کد خبر: ۸۵۷۰۸۴
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۴
تعداد بازدید: ۳۰۵
روز چهارشنبه، دو نظام ایران و سوریه، یک توافق نظامی جدید امضا کردند، که هدف از آن، تقویت ظرفیتهای دفاع هوایی نیروهای سوریه است، این در حالی است که به نظر می رسد توافق مذکور پاسخی از جانب تهران است به فشارهای سیاسی و نظامی که در خصوص خارج کردن شبه نظامیان وابسته به آن در سوریه، متحمل می شود.

توافق نظامی ایران و سوریه؛ روسیه کجای این توافق ایستاده است؟العرب نزدیک به عربستان سعودی نوشت: روز چهارشنبه، دو نظام ایران و سوریه، یک توافق نظامی جدید امضا کردند، که هدف از آن، تقویت ظرفیتهای دفاع هوایی نیروهای سوریه است، این در حالی است که به نظر می رسد توافق مذکور پاسخی از جانب تهران است به فشارهای سیاسی و نظامی که در خصوص خارج کردن شبه نظامیان وابسته به آن در سوریه، متحمل می شود.

به گزارش خبرداغ به نقل از«انتخاب»، در ادامه این مطلب آمده است: به دنبال امضای این توافق، وزیر دفاع سوریه، علی عبدالله ایوب و رئیس ستاد مشترک ارتش ایران و سرلشکر محمد باقری طی نشستی در دمشق، توافق مذکور را علنی کردند.

حضور نیروهای ایرانی و شبه نظامیان وابسته به آن در خاک سوریه، باعث نگرانی اسرائیل و ایالات متحده شده است، از این رو، در ماههای اخیر شاهد حملات پی در پی آنها به پایگاههای ایرانی بویژه در جنوب سوریه و شرق آن، در نزدیکی مرزهای عراق، بوده ایم.

به نوعی یک عملیات در سوریه جریان دارد، که مبتنی بر تقسیم نقش ها بین ایالات متحده و اسرائیل، برای واداشتن ایران به خروج از این کشور است و در همین رابطه، نتانیاهو در هفته گذشته طی کنفرانس مشترکی با نماینده ویژه آمریکا در پرونده ایران، برایان هوک، هشدار داد که دادن اجازه به ایران برای تثبیت نفوذش در سوریه و در مرزهای اسرائیل، خطر بزرگی برای اسرائیل و نظام آن است.

در این میان به نظر نمی رسد روسیه از تقسیم نقش ها به دور باشد، همچنانکه بر عملیات اسرائیل در سوریه و علیه پایگاههای ایرانی چشم بسته و با استقرار سامانه های دفاع هوایی در سوریه، مخالفت کرد. همین مساله حاکی از ان است که مسکو یک توافق ضمنی با واشنگتن و تل آویو دارد.

ایمن عبدالنور، معارض سوری در گفتگو با العرب می گوید: توافقی که اخیرا بین سوریه و ایران امضا شد، دربردارنده سه پیام است: اول، به چالش کشیدن ایالات متحده و قانون سزار، دوم، پیامی است که متوجه روسیه ای می شود که مخالف سیاستهای اخیر نظام سوریه است. در همین رابطه عبدالنور خاطر نشان می کند که مسکو کانالهایی را برای تماس با معارضان سوریه گشوده و این امر، نگرانی نظام اسد در خصوص نیت روسیه را برانگیخته است.

به عقیده عبدالنور، پیام سوم متوجه اسرائیل است که بر حملات خود به پایگاههای ایرانی در سوریه افزوده است، تهران می خواهد از این طریق اعلام کند که می تواند بر سامانه های دفاع هوایی سوریه مسلط شده و آن را تقویت کند، تا بتواند با حملات اسرائیل مقابله کند.

بیانیه پایانی مشترک در نشست مسئولان ایران و سوریه، بر ضرورت ادامه همکاریها در راستای مقابله با تروریسم تکفیری مورد حمایت نیروهای منطقه و بین المللی تاکید کرده و عقب نشینی تمام نیروهای خارجی حاضر در سوریه را ضروری دانست، آنچه که اساسا نیروهای نظامی ایالات متحده و نیروهای ترکیه را هدف گرفته است.

به گفته عبدالنور، معارض سوری، ایران از طریق توافق اخیر تلاش می کند توانایی های خود در مقابله با فشارهایی که برای خروج آن از سوریه وجود دارد را گسترش دهد. ضمن آنکه این توافق، سخت باعث به چالش کشیدن روسیه ای می شود که برگ برنده مهمی را در سیطره بر سامانه های دفاع هوایی سوریه از دست می دهد. به این ترتیب، مسکو دو گزینه در برابر خود دارد: یا تسلیم در برابر باجگیری و فشار نظام سوریه و یا صف آرایی با دیگر قدرتهای بین المللی، برای واداشتن نظام سوریه به دادن امتیاز، بویژه در مورد حضور نیروهای ایرانی در این کشور عربی.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
نظر شما
در زمینه ی انشار نظرات مخاطبان رعایت چند نکته ضروری است
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید خبر داغ مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است خبر داغ از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب, توهین یا بی احترامی به اشخاص ,قومیت ها, عقاید دیگران, موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه های دین مبین اسلام باشد معذور است. نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.
نام:
ایمیل:
* نظر: