به گزارش خبرداغ به نقل از نامه نیوز ، هر روز که به ۱۴۰۰ نزدیک میشویم، گمانه زنی درباره انتخابات هم بیشتر و جدیتر میشود. وضعیت در جریان اصولگرا کمی روشنتر است اما اصلاح طلبان هم علیرغم آنکه تا قبل از روشن شدن نظر شورای نگهبان درباره کاندیداهایشان امکان تصمیم گیری قطعی ندارند در حال سبک و سنگین کردن نیروهای خود هستند.
در همین راستا است که هر روز یک فهرست جدید در مرکز توجه رسانهها قرار میگیرد. یک بار از اسحاق جهانگیری به عنوان گزینه اصلی سخن گفته میشود ویک بار از محسن هاشمی. برخی با اشاره به اینکه جهانگیری معاون اول بوده و ناگزیر است به دفاع از وضع موجود او را فاقد پتانسیل رایآوری میدانند و عدهای دیگر استفاده از برند و اعتبار مرحوم آیتالله را برای رئیس جمهور شدن محسن هاشمی کافی نمیدانند. گروه دیگری اما همه این حرفها را بیهوده دانسته و معتقد هستند که وضع اصلاح طلبان بدتر از این حرفها است.
صادق زیباکلام، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی در این گروه جای میگیرد. او اظهار داشت: «فرقی نمیکند که کاندیدای اصلاحطلبان در ۱۴۰۰ آقای جهانگیری باشد یا هر فرد دیگری. نه آقای جهانگیری، نه آقای عارف و نه حتی خود آقای خاتمی هیچ شانسی در انتخابات ۱۴۰۰ ندارند زیرا بدنه اجتماعی که به اصلاح طلبان باور داشت و به آنان رای میداد بعد از انتخابات ۲۹ اردیبهشت ۹۶ و عملکرد دولت آقای روحانی و مجلس دهم اعتقاد و باور خود را از دست داد. بنابراین اینکه الان اصلاح طلبان بگویند ما میخواهیم اسحاق جهانگیری را کاندیدا کنیم یا عارف و یا مرعشی و محسن هاشمی را کاندید میکنیم و ... هیچ فرقی ندارد».وی تاکید کرد: «مهم نیست که اصلاح طلبان چه کسی را کاندید میکنند مهم این است که بدنه اجتماعی این جریان به صندوق رای پشت کرده و این را به وضوح در انتخابات اسفند ۹۸ دیدیم.
قطعا این در خرداد ۱۴۰۰ هم تکرار خواهد شد لذا مساله مهم این نیست که نامزد اصلاح طلبان کیست، مساله مهم این است که بدنه اجتماعی این جریان پای صندوق نخواهد آمد».
این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه در پاسخ به اینکه نتیجه روی کار آمدن مجلس و دولت اصولگرا برای اصلاح طلبان چه خواهد بود؟ گفت: «برخی از اصلاح طلبان معتقدند که اساسا شرکت ما در انتخابات بیهوده است برای اینکه غیر اسم بدنامی و آش نخورده و دهان سوخته شدن، نتیجهای ندارد. دلیلش این است که برخی میگویند اصلاح طلبان در انتخابات حضور دارند درحالی که چیزی عوض نمیشود بنابراین وقتی میدانیم تغییر و اصلاحی ایجاد نمیشود نباید به مشارکت در انتخابات اصرار داشت. بنابراین کم نیستند اصلاح طلبانی که معتقدند بگذاریم قوه مقننه و مجریه هم مثل سایر قوا و نهادها دست خودشان باشد».
زیباکلام در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه آیا روی کار آمدن دولت اصولگرا به معنی یک فرصت چهارساله برای اصلاح طلبان و امکان بازیابی بدنه اجتماعی است؟ گفت: « روی کار آمدن دولت اصولگرا لزوما به معنی بازیابی بدنه رای جریان اصلاح طلب نیست.
اصلاح طلبان باید ببینند و بگویند که چه شد که از دوم خرداد ۷۶ به این سو، اقبال مردم را از دست دادند. باید دید که چرا اعتماد اقشار تحصیلکرده و شهرنشین از بین رفته است. اصلاح طلبان باید این مسائل را بررسی و حل کنند. واگذاری انتخابات ۱۴۰۰ در نتیجه عدم مشارکت لزوما به بازگشت مردم به سوی اصلاح طلبان ختم نمیشود بلکه سبب میشود که مردم همچنان در انتخاباتها شرکت نکنند».