کد خبر: ۸۵۸۷۹۲
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۷:۳۲
تعداد بازدید: ۲۹۴
وزارت انرژی آمریکا به تازگی از یک بخش خصوصی خواسته است نیروگاه‌های هسته‌ای با قابلیت عملیات در خارج از مرزهای زمین بسازد.

آمریکا به دنبال ساخت راکتور هسته‌ای در فضاوزارت انرژی آمریکا به تازگی از یک بخش خصوصی خواسته است نیروگاه‌های هسته‌ای با قابلیت عملیات در خارج از مرزهای زمین بسازد.

به گزارش خبرداغ به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، آمریکا به دنبال ساخت نیروگاه های هسته ای است که بتواند در ماه و مریخ فعالیت کند و وزارت انرژی آمریکا از بخش های خصوصی دعوت کرده پیشنهاد خود را برای چگونگی اجرای چنین طرحی ارائه دهند.

وزارت انرژی آمریکا روز جمعه رسما خواستار ساخت سیستمی شد که به انسان اجازه می دهد برای مدتی طولانی تر در محیط فضا زندگی کند.

آزمایشگاه ملی ایالت آیداهو که تاسیسات تحقیقات هسته ای در شرق این ایالت است، وزارت انرژی و اداره کل ملی هوانوردی و فضا (ناسا) پیشنهادها برای ساخت چنین راکتوری را بررسی می کنند.

این آزمایشگاه نقش پیشتازی در طرح های دولت آمریکا برای ساخت راکتورهای پیشرفته برعهده دارد. برخی از آنها ریز راکتور و برخی دیگر می توانند بدون آب برای سرمایش فعالیت کنند.

وزارت انرژی، ناسا، شرکت پیمانکار آمریکایی اداره کننده آزمایشگاه ملی آدهایو قرار است با برگزاری یک نشست فنی در مردادماه انتظارات از برنامه جدید دولت آمریکا را بررسی کنند. این طرح دو مرحله دارد که اولی طراحی چنین راکتوری است و دومی ساخت یک راکتور آزمایشی و ارسال آن به ماه، ساخت سامانه های پرواز و فرود است که می تواند راکتور را به ماه منتقل کند. هدف از این طرح ساخت راکتور، سامانه پرواز و فرود آن تا پایان سال ۲۰۲۶میلادی است.

این راکتور باید قادر به تولید بی وقفه دستکم ۱۰ کیلووات برق باشد. براساس آمار وزارت اطلاعات انرژی آمریکا هر خانوار آمریکایی سالانه حدود ۱۱ هزار کیلووات است. به گفته وزارت انرژی آمریکا احتمالا چند راکتور برای تامین برق در ماه یا مریخ نیاز هست.

به گزارش ایرنا، پایگاه اینترنتی «BGR» سال گذشته اعلام کرده بود که «ناسا با همکاری سازمان انرژی آمریکا تا سال ۲۰۲۲ میلادی یک رآکتور هسته‌ای ویژه را با هدف تولید انرژی الکتریکی به فضا می‌فرستد».

انشمندان معاصر رویای ساخت سازه‌هایی را بر روی ماه و حتی مریخ در سر دارند، تا هم محلی برای تحقیقات باشند و هم مسافران زمینی بتوانند ماه‌ها یا حتی سال‌ها در امنیت کامل در آن ها اسکان یابند. محقق کردن این رویا کار زیادی می برد و یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیشروی نیز مساله انرژی است.

ناسا و سازمان انرژی آمریکا راه‌حل این مساله را در انرژی هسته‌ای می‌بینند و همین حالا نیز در راستای پروژه مشترک کیلوپاور (KiloPower) که هدف آن ساخت رآکتورهای هسته‌ای جدید برای سفرهای فضایی است، رآکتور ویژه‌ای برای این منظور طراحی کرده‌اند که در آزمایش‌های اولیه بر روی زمین موفق ظاهر شده و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۲۲ بتوان آن را به فضا فرستاد؛ تاریخی که خیلی جلوتر از زمانی است که ناسا در نهایت آمادگی لازم برای فرستادن انسان به ماه و مریخ را به دست می‌آورد.

فرآیند تولید برق از واکنش شکافت هسته‌ای در فضا و زمین شباهت زیادی به هم دارد یا دست‌کم سازمان انرژی آمریکا این طور فکر می‌کند. کافیست گرمای ناشی از شکست اتم‌ها را مهار کرده و با استفاده از یک موتور آن را به انرژی الکتریکی تبدیل کنید. بخش زیادی از این انرژی در روند تبدیل هدر می‌رود، به طوری که رآکتور «کیلوپاور» در آزمایش‌های اولیه تنها ۳۰ درصد بازدهی داشت. اما این روش همچنان نسبت به دیگر منابع برق هسته‌ای به کار رفته در بسیاری از دستگاه‌های ناسا، از جمله مریخ‌نوردهای مارس روور، بازدهی بیشتری دارد.

رآکتورهایی که از تکنولوژی کیلوپاور استفاده می‌کنند، با عمر تخمینی ۱۵ سال ساخته می‌شوند و دست‌کم یک کیلووات انرژی الکتریکی تولید می‌کنند که می‌توان از آن در هر جا که نیاز باشد، استفاده کرد. تعداد انگشت‌شماری از این رآکتورها برای تامین انرژی کافی برای ماموریت‌های طولانی‌مدت به جهان‌های دیگر کفایت می‌کند اما ممکن است این رآکتورها در نهایت نقشی کلیدی در ماموریت‌های آتی به مریخ و ورای آن، ایفا کنند.

ایرنا

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: