتخاب شود، احیای توافق سخت خواهد بود. ایران اکنون واکنشی نشان نداده است؛ مقامات ایران میدانند که انزوای آمریکا برای آنها مفید است و در واقع هم تحریمها اعمال نخواهد شد و هم در این شرایط امکان بازگشت آمریکا به برجام بعد از انتخابات وجود دارد.
به نقل از اندیشکده سوفان،این در حالی است که گرچه کشورهای اروپایی اعلام کردهاند که اقدام آمریکا در احیای تحریمها را به رسمیت نمیشناسند، اما احتمالاً کشورهای اروپایی از سیاست قدیمی اتحادیه اروپا تبعیت کرده و از فروش تسلیحات و فناوری نظامی به ایران ممانعت کنند. اما در طرف دیگر، روسیه و چین متحد آمریکا نیستند و مایل به فروش سلاح به ایران هستند این دو کشور قدرتهای بزرگی هستند که آمریکا قدرت اعمال فشار بر آنها را ندارد.